Prestop od Mobitela k Tušmobilu, zakaj ne?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zaposlenih sva gor le bitch in jaz,... jaz se ponavadi v brezplodne/neosnovane debate ne spuščam,...
bitch se pa tudi ne sme
evil.gif

je pa veliko nabijanjaa s tvoje strani eurod_dj. kaj vse bo imel,... pohvali takrat ko bo dejansko imel in ne leto pred implementacijo,...
tudi si. marsikaj pripravlja pa tukaj ne razglabljam na veliko, bo verjetno tudi tuš bolelo
cool-1.gif

b

admin.press

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
ccc,si se na napačnega obrnil. Sm že zgoraj trdil, da je konkurenca vedno dobrodošla. Komentiram pa nekatere zanimive trditve, to pa vendarle lahko na javnem forumu?
cool-1.gif

Se strinjam. Tržni deleži se bodo postavili mal drugače - po moje bo imel Mobitel sicer manjši kot zdaj, pa še vedno največji tržni delež. Pa še to si pozabil dodat k "ja, če so bli pa pač prvi" - da je razlog, da so "bli državni, pa monopolisti".

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Keki pravi:
Mi lahko kdo razloži zakaj ne bi menjal operaterja? Mesečno porabo imam od 20 do 30€ (nikoli manj kot 20€) pri naročnini 4.99€.

Po tem, kar sem preračunal svoje stroške v minute, noben mesec ne presežem 200 min pogovorov, se pravi,da bi lahko vzel paket tušmobil20 in bi vsak mesec privarčeval vsaj par €.
Uporabljam pa samo SMS in telefonijo in mi neke napredne funkcije, ki jih operaterji ponujajo, ne pomenijo nič.

Pa še telefone imajo veliko cenejše pri dvoletni vezavi (1€, konkurenca istega od 50-80€ ob isto dolgi vezavi).

Se pravi, zakaj ne k Tušmobilu?

Par evrov mesecno, se poznajo kot cca 40 € na letni ravni. Za ta denar (ki ga porabis, ce peljes punco en dan v kino + kupis kokice obema), imas pri Mobitelu zagotovljeno podporo, dobro gostovanje, uteceno ekipo in UMTS+GSM omrezje. Osebno pri tako majhni razliki ne bi prestopal.

Nekdo je omenjal imidž. Brezvezen argument (vsaj meni).

Sporoči odločitev in pa veliko sreče.

LP

gogy

Pripravnik
14. sep 2007
459
0
16
Ljubljana
www.mobisvet.net
Nekateri imajo tudi po 100€ eur na mesec manjši strošek

Moja mama npr ima mesečno vsaj 40€ manjši račun, pa je bila na TUS30... sedaj gre na TUS50 in predvidevam, da bo še 5-10eur prihranka mesečno več.

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
Zavedati se je potrebno, da bo Mobitel delež padel samo tako dolgo, dokler ga bo šikaniral regulator. Potem pa mu bo spet začel rasti.

In zakaj ne k Tušmobilu? Ker se vas večina zaveže za obdobje po prenehanju Tušmobilove naveze na Mobitel, ko bo omrežje Tušmobila še zelo slabo in takrat vam bo žal.
wink-1.gif

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
V kateri že? Nemčiji? Italiji?
grin1.gif

Ah ja, že mam 20 € računa, na Itak Plus pa bo še manjši. Se mi ne splača menjati operaterja. Če bi na mesec pomenilo to 10 € prihranka bi pa ga. Čisto stvar računice, za zdaj mi Mobitel ponuja najboljšo.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
V kateri že? Nemčiji? Italiji?
grin1.gif

Ah ja, že mam 20 € računa, na Itak Plus pa bo še manjši. Se mi ne splača menjati operaterja. Če bi na mesec pomenilo to 10 € prihranka bi pa ga. Čisto stvar računice, za zdaj mi Mobitel ponuja najboljšo.

V Nemčiji in Italiji niso imeli operaterjev v "nacionalnem interesu" s preko 80% tržnim deležem, ko so se enkrat odločili iti tržno gospodarstvo.
So pa imeli v US of A nekoč telekomunikacijskega operaterja s preko 80% tržnim deležem. Ugani na koliko kosov so ga regulatorji razkosali? 3? 5? 8?
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Pa ima Mobitel preko 80% delež? Imel ga je, pa ga nima več, ene 25 % ima Simobil sam, ostali pa tudi kakih 5 % poberejo. Tak da niti ni potrebe po kosanju čeprav je največji. Nekdo pač mora biti.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Po mojem je za orenk regulativne posege zrel vsak operater, ki ima preko 50% tržni delež. M@ in celo Skupino Telekom Slovenije se pa ujčka, ker so v "nacionalnem interesu" (beri so zlata jama za politike vseh političnih spektrov). Zato je tudi propadla privatizacija. Ker se tam ne fura biznis, temveč politika, pa naj bodo pri aktualnem koritu levi ali desni, beli ali pa rdeči.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.311
7.306
113
ksz

Meni pa ni jasno kako lahko nekdo sprejme tako neumno poslovno odločitev, da postavi 30 baznih in ima za njih vso dokumentacijo in jih nato ne vklopi. EuroDJ ti ze vsaj en teden trobis o teh baznih. Lej vklop bazne postaje v dobro postimanem omrezju traja eno uro. Ja prej prstimas frekvence in vse ampak vse to se lahko vklopi v enem tednu komot. Tko da ali teh baznih ki cakajo na vklop ni, ali nimajo papirjev ali pa nekdo na tusu nima vse v glavi postimano (v to zadnje se najmanj verjamem)

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Lahko naštejem par razlogov, zakaj se ne splača, sploh če si star pod 30.

1.) Mladina ima skoraj vsa Simobil in se med seboj kličejo skoraj oziroma popolnoma zastonj,
2.) Na Tuš te nihče več ne kliče (pri M@ je isto kot klic v S!, pri S! pa Tuša ni v Opciji mobilni,
3.) Tušu manjkajo zastonjske ugodnosti (naprimer brezplačni klici med vikendi, SMS happy hour s Hrvaške, ...)

itd ...

Sam imam naprimer Orto Smart, med tednom kličem kar se je pač nujno treba zmenit, med vikendi pa do onemoglosti klepetam zastonj. Česa takega verjetno na Tušu ne bi nikoli dočakal. Pa tudi drugi me lahko veliko kličejo, ker je 2 ct/min še vseeno tako malo, da se za ta denar splača klepetat.

Tarja

Pripravnik
5. jun 2008
161
0
16
Ljubljana
zanimiva debata...

meni, čeprav je nekdo omenil in se delno strinjam, ampak takšna pač sem - najbolj narobe hodi sama tuš ideja. teli mercator tuš ipd telefoni se mi zdijo kar nekaj, pa kolikor smo zanč s frendi račual, ne pride ceneje, ker noben itak ni na tušu.
ampak lahko da se motim, valda, ker ne vem vleik o teh zadevah.

pa še tole za euro dj:
na škisovi tržnci letos so škripnla vsa omrežja, in mobitel i nsimobil (vem, ker sem simobil in sem 4 ure brezupno klicala zgubljene ljudi), sej to je že stalna praksa
smile-1.gif

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
......Pa tudi drugi me lahko veliko kličejo, ker je 2 ct/min še vseeno tako malo, da se za ta denar splača klepetat.....

Da se za za ta denar splaca klepetat-> malo si trcen, drugace ne morem formulirati. Pa ne bodi uzaljen!

Lp

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik Tarja pravi:
zanimiva debata...

meni, čeprav je nekdo omenil in se delno strinjam, ampak takšna pač sem - najbolj narobe hodi sama tuš ideja. teli mercator tuš ipd telefoni se mi zdijo kar nekaj, pa kolikor smo zanč s frendi račual, ne pride ceneje, ker noben itak ni na tušu.
ampak lahko da se motim, valda, ker ne vem vleik o teh zadevah.

pa še tole za euro dj:
na škisovi tržnci letos so škripnla vsa omrežja, in mobitel i nsimobil (vem, ker sem simobil in sem 4 ure brezupno klicala zgubljene ljudi), sej to je že stalna praksa
smile-1.gif

Mislim, da si Mirko želi čim manj Itak populacije pri sebi. Torej si ne želi takšnih, ki bi jim v zameno za bogih 5 EUR naročnine dajal klice po en eurocent.
grin1.gif