pretep v globalu

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Evo, še s policije so uradno sporočili, da varnostniki v globalu niso imeli nič s tem pretepom.

Pa še punca je spisala da sta prieltela dva s kapucami....

dobra taktika...zameriš se redarjem, ubijejo te drugi...griv noben
bonk.gif

tele pobrite glave, niti niso tolk glupe....

daj nehaj nabijat v meglo!
Kaj noben ne bo kriv? Postopki so v teki, kifeljci pa najbrž že iščejo morilca...Ko ju bodo najdli, bodo probal pa z varnostniki jih skup povezat. In kaj imaš zdej ti za govorit da noben ne bo kriv!?
Fak no
bonk.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik kwa pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Evo, še s policije so uradno sporočili, da varnostniki v globalu niso imeli nič s tem pretepom.

Pa še punca je spisala da sta prieltela dva s kapucami....

dobra taktika...zameriš se redarjem, ubijejo te drugi...griv noben
bonk.gif

tele pobrite glave, niti niso tolk glupe....

daj nehaj nabijat v meglo!
Kaj noben ne bo kriv? Postopki so v teki, kifeljci pa najbrž že iščejo morilca...Ko ju bodo najdli, bodo probal pa z varnostniki jih skup povezat. In kaj imaš zdej ti za govorit da noben ne bo kriv!?
Fak no
bonk.gif

Veš kaj, glede na moje osebne izkušnje z delom policije, verjamem da je velika verjetnost, da jih ne bodo našli, če jih bodo našli, bodo kaj za-je-bali v postopku, če ne se bo ustavilo na sodišču,... Oprosti, ampak našim izvršilnim organom ne zaupam. Žalostno, vem
cry12bpy.gif
.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Veš kaj, glede na moje osebne izkušnje z delom policije, verjamem da je velika verjetnost, da jih ne bodo našli, če jih bodo našli, bodo kaj za-je-bali v postopku, če ne se bo ustavilo na sodišču,... Oprosti, ampak našim izvršilnim organom ne zaupam. Žalostno, vem
cry12bpy.gif
.

To da je policija popolnoma nesposobna še ne pomeni da je banana republika
tongue-1.gif

banana republika bi bila takrat ko bi lahko pred kifeljci ubil človeka pa oni nebi niti trznili
grin1.gif

se pa strinjam s tabo: policija (in še marsikaj drugega) je nesposobna

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Pa še neki me zanima...a vaši kolegi, znanci, ...oz. tisti, ki ste kdaj doživeli nasilje s strani varnostnika mogoče poklicali policijo in jih prijavili v tistem trenutku, ko se je to zgodilo?

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Poznam primer, policija je odpeljala in kaznovala napadenega (kršenje miru itd.), pizde se med sabo poznajo oz. policija se jih boji...

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Inšpektorji so bili v Globalu samo zaradi tega, ker se tole po medijih vlači in da se kao zadeve ureja. Vse je podkupljeno in če pride inšpekcija se točno ve kdaj bo prišla. Tokrat bodo napisal neki kazni, da se kao vidi neko delo, drugače bo pa še vedno isto. V Lipi se je točno vedelo, kdaj bo prišla inšpekcija in je bilo takrat vse tip top, drugača pa vemo kako je bilo. En varnostnik z licenco, drugi pa njegovi kolegi. Keš pa na roke.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Sploh ne štekam, v čem je problem.

Ker nikoli ne bo nihče nič ukrepal.

Ukrepajo lahko samo ljudje.
Da pač ne nosijo keša v tisto rupo.
To daleč najbolj pomaga.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
chicken...kaj točno pa je narobe recimo v globalu da bi morala inšpekcija bit?

Kaspar_Hauser

Zelenc'
28. avg 2007
19
0
1
tu neki
Citat:
Uporabnik kloshar pravi:
Pojdi živet za 1 teden nekam v Mjanmar, Tibet ... ali pa že v kakšno Makedonijo, Bolgarijo, pa boš videl, kaj so to banana republike, kjer te lahko ubijejo za zabavo.

off: Mjanmar?! Tibet?! Si že bil tam, da tak govoriš?
stupid-1.gif

on: pred Globalom sem bil ene 2X pa še takrat je bil varnostnik pred dvigalom ultra pameten pa vse! Ko so pa prišle kake komaj polnoletne ali mladoletne mimo pa je bil še najjači pa to!
bonk.gif

v Mb pa do zdaj še jaz nisem videl, da bi redar prvi udaril (mogoče pa kdaj je, pa nisem videl). So pa bli vedno korektni do mene, ker sem se tudi normalno obnašal, ko pa sem preveč spil pa sem mislil da sem pameten pa to, so pa me malo bol resno opozorili, udarili ali pa bili nasilni pa še nikoli.
Samo to kaj se pa je zgodilo v Celju in pa sedaj v Lj pa je višek!

