Prepovedane substance - cena v Sloveniji

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Zakaj je pa pol tako strogo? Če imas pri sebi gajbo pira in 10 flaš vodke, ti policist nemore nič.

Če imaš pri sebi 5 kil trave pa te ovadijo?

Ker je nelegalna?

Zakaj pa je nelegalna?

In đankoze pred heroinom kadijo travo in to masovno.

In tut ostali kadijo travo in pri tem ostane. Eni samo šnofajo in pri tem ostane.

Ampak noben mi nebo reko da đanki ne začne s travo, ker začne. Sicer nisem nikol bil pohač, ker očitno neznam
kadit trave, ker vedno samo bruham, ampak to zadevanje in zadeto sedenje in smejanje je blaga slika zadetega đankija.

Prides pijan v šolo, dobis ukor in te pošljejo domov, prideš v šolo zadet te dajo na teste in lepo hodiš vsak teden dajat urin
in to še par let. In trava ni sicer nevem kaj, ni pa zastonj da po več ali manj celem svetu ni legalna. Zakaj le ne...

In kaj bi raje, da se tvoj 14 letni sin pri kolegu doma napije čokoladnega likerja, al da si zvijeta en đojnt in se prismeji domov?
Kar lepo odgovori, pa bodi realen. Nevem če je procent staršev ki bi raje videli travo kot pa flašo čokoladnega likerja.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
če je to pri nas nekaj nacionalnega, nima čisto nobene veze, tudi trave je marsikje, v zgodovini vsepovsod. dejstvo je da je alkohol opijat, ki te prej pokoplje kot trava, povzroča več škode tvojemu telesu, da o psihičnih posledicah pijanca fotra, ki jih pusti na družini niti ne začnem razlagat.

in jaz pravim da đanki začne z alkoholom, pa če se na trepalnice postaviš.
tak ni mi več. ajde

Kaj bi raje, da se ti sin napije pri kolegu doma čokoladnega likerja, al da si navijeta en đojnt?
confused-1.gif

Kaj od tega je huje?

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Lej, malcom, dostikrat si pokazal, da si hitre pameti, ko je bilo treba narediti biznis. Tole kar klobasaš sedaj so argumenti na ravni synthmanna, zato se o tej temi s tabo ne bom več pregovarjal.

Če trolaš, trolaj naprej. Če ne razumeš, pa bog pomagi...

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
kolikor jaz vem, naj bi za bad image travice poskrbela ameriska industrija v 30. letih 20. stoletja, ki je v konoplji videla ekonomsko groznjo. konoplja je namrec ena izmed najboljsih in najenostavnejsih rastlin za pridelavo.

kakorkoli, meni obcasno pase kak joint. in ne, nikoli nisem niti pomislil, da bi se pikal
smile-1.gif

in ce kdo misli, da si s tem delam ne vem kaksno skodo v telesu, naj pomisli, koliko skatlic cigaretov dnevno pokadi. cigaret ne kadim, alkohol pijem obcasno, tudi s kavo ne pretiravam...

Nazadnje urejeno:

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na Nizozemskem je trava legalna.
Torej kaj misliš, a tam veljajo drugi fizikalni zakoni? Človeška telesa drugače reagirajo?

Ali pa je preprosto en politik tam rekel "to je dovoljeno", en pri nas pa rekel "to bomo prepovedali"?
Brez znanosti odzadaj?

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Če bi vsak, ki kadi travo in živi v getu postal đanki, bi jaz bil že pod rušo, ker sem odraščal v okolju, kjer je največ đankijev v MB; pa tudi travo sem probal.

Vsi đankiji, ki jih poznam so težko labilci, to je bistvo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.277
113
42
Alkohol je tudi za šibke. Za našga Steva recmo. IN raje se prerekam o parizanih in domobranich kot pa da prosjačm po cesti za šus , ali pa bruham ker sm se ga napil.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.446
113
jst se ga pa raje napijem tako, da ne bruham, plus se ne prerekam o partizanih in domobrancih
grims-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.017
1.927
113
Presneto majmun bedatsti ki si ti mene našo ko sem se v zadnjih 10 letih glih 7 krat napil, pa še vedno ne sanjam partizanov

I

Izbrisan uporabnik 474

Mislim, da niste dobro razumeli mX-a:

On trdi, da je praktično vsak đanki prešaltal iz trave v "prestavo višje".

Ne trdi pa, da bo vsak, ki trdi travo, postal đanki.

Seveda pa je potrebno iskati razlog zakaj se prešalta višje - ponavadi zato, ker ti je trava pobeg iz vsakdana ter problemov in tikmalu postane premalo. Podobno je z alkoholom - tisti, ki rešuje ali utapplja svoje probleme z alkoholom, bo po vsej verjetnosti postal alkoholik.

