pretep v globalu

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Pa so policaji že ugotovili ime in priimek obeh napadalcev? Ali gre spet za neznance?

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
chicken...kaj točno pa je narobe recimo v globalu da bi morala inšpekcija bit?

Citat:
Evo kok cajta se že tole vleče. Spet se je morala zgoditi ''Lipa'' da se posreduje.
Inšpektor za zasebno varovanje iz Inšpektorata RS za notranje zadeve je v nedeljo, 22. januarja ob pol treh zjutraj v sodelovanju s policisti opravil izredni inšpekcijski pregled v varovanem objektu Global na Tomšičevi 2 v Ljubljani. Namen nadzora je bil ugotoviti zakonitost varovanja obiskovalcev oziroma način zagotavljanja reda v navedeni diskoteki.

Inšpektor je na kraju ugotovil, da red in varnost obiskovalcev v lokalu zagotavlja podjetje VIP varovanje d.o.o. Inšpektor je identificiral štiri fizične osebe, ki so zagotavljale varovanje. Ugotovljeno je bilo, da je bila zgolj ena oseba registrirani varnostnik, torej oseba, ki je opravila preizkus znanja za varnostnika in poseduje veljavno službeno izkaznico, ki jo v posebnem postopku izda minister za notranje zadeve. Inšpektor bo zaradi storjenega prekrška - opravljanje dejavnosti zasebnega varovanja na "črno" - proti trem osebam uvedel hitri prekrškovni postopek. Za storjene prekrške je predpisana globa v višini od 100.000 do 200.000 tolarjev.

Podjetje VIP nima ustrezne licence

Dan kasneje je inšpektorat na MNZ preveril, ali podjetje VIP varovanje poseduje ustrezno licenco za opravljanje dejavnosti zagotavljanja reda ter varnosti obiskovalcev v diskoteki Global. Pri

neposrednem preverjanju je inšpektorat ugotovil, da navedeno podjetje ne poseduje nobene veljavne licence po Zakonu o zasebnem varovanju, predvsem pa ne t. i. licence za varovanje javnih zbiranj.

Tole sem komentiral. Se mi zdi, da inšpekcija ni samo zato, da je. Verjetno more hodit okoli in preverjat, če se kje izvajajo kršitve. In to ne samo takrat, ko je že kaj narobe. Kaj je pa narobe v globalu oz. če je kej pa ne vem. Glede na zgornje poročilo zgleda da je.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Pa so policaji že ugotovili ime in priimek obeh napadalcev? Ali gre spet za neznance?

Ma itak vejo pa noben ne upa nič naredit. Ne vem kaj je z unimi 8imi babami ki naj bi šle z pobom žurat. No sej pričat itak nobena ne bo upala..

Žal je to primitizem kar predlagam in kot je nekdo že višje napisal, vendar druge kot da greš v taki situaciji (mislim na očeta) do teh "čifurjev" in jih pokokaš ne vidim. Seveda se nato predaš policiji. Tako kot dela naš sistem boš dobil uno leto, dve ker si bil itak neprišteven..

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
Tako kot dela naš sistem boš dobil uno leto, dve ker si bil itak neprišteven..
No ja, tist k je poču enga kriminalca z Jesenic je zdej dobil 13 let.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Na isti način jih je dobil moj brat, napad iz hrbta... kar strese me če pomislim da je ta fant z podobnimi poškodbami šel rakom žvižgat.

Sam na srečo še nisem imel težav, si pa ne delam utvar da jih ne bom imel, sem že videl tudi sam kako so jih kateri dobili za brezveze (v mariboru sem videl to v Extremu kjer so zdaj kar neki navadni nabildani trenirkarji, pa tudi v Trustu).

Kot sem že enkrat rekel,v Avstriji so redarji tapravi, nekaj pa se jih najde tudi pri nas. Ampak to niso nabildani debili, taki niso videti kaj posebej močni, znajo pa dobro z besedami in se ne pustijo provocirat

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
no ja... jest itak se itak nikol nisem maral poniževati in čakati v vrsti pri -10 C pol ure, pa še plačat vstopnino, pa še pri šanku 15min čakat in spet drago plačat za (neslovenski) pir, in vse to za - en večer! dost raje grem tja, kjer so vsi bolj sproščeni in so tam zarad zabave in zarad "kazanja, primerjanja, šminkiranja, postavljanja" pred ostalimi... global, bachus, to so taki lokali, kjer se itak vsi sam gledajo, kdo ma dražjo srajco, kdo pije najdražji koktail, kdo se najbl pozna z kelnarji in varnostniki pa to...

ma bejž, ljubljanske afne!