LP

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Po moje je v vsakem primeru dobr prijavit polciji, da če pride kdaj do sodišča zadeva, da lahko rečeš, da si prijavil in vse...pa očitno niso nič naredil...mogoče ne boš nikoli rabil, mogoče ti pa kdaj prov pride.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
V mariboru so daleč največji debili v trustu - barada in kompanija, štuk je tudi podoben nivo. Se pa spomnim da sem enkrat v samsari malo okajen nekaj čvekal redarju za brezveze, pa je tip bil čisto hladen ko špricer, še na smeh mu je šlo. Enkrat sem tudi najedal redarju v trustu, naj me noter spusti. Zdaj komaj vidim, kaj bi se lahko zgodilo iz tega
confused-1.gif

Kaspar_Hauser

Zelenc'
28. avg 2007
19
0
1
tu neki
@Steve: v Trustu odvisno na koga naletiš. ene par let nazaj sta delala dva taka hepana, da jih ni blo večjih (samo nasilje), zdaj pa se mi zdi, da se je situacija izboljšala, čeprav le malo.
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
naprimer bi tam marsikaj našla delovna inšpekcija, tržna inšpekcija, požarna varnost je tudi vprašljiva, redarska služba pa očitno najbolj pereč problem. Kolikokrat so tam stali redarji, ki niso imeli nikjer nikakršnega obeležja, da so varnonstniki? Vsak weekend so vsaj trije taki. Ko pride do pretepa, se zlahka zgovorijo, da so bili gostje tisti, ki so se pretepali in ne redarji. In tudi v tem primeru je čist možno, da sta dva redarja tolkla in ne tisti, ki je bil primerno "označen" in je le ta dejansko stal pred vrati, vendar pa je vprašanje, zakaj so se na fanta spravili in v taki meri. Velikokrat sicer velja pravilo, da kjer je dim je tudi ogenj, še večkrat pa velja pravilo pri redarjih, da če dima ni, pa malo podkurijo in imajo brezplačen street fight trening. Kakorkoli razmišljam je zadeva čudna, ker v nedeljo proti jutru, ko hodijo ljudje iz zabav v Bachusu, Globala, Emonske, Asa, je malo čudo ljudi, ki bi dogodek lahko videle in kasneje pričale. Zanimivo je to, da tudi na netu še nihče ni rekel, glede na anonimnost: "jst sm zadevo videl, gledal, bilo je tako in tako"! Kamere, ki beležijo promet tudi misteriozno niso nič posnele, posnamejo pa, če voznik prevozi rdečo, naredi zastoj v križišču, razbije izložbo. Zanimivo skratka. Da bi bilo vodstvo tega Vip-a tako močno in podkupilo vse mogoče, je tudi bolj malo verjetno, obstaja pa sicer možnost. Najbolj grenak priokus pa vseeno daje temu delo policije, ki je vse prej kot strokovno. Skačejo okoli kot inkasanti, da pa bi tista horda kriminalistov, ki ponoči gleda dekletom v dekolteje in pod kiklo, opravljala svoje delo, za katerega je tudi plačana, je utopično in namesto, da bi se spopadla s kriminalci, ki to zares so, raje lovi mladoletnike ob Ljubljanici z jointom v roki. Seveda, saj ti jim niso nevarni. Me samo zanima, če bo ta dogodek, velekorenjak Slak upal obdelati v svojih Trenjih ali pa se mu že sedaj tresejo hlače, ker ve, da bo dregnil v osje gnezdo, predvsem zato, ker so varnostniki oz. njihova organizacija, ki so delali v Lipi, nedolžne ovčice v primerjavi s posameznimi vip-ovci in organizacijo nasploh.
Kar se pa javnega linča tiče, se spominjam dogodka, ko je eden izmed vip redarjev v lokalu, ki ni bil v samem strogem centru mesta in ni bil lociran v osrednji Sloveniji, konkretno nalomil enega obiskovalca le zato, ker je ta napačno parkiral, oz. je parkiral tam, kjer je redar ocenil, da bo tam parkiral njegov znanec. No ta isti redar je dobil svojo porcijo le uro kasneje, ko sta ga "obiskala" brata žrtve. Kar precej je takrat občutil surovo kmečko moč.
Dejstvo je tudi, da vsi redarji niso isti in da določeni, tudi v vip-u, izstopajo s svojo prijaznostjo oz. premišljenostjo. Da vedo, zakaj so tam in v primeru "gužve" tudi primerno odreagirajo. Nažalost pa so med njimi tudi taki, ki so dejansko navadni idioti, ki najprej mahnejo in šele nato vprašajo, pa če je na začetku njegovega delovnika ali pa na koncu. Pa vendar tudi za take zraste palica. V teh postih sem prebral kakšno pikro čez Senada, ki dela v Tramontani. V času sežanskega Titanika je bil tudi tam najpametnejši, pa je bil zelo hitro utišan in posledično zatečen. In to od 19 letnega mulca-domačina, ki ga je pošteno ena na ena zmikastil, da je spoznal vse bogove svojih prednikov in še potomcev. Pa vseeno ni zaleglo, da bi si zapomnil kako je stati v koži pretepanega, ko ti nihče izmed množice ne želi priskočiti na pomoč. Pa redar, ki je svoje čase delal v Cerezi je tudi pokasiral svojo porcijo in se je pošteno nažrl batin in to če me spomin ne vara, od enega izmed lastnikov vip-a. Dejansko me jezi, kadar se nekdo stepe v lokalu in redarji ne opravijo svojega dela in ne poskrbijo za red, še bolj me zjezi, ko redarji sami naredijo štalo in potem ko male miške pobegnejo pred policijo. Žalostno je, da se to dogaja, še bolj žalostno je to, da se ljudje sami neprestano prepucavajo in iščejo špetir, pa naj bo to Global ali pa kakšna druga lokacija. Dokler ne bomo sami znali kontrolirati sebe, ne bo čisto nič drugače.

