Citat:
Uporabnik predator pravi:
Dobr niso glih za pobit. Samo a mi lahko poveš kakšno -pozitivno- korist imamo od đanksov
Sistem, kjer so na hitro ostranjevali tiste, ki "niso bili koristni družbi", je že Hitler probal uvest...
Pozitivne koristi nimaš od narkomana nobene (dokler ni ozdravljen) je pa še vedno človek - tako kot je kroničen pijanc ali pa tisti, ki je z vožnjo pod vplivom alkohola povzročil invalidnost sebi ali nekomu drugemu. Nekatere skupine folk gleda preveč kritično kar se tiče "financ", potem pa spregledajo tiste, ki z drugimi odvisnostmi povzročajo n-krat večje stroške.
Ne zagovarjam nobenga, samo na falus mi gre, ker se folk vedno spotika ob neke dežurne krivce. Folk pljuva po Strojanih, ker dobivajo otroški dodatek, medtem ko slovenceljni počnejo čist iste svinjarije. Pri narkomanih je pa isto... problem je tisto malo metadona, ni pa panike, če nekdo več let nateguje delodajalca/državo z lažnimi boleznimi itd. Zakaj se o teh ne odpirajo teme?
Še enkrat ponavljam - ne zagovarjam nobenega, samo živcira me folk, ki dramatizira in prihaja ven z izjavami, da je treba neko skupino ljudi pobit itd. Take stvari bi bile primerne za ban...