Preprodajanje kitajske robe - poslovni model?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ne, trgovec = goljuf.

ker kar noče prodat robe po isti ceni kot jo je on dobil!!!

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Vidim, da tale tema ne pelje nikamor:) Izdelki iz AliExpress-a se pojavljajo v naših trgovinah, seveda po višjih cenah, kar je povsem normalno. Zakaj je cena višja?

1. zato, ker je moral trgovec založiti denar, da je izdelek spravil k nam, kjer je tebi kot kupcu na voljo takoj
2. zato, ker bo po slovenski zakonodaji nudil garancijo. Tudi na Aliju je garancija, ampak se zadeve lahko precej zakomplicirajo...
3. zato, ker mora izdelek nekje imet, skladiščit
4. zato, ker mora poskrbet za slovensko dokumentacijo...
.
.
.

Skratka, še kar nekaj je takšnih stvari. In če trgovec to prodaja po višji ceni ni s tem nič narobe. Marže so takšne, kot pač so. Če ti kaj ne paše, kupi na AliExpress-u če se ti ljubi čakat.
Nateguni so tisti, ki na aliju kupijo in na bolhi preprodajajo:) Drugače pa... ko boste spoznali TAOBAO boste videli, da ste že na AliExpressu svoje stvari preplačali za 100%:)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, sam enim pač to ni jasno...

konec koncev je pa tud aliexpress samo trgovec.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Saj če kdo hoče kdo zjebati te 'nategune' naj kar kupi vse artikle na alibabi, jih spravi sem, plača carino itd in prodaja po nabavni ceni.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Ne vem, zakaj se nekateri razburjajo nad cenami. Prava cena v odprtem gospodarstvu je tista za katero je nekdo nekaj pripravljen prodati in nekdo pripravljen kupiti. Goljufija ali nateg pa je v primeru, če ti nekdo prodaja eno, ko plačaš pa dobiš nekaj drugega.

PS- če bi nateg bila razlika v ceni potem bi preko noči postali nateguni vsi trgovci, če bi eden znižal ceno nekega artikla.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
ksz
Ali se ni pred leti govorilo, da je pri kruhu trgovska marža min 25 %? Pa je kruh samo nekaj ur na polici, kar trgovec ne proda, mora proizvajalec vzeti nazaj. Zdi se mi posel za trgovca brez nekega hudega tveganja.
Kolega strojnik mi je pravil tudi o drugi situaciji. Izdelava dela za vozilo, ki ga več ni na trgu, proizvajalec vozila pa tudi ne prodaja vseh rezervnih delov. Proizvajalec je (moral) shodil z ceno franco dvorišče, ki je bila okrog 10 €, v maloprodaji je tak del cca 200 €. Ostane nekaj lufta za popuste, financiranje zaloge, reklamacije itd...
Tako funkcionira naš trenutni svet, vendar tudi trgovske firme crknejo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
ksz
Ali se ni pred leti govorilo, da je pri kruhu trgovska marža min 25 %? Pa je kruh samo nekaj ur na polici, kar trgovec ne proda, mora proizvajalec vzeti nazaj. Zdi se mi posel za trgovca brez nekega hudega tveganja.

Pa ja, saj ni kot da bi trgovec imel stroške najemnine, opreme, zaposlenih, zaposlenih na bolniški, stroškov poslovanja, računovodstva itd..

Dobra ideja, jutri grem v pekarno po kruh, pogrnem deko na tla sredi ljubljane in dilam. Če ne bo šlo, ga pa lahko vrnem. A mi kdo podari deko?

johannes

Tehnološki dinozaver/tabure selektor 1.snl
10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
no no,

koliko marže je "poštene"? koliko še lahko zasluži trgovec? pa ne pozabite na to, da je samo 2mio trg... (dejnsko ljudi s kupno močjo pa veliko veliko manj). garancije itd itd...

no johanes? koliko?

Dejstvo je, da ni tako malo podjetnikov-povzpetnikov, ki imajo naHrvaškem parkirane jahte dolžine 10-15 m.

So vsi oropali SKB sefe, ali so prišli do veliko denarja z "posli"?

Mene pa en par na bolhi prosi za RABLJENO posodo z oblogo, ker nima 5 evrov, kolikor sem nastavil ceno...

No, mogoče pa sta tudi ta dva na dobri poti do 10-m jahte?
evil.gif

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Dandanes ima pa res VSAK z nekaj kliki priložnost, da začne svoj biznis preprodaje
smile-1.gif
.

Osnovno vodilo je, da mora biti marža vsaj 500 %, drugače boš bolj tenko piskal. Seveda če govorimo o legalni trgovini, plačevanju davkov, nudenju garancije, podpore, navodil v SLO ipd.

In v nerevnih državah (torej ne v Sloveniji) folk zasluži preveč/ceni svoj čas preveč, da bi se ubadali s Kitajci
smile-1.gif
.

Kot zanimivost: večina je pripravljena plačati 20 % za artikel, samo da ga prej dobijo (1 teden vs 2 dni).

LP,
PIC

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
Johanes samo ti ves kaj imajo jahte (katere tudi skrbijo da ima kar nekaj ljudi posel) veze z visino marže....

Koliko je zate poštena marža koliko posten ostanek trgovcu. Konkretne številke prosim. Ne o jahtah.

Eni na bolhi fehtajo potem pa prodajajo naprej. To pa je neetično.

membrain

Majstr
4. jun 2014
2.863
283
83
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
ksz

Pa ja, saj ni kot da bi trgovec imel stroške najemnine, opreme, zaposlenih, zaposlenih na bolniški, stroškov poslovanja, računovodstva itd..

Dobra ideja, jutri grem v pekarno po kruh, pogrnem deko na tla sredi ljubljane in dilam. Če ne bo šlo, ga pa lahko vrnem. A mi kdo podari deko?
Pa pozabil si na stroške žita. Pred leti, ko se je žito podražilo, so takoj skočile cene kruha. Zanimivo pa da nismo opazili padec cen kruha, ko se je žito zopet pocenilo.

Isto z bencinom. Cene nafte na svetovnih trgih so danes približno tolikšne kot leta 2009. Koliko je bila takrat cena bencina in koliko danes?

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Dandanes ima pa res VSAK z nekaj kliki priložnost, da začne svoj biznis preprodaje
smile-1.gif
.

Osnovno vodilo je, da mora biti marža vsaj 500 %, drugače boš bolj tenko piskal. Seveda če govorimo o legalni trgovini, plačevanju davkov, nudenju garancije, podpore, navodil v SLO ipd.

In v nerevnih državah (torej ne v Sloveniji) folk zasluži preveč/ceni svoj čas preveč, da bi se ubadali s Kitajci
smile-1.gif
.

Kot zanimivost: večina je pripravljena plačati 20 % za artikel, samo da ga prej dobijo (1 teden vs 2 dni).
LP,
PIC

Saj sem že opisal profil takih: nepotrpežljici z 1800 do 5000 evrov mesečnih dohodkov.

Zanimivo, da leta 1975, 1985, ni bilo problem čakati mesec dni, da smo "dobili". Danes pa bi vsi vse takoj.

Poslovna ideja za Žale: celotna usluga (roštilj, pokop) v šestih urah!
Kdo pa bo danes še čakal tri dni, da spravi družinskega člana ali sorodnika v jamo...

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

Sodelujem z eno firmo, ki uvaža in prodaja robo s Kitajske. Večinoma aparate in pripomočke za gospodinjstvo. Ko bi ljudje vedeli, koliko hebanja je v ozadju, da pride en toaster iz Kitajske do slovenskega kupca ...

Od Kitajcev, ki si marsikaj razlagajo malo po svoje, špediterja, carine, kjer je odvisno, s katero nogo je carinik vstal, zilijon inšpekcij in certifikatov, konkurence, ki samo gleda, kje bi te z*ebala ... pa sploh še nismo prišli do najema skladišča, stroška zaposlenih, stroškov marketinga, dostave, računovodstva, poprodajne podpore ...

Realnost je zelo daleč od tega, da bi lastnik imel 15m jahto na Hrvaškem in S klaso na parkingu.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Johanes samo ti ves kaj imajo jahte (katere tudi skrbijo da ima kar nekaj ljudi posel) veze z visino marže....

Koliko je zate poštena marža koliko posten ostanek trgovcu. Konkretne številke prosim.

Ne vem. Nisem trgovec.

Mi je pa blizu Jazbinškov zakon: kupil stanovanje za 12.000 mark, prodal za 250.000 evrov...
evil.gif

Nek model jih je takrat (preko znancev) kupil 109. Ja, 109 stanovanj! Krat 150.000 evrov čistega po enem stanovanju pa si ven iz "tahudega"...
cheer.gif

Trgovci danes se proti temu lahko skrijejo. In splezajo jokat na drevo s svojimi zaslužki 20, 50, ali 100 evrov po prodanem artiklu.