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
no ja... jest itak se itak nikol nisem maral poniževati in čakati v vrsti pri -10 C pol ure, pa še plačat vstopnino, pa še pri šanku 15min čakat in spet drago plačat za (neslovenski) pir, in vse to za - en večer! dost raje grem tja, kjer so vsi bolj sproščeni in so tam zarad zabave in zarad "kazanja, primerjanja, šminkiranja, postavljanja" pred ostalimi... global, bachus, to so taki lokali, kjer se itak vsi sam gledajo, kdo ma dražjo srajco, kdo pije najdražji koktail, kdo se najbl pozna z kelnarji in varnostniki pa to...

ma bejž, ljubljanske afne!

dragi moj, to so slovenske afne, ker tam ni folk sam iz lj
smirk-1.gif

dokler bodo bedaki pametoval varkotom in jim jeba.l vse po spisku, tok časa bo tko kot je. tko da so si sami krivi

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
to vem, da niso vsi ljubljančani! sam pač vsi hočejo biti nekaj VIP... pa če pride iz fare al pa iz centra lj... vsi so pomembni, dnara na pretek, runda ni problem, varnostniku, kelnarju, vsem tetam okol... naslednji teden pa brez malce na šihtu! žal je velika večina takih...

pa tele tvoji "varkoti" (verjetno misliš varnostnike), bi morali imeti predvsem sposobnost psihično enga premagat, ne pa z batinam! valda, on je trezen, un pijan, mu nabija, in namesto da bi varnostnik se kulturno pogovoril z njim, ga butne... ja bravo! se da pijanega tko lepo umirit brez problemov da res ni...

Pa a si ti čefur, da te moti če ti jebe en pijan vse po spisku??? čist njihova fora?! briga mene, če mi en jebe mater, pa fotra, pa brata, pa bratranca pa bilo kaj... zame je to isto k če bi govoru bla bla bla, in nikoli ne bo to povod za pretep al pa karkoli... Varnostniki so pa za.jeb.ani, in bog ne daj, da mu rečeš jebem ti mater, ker pol se mu odpelje...

nesocializiran folk... verjetno je večina njih že v srednji šoli težila mlajšim da jim dajo denar za malico! in taki pol postanjo "REDarji"?

ne vem kako lahko to zagovarjaš???

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
nismo vsi ljudje isti. enim ni vseen da mu kdo to reče, drugim pa je. in če je tok bedn da gre to govort, pol si zasluž batine. kokr je že en govoru, če ti njega ne spoštuješ, pol tut od nebo tebe. svašta sm že vidu, ko je folk mislu da je boga za prašnike prjeu, ker je on kao neki več. in vsi majo varkote za drek, jim jebejo vse po spisku, pluvajo... in pol se folk čudi da se to dogaja. ko se bo folk civiliziru, bo pa drugač

kulture pa že dolg ni več. oz jo zlooooooooo redko kje najdeš. ( govorim na splošno)

P.S. in ne, nism čefur ampak sm slovenc.

in npr ko smo 1x šli nevem a v FF al smo bli na poti ven, v glavnem zabil sem se (ponesreči) v enga varkota ( rudi mu je ime, vrjetno ga kdo pozna), po vaše je gorila od človeka, pa se mi je on opraviču, pa čeprov je bla vrjetno moja krivda. tok o tem da bi se oni radi sam tepl
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Korl, maš čisto prav, eni si prav prosijo da bi jih dobili. Ampak udariti tak da mu odpreš lobanjo..... to je pa čisto preveč. Tudi če je provociral

Pa nekateri redarji tudi res vsaj približno vedo da niso tam samo zato da se bodo tisto noč stepli. So pa spet nekateri ki nimajo prav veliko potrpljenja, takih je največ, malo (na srečo) je pa takih ki ga sploh nimajo, če ni povoda za pretep ga bodo pa sami poiskali.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Kot sem že enkrat rekel,v Avstriji so redarji tapravi, nekaj pa se jih najde tudi pri nas. Ampak to niso nabildani debili, taki niso videti kaj posebej močni, znajo pa dobro z besedami in se ne pustijo provocirat

Robi Kramberger.

Dante

Pripravnik
3. sep 2007
544
0
16

glede Avstrije. imajo 4(štiri!) varnostne službe z licenco (verjamem, da ne zato ker poznajo notranjega ministra:), v SLO jih je bilo v času ko se je zgodila Lipa registriranih preko 100.

se pa spomnim reportaže iz nekega graškega nočnega kluba na Trenjih. Varnostnik je osebam do 21 let pobral osebne izkaznice in jih vrnil ob njihovem odhodu.
Si predstavljate da bi to počeli tile iz VIP-a.
evil.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Pa kaj mislite, da so ti "varnostniki" zares varnostniki?
Odpreš lokal, lokalni mafijozo od tebe zahteva varščino. Če ne plačuješ, se ponovi primer kot je bil na Jesenicah. Če je glede na vrsto lokala potrebna varnostna služba, seveda najameš tisto, katere lastnik je taisti lokalni mafijec. Varnostniki so naduvane in nesposobne omare lokalnega mafijozota.

Glede na to, da nisem povedal nič novega, se sprašujem zakaj gre kdorkoli takim neandrtalcem sploh otresat? Posledice so lahko očitno tudi tragične
frown-1.gif

Točno tako. Vsi od lastnikov do varnostnikov se ena sama mafija. Malo je takih kot je bil primer v Jesenicah ko se je lastnik uprl mafiji in enega pihnil. V bistvu bi morali biti vsi lastniki lokalov upreti tovrstnim mahinacijam. Samo na žalost so ZAKONI V RS NAPISANI TAKO, DA VARUJEJO MAFIJO IN OBREMENJUJE POŠTENE DRŽAVLJANE! Zakaj sem to napisal z velikimi črkami presodite sami.
Ko se bo vse skupaj poleglo se vprašajte kdo je tukaj potegnil takratko. 100% sem prepričan da proti združbi varnostnikov (ala mafia) nebo storjeno nič. Mogoče kazen 100-200bivših ksit zaradi neveljavnih licenc in to je to.
Žal so policija in inšpektorji preveč "posrani" da bi konkretno ukrepali!

Pa še moje sožalje staršem in prijatlom pokojnega
roza.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
khem ares jaz poznam enega milicnika ki je obsojen ker se je zgodila "procedualna" napaka... in zihr ni edini...

ves... za 1200€ ga ni heroja ki bi se sel izpostavljat pa reskirat sluzbo, familijo... jebat ga...

drugace pa edino bojkot bi pomagal a glede na to da je klientele prevec ne bo ratalo...

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
A dej no.

Varnostnik se ne sme pustiti sprovicirat in pika. Če psihično ni dorasel, potem naj da odpoved.
In če že blati njegovo ime, potem pa naj poda civilno tožbo zoper njega. Tega seveda ne bo naredil (ker je njegov inteligenčni kvocient enak obsegu njegovemu bicepsu), bo on raje ali pa njegovi kolegi kar takoj obračunali z njim, čeprav bo lahko žrtev zaznamovana za celo življenje ali pa celo pokopana. Torej, kdo je tukaj neandertalec?

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Korl, tukaj se pa ne strinjam s tabo. Varnostnik je oz. bi moral biti porfesionalec, kar pomeni, da se ne sme odzivati na verbalno izzivanje. Stvari ne sme jemati osebno, ukrepa lahko le v pogojih, ko je fizično ogrožen...

Mitzy

Fizikalc
19. jul 2007
1.079
0
36
Far from here
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pojdi živet za 1 teden nekam v Mjanmar, Tibet ... ali pa že v kakšno Makedonijo, Bolgarijo, pa boš videl, kaj so to banana republike, kjer te lahko ubijejo za zabavo.

Kaj pa ti veš kako je v Bolgariji, Makedoniji??? Opice se bodo našle povsod, zato ne izpostavljaj držav, o katerih nimaš pojma, klošar.

Francoz

Pripravnik
Mnogi...

Nekateri pa bomo, glede na zadnje dogodke, zaprosili TUDI za orožni list.

Če bi prosilcev bilo naenkrat 5.000, ali 10.000, bi se mogoče kdo od odgovornih zganil in se kaj vprašal...

Kajti TUDI varnostnika lahko ubije že ena krogla, če ga zadene na pravo mesto (glava, srce, kakšna arterija)...

Nazadnje urejeno: