Prestop od Mobitela k Tušmobilu, zakaj ne?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
OK Apollo8, kako pa sem potem pošiljal SMSe Mobitel uporabniku, ki je gostoval v Dominikanski republiki? Koliko vem, TUŠ še nima roaming-a tam, pa so sms-i normalno šibali od mene tja in od njega do mene?

Pismu si trd. Ti si poslal SMS Mobitelovemu uporabniku, ki je bil v Dominikanski, kjer Mobitel ima roaming. Torej, tvoj SMS je šel takole:

Ti (Slo) -> Tusmobil -> Mobitel -> Dominikanski operater -> Prejemnik

Vse, kar tukaj Tusmobil potrebuje narediti je posredovati SMS Mobitelu. Za ostalo (roaming) poskrbi Mobitel.

Pravijo, da ne gre tako (ceprav bi bilo logicno
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Čist možn. Ker bi se dejansko v tem primeru moral SMSC od Mobitela ukvarjati z SMSi od Tuša.

Komu pa v tem primeru Tuš plača za prejeti SMS? Mobitelu ali Dominikancu?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Zdi se mi da nikomur. Ker vse opravi sam. Ravno zato so SMS sporočila kamorkoli po svetu načeloma vredna enako denarja. Razen sedaj pri tušu, ki je poiskal drugačno rešitev zaradi pomanjkanja roaming pogodb.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.305
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
OK Apollo8, kako pa sem potem pošiljal SMSe Mobitel uporabniku, ki je gostoval v Dominikanski republiki? Koliko vem, TUŠ še nima roaming-a tam, pa so sms-i normalno šibali od mene tja in od njega do mene?

Pismu si trd. Ti si poslal SMS Mobitelovemu uporabniku, ki je bil v Dominikanski, kjer Mobitel ima roaming. Torej, tvoj SMS je šel takole:

Ti (Slo) -> Tusmobil -> Mobitel -> Dominikanski operater -> Prejemnik

Vse, kar tukaj Tusmobil potrebuje narediti je posredovati SMS Mobitelu. Za ostalo (roaming) poskrbi Mobitel.

Ne ravno to ni res. Tu mobitel ni imel nic vmes razen tega da je tusu po signalizaciji povedal v katero omrezje naj poslje sms.

Ocitno je med tusem in dominikanci sklenjen roaming ali pa posebna pogodba. Ali pa je delalo po nekem cudnem nakljucju (ce je temu tako, potem tus gotovo ne oglasuje da mu delajo smsi v dominikano)

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
No, pa razčistimo... Če ima kdo kakšno idejo, kam tuš sms sigurno ne bi smel priti, naj pove... prmejduš najdem kakšno številko in pošljem tja sms, pa da vidimo
smile-1.gif

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
SMS se pošilja direktno kamor je namenjen, zakaj bi se mobitelov MGW ukvarjal s temi sms če nima nič od tega samo spamali bi ga,kje se pa cifra nahaja je pa enostano ugotovit obstaja pa celo ena stran kamor vpišeš cifro in ti pove pri katerem operaterju je. Je pa res znaimivo da je uspešno poslal, ali pa nabija
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Brez veze dokazovat, kdo ima prav in kdo ne. Jaz vem, da sem iz TUŠa normalno komuniciral prek sms sporočil z osebo v Dominikanski in to je to... Če pa kdo ne verjame pa naj gre na kakšen Facebook, poišče koga iz Dominikanske itak jih je polno še mobilne cifre imajo zraven, pa mu naj test pošlje...

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
no tlele vidm da je ne bo čist v kontekstu, ampak mene je pr tušu zmotlo to, da nokio n95 ponuja za en evro, za 50 mesečno naročnine. sicer maš bojda res vštete pogovore, sam halo, 50 evrov?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Kaj si pa mislila, da bojo telefon, ki se po redni ceni prodaja okoli 600€ ponudili za 1€ ob mesecni narocnini 2€?

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
MViper, zakaj bi to mislila? ne smem izrazit mnenja, da se mi zdi nateg oglašervanje, da stane en evro, v bistvu je pa 50 evrov naročnine, kar je rop? Mobitel in simobil ga mata po 200, normalna cena, normalna naročnina. pa ne zdej spet v luft skočit, plis
smile-1.gif

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Poglej vsak operater ima svoje prednosti. Fantje pravijo, da so prej imeli po 100€ racuna, sedaj ga imajo pri tusu 50€, ker imajo sklenjejn paket 50€.. Ce na mesec zabijes nevem, 19€, je itak brezveze tak paket. Je pa logicno, vec pustis kesa operaterju = boljso ponudbo najsi bojo to telefoni, razno razne ugodnosti.. ti bo operater nudil.

Meni ta ponudba tudi ne odgovarja, v povprecju zabijem cca 25-30€ na mesec in mi je tak paket brezveze. Me pride ceneje, da telefon drazje kupim v osnovi, kakor pa da preplacujem narocinno. Eni pa niso taki, se pa zapalijo na prvo cifro [ceno telefona] in ne vidijo celotne slike [50€ na mesec] hebatga.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Tarja pravi:
MViper, zakaj bi to mislila? ne smem izrazit mnenja, da se mi zdi nateg oglašervanje, da stane en evro, v bistvu je pa 50 evrov naročnine, kar je rop? Mobitel in simobil ga mata po 200, normalna cena, normalna naročnina. pa ne zdej spet v luft skočit, plis
smile-1.gif

Zakaj bi to bil rop??? Za 50€ mesecno zakupis sotritve... Ce jih ne pokuris, je to tvoj problem ... in ne Tusmobilov... Pac vzemi paket z manj zakupljenimi storitvami... in takrat bo pac cena telefona ustrezno visja...

Operaterji niso dobrodelne ustanove... ampak so komercialna podjetja, ki delajo zato, da imajo dobicek... in ne zato, da bi senkavali telefone
smile-1.gif
...

Ce vzames recimo pri Tusmobilu paket Tusmobil30, je potem cena za Nokio N95 8GB 199€...

In se to... govora je o Nokii N95 8GB, ker navadne Tusmobil sploh nima vec v ponudbi... (vsaj na spletni strani e ne najdem)... Tega modela pri Mobitelu ni za 200€ ampak za 399€ ... pri Si.mobilu pa je... ampak je zaklenjena...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz imam narocnino pri Si.mobilu...samo imam tudi druge kartice in ne maram, ce je telefon zaklenjen... Saj konec koncev placujem narocnino in sem ze s tem vezan... nevem, zakaj je treba se zaklepati... Zaradi tega ne bom nic vec zatelefoniral
smile-1.gif
...

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Zaklepajo zato, da ne bi folk telefona na izi prodajal naprej, oz. uporabljal z drugo SIM kartico. Trend zaklepanja pa je itak uvedel Mobitel d.d. Slednje je slednji ukinil šele, ko so mu za vrat vrgli 130+ mio EUR vredno tožbo in je šel jokat na Urad za varstvo konkurence, da se bo poboljšal. Zaveza seveda še vedno velja, Soršak pa zna biti bolj zajeban od debilnih predhodnikov.
smile-1.gif

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Zdi se mi da nikomur. Ker vse opravi sam. Ravno zato so SMS sporočila kamorkoli po svetu načeloma vredna enako denarja. Razen sedaj pri tušu, ki je poiskal drugačno rešitev zaradi pomanjkanja roaming pogodb.

Ne bo povsem držalo. Cel kup tujih operaterjev zaračunava SMSe dostavljene v njihovo omrežje njihovim uporabnikom. Eden izmed takšnih je recimo Telecom Italia Mobile. Če ne plačaš, oz. ne skleneš z njimi ustrezne pogodbe, te odfukajo in ne moreš dostavljati SMSov v njihovo omrežje. That's it. Tuš pa verjetno poleg tega uporablja še kak SMS hub, ki si seveda tudi zaračuna kaj za svoje posredovanje.
Ga ni zastojn kosila v telekomunikacijah.
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Toncek pravi:
Zaklepajo zato, da ne bi folk telefona na izi prodajal naprej, oz. uporabljal z drugo SIM kartico. Trend zaklepanja pa je itak uvedel Mobitel d.d. Slednje je slednji ukinil šele, ko so mu za vrat vrgli 130+ mio EUR vredno tožbo in je šel jokat na Urad za varstvo konkurence, da se bo poboljšal. Zaveza seveda še vedno velja, Soršak pa zna biti bolj zajeban od debilnih predhodnikov.
smile-1.gif