Nazadnje urejeno:

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:
ksz

Sodelujem z eno firmo, ki uvaža in prodaja robo s Kitajske. Večinoma aparate in pripomočke za gospodinjstvo. Ko bi ljudje vedeli, koliko hebanja je v ozadju, da pride en toaster iz Kitajske do slovenskega kupca ...

Od Kitajcev, ki si marsikaj razlagajo malo po svoje, špediterja, carine, kjer je odvisno, s katero nogo je carinik vstal, zilijon inšpekcij in certifikatov, konkurence, ki samo gleda, kje bi te z*ebala ... pa sploh še nismo prišli do najema skladišča, stroška zaposlenih, stroškov marketinga, dostave, računovodstva, poprodajne podpore ...

Realnost je zelo daleč od tega, da bi lastnik imel 15m jahto na Hrvaškem in S klaso na parkingu.

Sej nam, ki smo vsaj malenkost v trgovskih vodah je precej jasno, da z 10% ne moreš preživeti. Nekaterim končnim potrošnikom pač ni.

Saj tudi jaz, ko kaj kupujem zase (dražje stvari) tudi cenkam in težim s popusti, ampak na koncu vseeno nekako zastopim, da nekaj pa mora ostati tudi prodajalcu.

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:

Torej sami reveži.

Ki pa, zanimivo, pri svojih 35, 40, ali 45-ih letih postopajo po Lošinju v oktobru, novembru, februarju, marcu, aprilu. Vidiš jih praktično kadarkoli... In to bluzijo po en teden, 10 dni. Pa niso upokojenci. So še kako v biznisu.

In se dolgočasijo... In so nenehno na mobilcu...

Slovenski ISIL? Sova? Ali Slovenci, ki jim preprodaja laufa, brez da so v Sloveniji, da kaj delajo?

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik alfabet pravi:

Torej sami reveži.

Ki pa, zanimivo, pri svojih 35, 40, ali 45-ih letih postopajo po Lošinju v oktobru, novembru, februarju, marcu, aprilu. Vidiš jih praktično kadarkoli... In to bluzijo po en teden, 10 dni. Pa niso upokojenci. So še kako v biznisu.

In se dolgočasijo... In so nenehno na mobilcu...

Slovenski ISIL? Sova? Ali Slovenci, ki jim preprodaja laufa, brez da so v Sloveniji, da kaj delajo?

A ti misliš, da moraš biti ves čas v Sloveniji, da prodaja "laufa"? Sebe vidim v tej tvoji zgodbi. Takoj ko imam kak dan, da nisem vezan na pisarno skočim nekam, samo da nisem doma. Poskusim še kaj videti, doživeti. In to se da z relativno malo denarja (če grem v sloveniji samo na boljšo večerjo zapravim precej več, kot da se čez vikend odpeljem na češko in mi ni treba skoraj nič paziti pri pijači/hrani/hotelu).

In biznis vseeno "laufa". v skladišu je računalnik in tiskalnik. x oseba pa tudi za € gre v skladišče in zapakira naročene zadeve in jih pripravi za pošiljanje. Papirje mu pa vseeno moram sam pripraviti, in se strankam oglaševati na telefon. Zanimivo, ko te potencialna stranka kliče v nedeljo ob recimo 21:30 in niti pomisli ne, da je pa mogoče NEDELJA! Pa ni panike. Se oglašam. Odpisujem na emaila, Na FB vprašanja odgovarjam v roku 1 ure,... In zame ni razlike, ali sem v sloveniji, ali na hrvaškem, ali na x destinaciji. Vsem se oglasim, sem v kontaktu z dobavitelji, pripravim papirje,...

Veš nisem jaz "na dopustu" in nič ne delam. Moj dopust zadnjih 10 let pomeni, da sem ves čas dosegljiv in da sem sigurno kakšni 2 uri na dan za računalnikom. Če bi bil 14 dni nedosegljiv, bi bil po hitrem postopku na borzi.

In ja večina me vidi kot tega, ki ga ti opisuješ... Ves čas hodi okoli...
redface-1.gif

johannes

10. feb 2013
3.215
579
113
Citat:
Johanes daj konkretno povej koliko procentov. Ali samo nekaj bluzis glumis nabijas... Brez smisla samo da pametujes ceprav si omejen?

Ker me imaš za omejenega (da povzdigniš sebe) ti seveda ne bom odgovoril. Pritoži se na maršalat. Če veš, kaj je to...
evil.gif

Kdo pa si ti, da me boš zasliševal?

Nazadnje urejeno: