Preverjanje kilometrov

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Se to kak da? Je potrebno na original servis, al h kakmu popoldancu ki ima krekane programe?
Se do ta na vsakmu avtu?

Najbolj me pa zanima za renault megane l.06

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.538
2.923
113
v lokalni ostariji
nekje najboljsi pokazatelj je stanje vozila kompresija motorja.... ce je bil avto servisiran pri pooblascencih potem je šansa da se vidi kaj sumljivega. npr da je bil zadnji servis delan pri 180.000 zdaj jih p aima 160.000 ali pa da je v 3 letih potem naredil samo se 5.0000 km prej pa po 50.000 na let0o

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Prakticno na vseh se da zbrisat brez da se vidi zgodovina, tudi na najnovejsem BMW ki ima zapis na treh mestih obenem tudi na kljucu.
Edino ce preveris na servisu, seveda ce je bil servisiran na uradnem servisu.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Prepiši VIN in pojdi na Renaultov servis. Lahko dobiš vso zgodovino garancijskih popravil vključno z zabeleženo kilometrino.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A ima kdo možnost tukaj preverit zgodovino VAG vozil? Natančneje enega Audija?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Prepiši VIN in pojdi na Renaultov servis. Lahko dobiš vso zgodovino garancijskih popravil vključno z zabeleženo kilometrino.

thnx

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
to je že res kar govoriš...samo problem nastane ker je vse preverljivo....še do nedavnega, se niti ni dalo preverit ali so kilometri realni ali ne....jest sem 4 leta nazaj poskušal za C5 pa so mi na sedežu v Kopru rekli da ni šans zvedet....tud če ne vem koliko plačam....danes ni več tako....vsi podatki se sprot pošiljajo v centralni Citroenov računalnik (predvidevam, da v Franciji), ...

tud našim švercerjem bo počas odklenkal
cheer.gif

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Malo offtopic; znanka pred časom kupila BMW coupe tam letnik 97, 98, zelo lepo ohranjen res, na števcu nekaj čez 200k. Pa smo bli na enem pikniku in en malo gleda avto, se vsede noter, drži tipko za števec resetirat in obrne ključ na prvo pozicijo in glej ga, izpisali so se neki podatki, med drugim tudi cifra za skupno prevožene kilometre: dobrih 460k km!!!

Velja ta postopek tudi pri novejših BMWjih?

kwa

Fizikalc
8. avg 2007
1.088
0
36
hehehe, narod se pa buni, ker misli da se prevrtava par 10Kkm ....
cool-1.gif

v bistvu se pa par 100Kkm...
bonk.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
to je že res kar govoriš...samo problem nastane ker je vse preverljivo....še do nedavnega, se niti ni dalo preverit ali so kilometri realni ali ne....jest sem 4 leta nazaj poskušal za C5 pa so mi na sedežu v Kopru rekli da ni šans zvedet....tud če ne vem koliko plačam....danes ni več tako....vsi podatki se sprot pošiljajo v centralni Citroenov računalnik (predvidevam, da v Franciji), ...

tud našim švercerjem bo počas odklenkal
cheer.gif

Seveda, samo mora biti avto servisiran na uradnem servisu.
pa tudi tako se da goljufat, racimo da peljes samo vsaki drugi servisni inerval na servis vzmesnega pa naredis kje drugja ali pa sploh ne.Vsakic seveda zbijes kilometre in potem imas uradno vse kot treba biti vendar avto ima dejansko enkrat vec kilometrov.
crazy1.gif

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
KSZ

Poznam primer vozila višjega razreda ki je bil uvožen in se je pri nas na uradnem servisu ugotovilo da nikoli ni bil na uradnem servisu(star 2 leti), avtomobilu je lastnik ob uvozu vrnil kilometre za 30.000 in ob obisku servisa pri nas so v računalnik zavedli kilometre ki jih je pač imel:)