Tole je pa bullshit... Mobitel ni zacel s tem... to se je ze prej delalo tudi v tujini... (ponekod se vedno)... In zakaj ga ne bi prodal naprej ... in zakaj ga ne bi uproabljal z drugo SIM kartico? Saj s tem Si.mobil nima nobenih izgub, ce ga nekdo proda ali uporablja notri drugo SIM kartico... V vsakem primeru je treba placevati 24 mesecev po xx € mesecno (odvisno od paketa) pa ce imas odklenjen ali zaklenjen telefon... Edino uporabniki bi bili bolj zadovoljni...
tongue-1.gif

Ce ne kupis telefona, nisi vezan in lahko kadarkoli reces operaterju adijo... in na tak nacin, ce jim prodajo telefon, uporabnike zavezejo, da bodo vsaj 24 mesecev placevali narocnino... Morali pa bi uvesti vsaj se popust na zvestobo... oz. vec kot zatelefoniras, nizjo ceno telefona imas... Nekako tako ima Mobitel za poslovne uporabnike... Sicer ni tega nikjer javno napisano... ker se obravnava individualno... glede na velikost poslovne stranke in glede na to, kako visoke racune imajo
smile-1.gif
...

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Stare poslovne stranke niso rizični kupci. In pri M@ so v glavnem stare stranke, čisto novih je zelo malo. Pri S! in Tušu je pa povsem drugače. Neodklenjen telefon pomeni, da lahko nekdo "okol" prinese operaterja, ker je telefon vzel samo zato, da bi ga naprej prodal. Morda plača prvi in drugi račun, potem pa adio. Sedaj si pa zamisli firmo, ki naredi podobno. Prvi mesec vzame 5 naročniških, plača račun, drugi mesec mu seveda prodajo 20, tretji še 50, četrti 200, ker so kao dobra stranka, ki plačuje. Telefoni gredo nekam v Bosno, dotični d.o.o. pa neha plačevat račune.
smile-1.gif

Problem Slovenije je namreč, da strank ne pridobiš, če jim ne daš odličnih telefonov za male pare, kar pomeni, da daješ enormne subvencije. Možni poslovni riziki so pa seveda posledično izredno veliki. Z zaklepom te rizike nekoliko znižaš.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Toncek pravi:
Stare poslovne stranke niso rizični kupci. In pri M@ so v glavnem stare stranke, čisto novih je zelo malo. Pri S! in Tušu je pa povsem drugače. Neodklenjen telefon pomeni, da lahko nekdo "okol" prinese operaterja, ker je telefon vzel samo zato, da bi ga naprej prodal. Morda plača prvi in drugi račun, potem pa adio. Sedaj si pa zamisli firmo, ki naredi podobno. Prvi mesec vzame 5 naročniških, plača račun, drugi mesec mu seveda prodajo 20, tretji še 50, četrti 200, ker so kao dobra stranka, ki plačuje. Telefoni gredo nekam v Bosno, dotični d.o.o. pa neha plačevat račune.
smile-1.gif

Problem Slovenije je namreč, da strank ne pridobiš, če jim ne daš odličnih telefonov za male pare, kar pomeni, da daješ enormne subvencije. Možni poslovni riziki so pa seveda posledično izredno veliki. Z zaklepom te rizike nekoliko znižaš.

Mislis, da tega ne morejo narest tudi, ce so aparati zaklenjeni? Ce je to vzrok, potem pa je vse skupaj adijo
smile-1.gif
...

In verjamem, da si ena stranka oz. celo firma ne bi zaradi tega, ker so telefoni odklenjeni, sla na tak nacin mazati imena... zaradi par sto evrov, ki bi jih zasluzili s par telefoni
smile-1.gif
...

In to, ali je dobra stranka ali ni, se ne da ugotoviti po parih mesecih... Veliko nas je takih, ki smo zvesti operaterju vec let... in zapravimo toliko in toliko evrov mesecno...

zaklenjen telefon vsekakor ni ovira za to...