Ares

kamikaza
19. jul 2007
4.622
0
36
Citat:
Uporabnik kaligula pravi:
naprimer bi tam marsikaj našla delovna inšpekcija, tržna inšpekcija, požarna varnost je tudi vprašljiva, redarska služba pa očitno najbolj pereč problem.
poglej: inšpekcij so imeli že kar nekaj! ne boš verjel, celo na prvi dan ko je začel veljati zakon o prepovedi kajenja so dobili inšpekcijo na vrat (inšpektorji točno vejo od koga lahko pobereš keš)...
inšpekcijo za požarno varnost so tudi že dobili in sicer takoj ko se je zgodil incident "klub Lipa"...

malo pa mešaš jabolka in hruške ker VIPovce proglašaš kot da so zaposleni v Globalu. Ne, Global jih je NAJEL, kar pomeni da so oni samostojno podjetje in kot tako sami odgovorni za pi*darije ki jih počnejo. torej: EDINA stvar ki bi obrodila sadove glede inšpektorjev je ta, da bi šli v VIP poslovne prostore malo "prečekirat" poslovanje...

kaligula

Pripravnik
9. avg 2007
192
4
18
sej se ne rabva sprenevedat, ker oba verjetno veva o čem govoriva. Takrat, ko se je zgodil primer Lipa, je bilo za krepko kuverto dogovorjeno, da se "posodi" ključ požarnih stopnic. Po inšpiciranju je bil ta vrnjen, torej bi v primeru požara ostali na voljo le izhodi, kateri niti slučajno ne prenesejo take množice, zlasti v trenutkih panike ali dejanske ogroženosti. Kar se tiče vip-a, oprosti, je Tugo soodgovoren pa ti to zavij in očedi, kakor želiš. To NI bil prvi pretep, niti ni bil zadnji pretep. Dejstva ostajajo, da je tam leglo kriminala, droge in ostalih stvari, ki poleg dejanskih računov za zapitke in garderobo, lastniku prinesejo kar precej dobička, pa ne s peskom v oči. Kar se tiče bombe pod avtom, bi blo treba vprašat dobavitelje za kakšne zneske dolga je šlo in kako hitro je bil ta dolg potem poplačan in ne za izsiljevanje varnostne službe, kot nekateri zmotno mislijo. Dejstvo je, da so tam pretepi prepogosti in vse prevečkrat brez razloga. Zanimivo je namreč, da Global ni edini klub v Sloveniji, pa se kljub temu največkrat dogajajo spori z varnostniki in obiskovalci. Inšpekcija bi marsikaj našla tudi kar se tiče higienskega minimuma strežnega osebja. Oseba, ki je bila zaposlena v Subitu in odpuščena zaradi higienskih razlogov - ugotovitev inšpekcije, je še nedolgo nazaj stregla v Globalu. Zanimivo ne? A ni Tugo imel prej v najemu Oz-a?
Sej nepravilnosti so vsepovsod, samo dejstvo je, da je Global žal poln nekih stvari, ki bi jih morali "počistiti". Vendar dokler velja pravilo, da roka roko umije in da vsaka kuverta najde svoj žep, bo še lep čas tako. Tudi Zavašnik še vedno ni odgovarjal za Lipo. Odstopili pa so tisti ljudje, katerim je bilo to ukazano ( in javnost je bila zadovoljna). Tu bo isto. Odletel bo kak inšpektor, policaji bodo dobili črno piko, redarji začasen odvzem licence, čez 3 mesce bo pa vse po starem. Nekaterim ta država marsikaj omogoča in nekateri to s pridom izkoriščajo. Ostaja pa dejstvo, da je žalostno, da bomo sami morali odločati o tem, ali se prepustiti varovanjem varnostnikom ali raje ostati doma, namreč, da riskiram batine, ker stojim pol metra vn iz vrste ali pogledam varnostnika v nepravem trenutku, mi poraja vprašanje, čemu nekomu kljub temu nositi denarce, če le ta razen, da poskrbi za svoje blagostanje, ne naredi nič?
13.gif