Prestop od Mobitela k Tušmobilu, zakaj ne?

ArmanI

Pripravnik
27. okt 2007
608
0
16
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Od teh 70.00 0userjev je pomoje polovica takih, ki imajo zgolj kartico... tako kot jaz...
smile-1.gif
... ali pa zapravijo tako malo dobroimetja (verjetno tako vecina predplacniskih kartic) da ni omembe vredno...

Jaz recimo imam Tusmobilovo kartico...samo me ne mores poklicati nanjo
smile-1.gif
...
55-60% je naročnikov
smile-1.gif

Ne znaš zračunat pravih procentov
smile-1.gif
? Potrudi se malo pa dej točne procente..

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Dottore - evropski disc jockey je trdil da je 30 baznih ki samo cakajo na vklop. predpostavljam da nekaj ves o /// skatlah (verjemi pri nokii ni dosti drugace) verjetno tudi ti pod vklop bazne razumes aktivacija postavljenega prenosa, vklop na SS nodih in voila zadeva deluje. On pa ocitno govori o 30 baznih pri katerih pa ponekod manjka od dovoljenj do prenosa kaksni pa verjetno se antena fali...

Jaz pod vklop bazne postaje mislim vse, kar je potrebno, da gre reč on air in začne promet potekat preko nje. Papirologija je praviloma le en del celotne kolobocije, ki se jo praviloma pridobi že dokaj na začetku projekta.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.305
113
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj je vsem, ki imamo kaj soli v glavi jasno, kako te zadeve potekajo... Samo EuroDJ tako naklada, da sam sebi verjame
smile-1.gif
problem je se me hočte znebit. Mobitelovci in Simobilovci imajo zaradi mene sive lase ker en 21 letni mulc podpira Tušmobil. In se s tem ne morte sprijaznit.
cool-1.gif

Verjemi zaradi tebe nihce nima sivih las. Ne vem sicer kako podpiras tusmobil, ker ce sem prav razumel si tam zaposlen in te za tvoje pocetje placujejo. To pa pomeni da delas za njih in jih ne podpiras. Sicer ne vem zakaj omenjas svoja leta, ampak verjemi da si v tej temi klepetal tudi z 21 do 25 letniki kiza razliko od tebe ne vrtijo samo jezika ampak pocnejo to o cemer ti pises. In pri nasih letih se nihce ni zacel siveti.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Sem kje omenil, da sem jaz gostoval z TUŠmobil številko v dominikanski? Nisem... Konkretno glede dominikane: smsi poslani tja, našemu uporabniku na Mobitelu so šli bp takoj čez... Sem nekje prebral, da naj bi imel tuš probleme pri pošiljanju "oddaljenim" operaterjem... očitno jih nima.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik EuroDJ pravi:
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Saj je vsem, ki imamo kaj soli v glavi jasno, kako te zadeve potekajo... Samo EuroDJ tako naklada, da sam sebi verjame
smile-1.gif
problem je se me hočte znebit. Mobitelovci in Simobilovci imajo zaradi mene sive lase ker en 21 letni mulc podpira Tušmobil. In se s tem ne morte sprijaznit.
cool-1.gif

LOL .... Upam, da ti Alter.si kmalu poslje racun za oglasevanje
smile-1.gif
...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
Sem kje omenil, da sem jaz gostoval z TUŠmobil številko v dominikanski? Nisem... Konkretno glede dominikane: smsi poslani tja, našemu uporabniku na Mobitelu so šli bp takoj čez... Sem nekje prebral, da naj bi imel tuš probleme pri pošiljanju "oddaljenim" operaterjem... očitno jih nima.

Tole nima nobene veze z roamingi pri Tusu... Ti si posiljal SMS Mobitelovemu narocniku torej le do Mobitelovega omrezja... in ta ima sklenjen roaming, da deluje...

Ce bi bil doticni narocnik Tusmobila, tega SMSa verjetno ne bi prejel, ce Tusmobil nima sklenjene roaming pogodbe s tamkajsnjim operaterjem...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.507
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
>> SMSi se dostavljajo direktno v omrežje, kjer se naročnik nahaja ne pa k "domačemu" operaterju.
wink-1.gif

Kako pa konkretno Tusmobil ve, da se Mobitelov narocnik nahaja v Dominikanski republiki? Verjetno mora ta podatek dobiti od Mobitela... in ce ta nima roaminga tam, potem Mobitelov narocnik ne more tam gostovat... Se vedno trdim, da tukaj Tusmobil nima nobene veze, da je SMS uspesno dostavljen
smile-1.gif

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Tudi osebno sem mnenja, da je tako kot pravi Jest... Napisal sem pa primer samo za to, ker sem nekje (alter?) bral, kako da če tuš v določeni državi nima roaminga, tja poslan sms ne bo dostavljen
smile-1.gif
Pa se mi je zdela precej velika buča to... Dostava ni odvisna od tuša, ampak od operaterja in roaminga tistega, ki se tam nahaja...

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
V podobnem slogu sem sam leta 1982, ko sem prvic bil v Britaniji (Anglija), govoril: "Se enkrat videti Anglijo-in umreti!" :))

Lp

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.305
113
ksz

Ne glejte kar se smsov in tujine tice je stvar taka da ce ima uporabnik A tuševo simko in pošlje sms uporabniku B ki ima m@ simko in gostuje v drzavi turkmenistan, je stvar taka da tudi ce ima m@ sklenjen roaming v turkmenistanu, tus pa ga nima, sms ne bo dostavljen. Ne sms ne gre do domacega operaterja ampak direktno do uporabnika B.

Kako tus ve kje je m@ uporabnik? preko signalizacije preveri v m@ centrali (tocneje v HLR-ju). In ce uporabnik operaterja A nima pogodbe z operaterjem kjer gostuje B, zadeva ne bo sla skozi. (razen ce so v igri doloceni sporazumi itd... ampak tega je zelo malo da ne bi bilo roaminga sli bi pa smsi)

Nazadnje urejeno:

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
OK Apollo8, kako pa sem potem pošiljal SMSe Mobitel uporabniku, ki je gostoval v Dominikanski republiki? Koliko vem, TUŠ še nima roaming-a tam, pa so sms-i normalno šibali od mene tja in od njega do mene?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.103
4.097
113
Citat:
Uporabnik GSMobil pravi:
OK Apollo8, kako pa sem potem pošiljal SMSe Mobitel uporabniku, ki je gostoval v Dominikanski republiki? Koliko vem, TUŠ še nima roaming-a tam, pa so sms-i normalno šibali od mene tja in od njega do mene?

Pismu si trd. Ti si poslal SMS Mobitelovemu uporabniku, ki je bil v Dominikanski, kjer Mobitel ima roaming. Torej, tvoj SMS je šel takole:

Ti (Slo) -> Tusmobil -> Mobitel -> Dominikanski operater -> Prejemnik

Vse, kar tukaj Tusmobil potrebuje narediti je posredovati SMS Mobitelu. Za ostalo (roaming) poskrbi Mobitel.