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pa saj to bi se splačalo tudi, če bi delal zelo veliko km in bi zaradi garancije vozil avto na uradni servis. Pač bi pred vsakim obiskom zavrtel km nazajna neko cifro, vmes bi pa sam servisiral. Ni vrag, da se kdo ni tega že prej domislil.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Ko sem jaz kupoval sem vzel servisno knjižico in šel na uradni servis kjer je bil avto servisiran. Datum odprtih delovnih nalogov za servis se morajo ujemat z datumi v servisni knjižici. Vse štimalo in ga kupil z 74.000km. To je bilo seveda skoraj 7 let nazaj. Verjetno se je kaj spremenilo do danes. Trenutno se še vedno vozi z isto turbino in istim motorjem. Sem ga izbrskal in šel na lov
smile-1.gif
Trenutno se približuje 280.000km. Sem vedel, da sem predal res neproblematičen avto.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
KSZ

Poznam primer vozila višjega razreda ki je bil uvožen in se je pri nas na uradnem servisu ugotovilo da nikoli ni bil na uradnem servisu(star 2 leti), avtomobilu je lastnik ob uvozu vrnil kilometre za 30.000 in ob obisku servisa pri nas so v računalnik zavedli kilometre ki jih je pač imel:)

Ta primer ni osamljen....vendar je naša miselnost, da je nemški/avstrijski avto BOLJŠI, kot avto kupljen v sloveniji, Madžarskem in bog ne daj iz Italije, kjer se z avtom ravna kot.....s predmetom, ki te pripelje iz točke A v B.
Kdo ga je vozil, kako, kdaj, kje nima veze....važno, da ni iz IT, BE. H itn...
neumnost!
bonk.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Res je dosti na tem Simon. Iz Italije še žal nisem vido vrhunsko očuvanega lepega avta. Vsi so bili zanemarjeni, prav tako Francoski. Da ne omenjam da so bili vsi pokluvani kje češ.. Drugače pa drži da imam dost raje Nemški avto z identičnimi km kot pa Slovenskega. Zdaj pa si ti predstavljaj kaj mora naš avto skos dati po naših lepih cestah da doseže 100k km? Bogi bogi avto, luknja pri luknji... Nima to veze z nobeno miselnostjo, to so gola dejstva. Sicer pa proti BE avtom nimam nič.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Pač moje izkušnje so take, da ni tako pomembno iz kje avto izhaja, ampak kdo ga je vozil. Tudi, če se je vozil po recimo manj kvalitetnih cestah ne pomeni takoj na prvo žogo, da je manj ohranjen. Lahko pa pomeni, da je bil določen zglob podvozja že menjan(recimo pred kratkim),kar pomeni da je že malenkost obnovljeno podvozje.....
Če imaš pa avto, ki je naredil 200km po relativno kvalitetnih cestah(kar naj bi bile v Nemčiji - vendar ni čisto tako) pa ne pomeni, da je bilo kar koli zamenjano. Potem pa pride ta avto k nam, ki imamo slabe ceste in ....voila , neizogiben je servis podvozja....

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No saj z notranjo ohranjenostjo vozila to tako nima veze ampak ti naši avti so v večini bolj "razmajani". Jaz sem da ko sem iz Nemčije pripeljal svojo šestko pred 5 leti je bil avtomobil vrhunski, nikjer črička, skratka NIČ! Ne vprašaj me kaj je bilo čez slabo leto... Saj boljše ne more bit, glede na ceste ki jih imamo v Mariboru ni čudno. Res pa je to ja da je možno da če kupiš tukaj avtomobil da je kdo že kaj menjal ampak tudi če je kaj menjal je velika možnsot da je not dal obnovljeno zadevo ali pa nachbau in nisi na nič boljšem, čez čas boš spet menjaval roke.. To pa se imenuje balkanska mentaliteta... Skratka z istimi kilometri dost raje avto iz D kot iz SLO. Se pa vidi že po notranjosti ali je avtomobil vozil pra*sec ali ga je vozil človek. Čeprav opažam da je vedno več teh pra*scev ali pa enostavno ljudje dandanes več nimajo odnosa do svoje lastnine... Nevem!

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Normalno, avto se da na oko ocenit v kaksnem stanju je in kako se je z njim ravnalo, ce pa avto uvozis z Nemcije pa je 10x manjsa verjenost da se je z njim slabo ravnalo kot ce je iz Italije. Seveda ostajajo izjeme, ampak Nemska mentaliteta je povsem drugacna kot Italijanska. Od Italijana se sladoleda ne kupim ne da bi avto.