Če pa piješ in "pohaš" občasno in zmerno ter pretežno zato, ker se pač potem nekoliko bolje počutiš, potem pa verjetno ni bojazni, da prestopiš prag.

Preden pa se kdo obesi na to, da je alkohol droga, da ima trava zdravilne učinke, pa zakaj ni legalizirana itd itd.
Nizozemska je edina "razvita" država, ki je legalizirala mehko drogo in kot tako je ne smemo imeti v vzorcu "zakaj oni lahko majo drugi pa ne". Konoplja ni prepovedana zaradi tega, ker se je tako odločilo gospodrastvo, ker so v njej vidli grožnjo. Namreč industrijska konoplja se še vedno uporablja, predvsem za izdelavo vrvi. Za ostale stvari, ki se pa tudi lahk izdelajo iz konoplje, pa pač obstaja boljši, trpežnejši in cenejši material.
Prepovedana je zato, ker preprosto škodi organizmu na dolgi rok in vsak promil THC-ja v krvi bo uniči nek promil možganskih sivih celic. To je dejstvo, pa ga lahko obračate kakorkoli. Zakaj potem ni svinjina, sladkarije, alkohol, cigareti? Ker v zmernih količinah ni nevarno telesu in ne pušča trajnih in nepopravljivih posledic.

LP
Gargy

Citat:
Uporabnik Kasius pravi:
Če bi vsak, ki kadi travo in živi v getu postal đanki, bi jaz bil že pod rušo, ker sem odraščal v okolju, kjer je največ đankijev v MB; pa tudi travo sem probal.

Vsi đankiji, ki jih poznam so težko labilci, to je bistvo.

Pri meni je bilo enako. Sem spizdil in menjal družbo, ko so začeli labilci vleči folijo iz žepa.

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.703
3.952
113
Ljubljana
hmpg.net
Rezultati raziskave v Sloveniji: od 160 heroinskih odvisnikov samo 1 (eden) ni prej kadil trave. Ergo: Ni nujno, da postaneš heroinski odvisnik, če kadiš travo, je pa skoraj 100% res, da NE postaneš heroinski odvisnik, če NE kadiš trave.
Pri ocenjevanju škodlivosti droge v UK uporabljajo ABC oznake. Načeloma "dovoljene" droge niso klasificirane, pa vendar se predvideva, da bi pri enakem ocenjevanju tobak bil ocenjen kot bolj škodljiv od trave. Alkohol pa še bistveno bolj.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Bom poskušal razložiti malcomu tole stopnjevanje drog na primeru naše družbe.

Nekje pri 15ih se je v najstnikih začela prebujati želja po čim večjem šusu. Gremo se ga čim bolj zašusat. Najprej so bile vodke, potem so šli čez jointi, nekateri smo se tu ustavili, drugi so šli dalje - na bonbone, belo, do hore k sreči ni nihče prišel.

Razlog vidim predvsem v našem odobravanju alkohola in pijanskih starših, ki jih imajo nekateri. Ko otroci uvidijo, da je alkohol oziroma biti pod vplivom substance nekaj normalnega, dosegljivega in dopustnega, začnejo tudi sami posegati po tem. Pri nas je bila pot takšna, kot sem napisal. Kje drugje so šli najstniki direkt na bonbone in so travo kar preskočili.

Stereotipizirati takšne stvari zna biti težko, ker ni absolutnega pravila, kako uporabniki stopnjujejo droge. Obstaja nek trend, ki pa ni dokončen, ker variira od območja do območja.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
dekrimilizirano pomeni - če imaš nekaj v posesti ali izvajaš pa te dobijo nisi kaznovan
Legalizirano - če lahko kupiš na trgu in če lahko vsak kupi na trgu, od tega se odvaja tudi davek

Konoplja na nizozemskem je Legalizirana

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Ni...vendar je tam največ cofeeshopov, v drugih mestih jih je le par, recimo v Rotterdamu jih moreš prav iskat, čeprav je recimo 2x večje mesto

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.176
16.446
113
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Nizozemska je edina "razvita" država, ki je legalizirala mehko drogo in kot tako je ne smemo imeti v vzorcu "zakaj oni lahko majo drugi pa ne".

not true.. kaj pa Kanada, Švica in ostale države? zadnje čase dekriminalizira in/ali dovoljuje za medicinsko uporabo to zadevo vse več in več držav....

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.126
1.277
113
42
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
jst se ga pa raje napijem tako, da ne bruham, plus se ne prerekam o partizanih in domobrancih
grims-1.gif

Vesolje je veliko, alieni so nekje pa niso še na zemlji, boga ni. Nevem kako lahko več kot 1 min porabiš za debatiranje o tem.

Steve pa vidim da je obseden z domobranci in partizani. Še bolj kot jaz