Prestavitev kuhinjskih ventilov

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.117
4.088
113
Električni priklopi (vtičnice) se BP tako rešujejo, luknja v zadnjo stranico od omarice in imaš problem priklopa rešen. Za vodo je pa problem, prvič ker je ventil bolj ven kot vtičnica in drugič ker imaš recimo poleti pri 25C in 70% vlagi na ventilu mrzle vode kondenz, in to ti teče po omarici in dalje. Pa da ne govorimo da kaj spušča oz. da moraš filter (mrežico) v ventilu čistit.

Omarice ki so pod koritom so danes pri vseh resnih kuhinjah opremljene ali s plastičnim ali pa aluminjastim dnom, ravno iz razloga da morebiten kondenz ali pa puščanje ne pride v iverko.

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Vodovodar je na dan prisel z idejo, da mi odtok premakne malo v desno in na 1. element damo pomivalca. Je za njim lahko stalna prikljucnica?

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
Vodovodar je na dan prisel z idejo, da mi odtok premakne malo v desno in na 1. element damo pomivalca. Je za njim lahko stalna prikljucnica?
Jaz mislim, da lahko. Mogoce pustis prostor v drugem elementu, da lahko dosezes zadaj, da ni potrebno premikati pomivalca.
Sicer so pa itak varovalke na voljo :D

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Še ena..a se da za pomivalcem spraviti odvodvno cev? Tam spodaj, kjer ima nekaj placa. Samo iz lijaka tako itak ne gre, ker nima hitrosti, imam prav in mora biti sifon "na dol"?

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
So že bili primeri ko se je spodnje elemente premaknilo stran od zida za 10-20 centimetrov....za pultom se potem naredi štenga= polička za odlaganje.
Torej da se....inovator pa s tem ne boš.
Ps...arhitekt bi za to domisel vzel okoli jurja in pol....

• Haha
Reactions: Samo Svoj

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.907
113

A nisi rekel, da imaš kuhinjo že naročeno?

Za pomivalcem vem da ne sme biti niti el. vtičnice, ker ni prostora. Zdaj koliko globine vzame ta zadeva - dajte prej pogledat.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.588
2.632
113
še v SLO - ampak komaj
In pri “klasični” 60 cm globini gre vtičnica direkt zadaj brez “blende” skozi. Vse ostalo je igra mm.
Je pa vtičnica direkt zadaj tudi mimosun glede “varnosti”, ker stroja, brez da premikaš ne moreš odklopiti (razen varovalko ali FID ven).
Pa preden me kdo obtoži pametovanja - mam tudi jaz doma direkt zadaj vtičnico - lastni feler leta nazaj.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi