Citat:
Uporabnik Car pravi:
Še moja izkušnja iz amerike.
Po prihodu na Florido smo šli na pir štirje frendi, kelnar je hotu imet potne liste. Ko je preveril, koliko smo stari smo trije dobili pivo, četrti, ki je bil največji pijanček pa je pil coca-colo. Ko sem kelnarja vprašal, če jaz lahko naročim pir kao zase, spije pa ga on, mi je razložil, da bi v tem primeru oba hudo naje.bala, če bi naju dobili, njemu bi menda celo zaprli lokal.
V drugem primeru, ko sem bil že nekaj časa tam, sem šel vsaj 2x mesečno v nek lokal, kjer so imeli odlične burgerje. Vedno sem zraven spil 2(vsaj) pira, enkrat pa se je kelnar zapičil v to, koliko sem star. Zahteval je potni list, ker pa ga nisem imel, sem mu kot zaposleni na ladji pokazal Crew pass, ki je bil moj edini dokument. Sploh ni vedel, kaj je to, na moje prigovarjanje je celo poklical po telefonu lastnika lokala, ampak dosegel nisem nič, zraven burgerja sem moral spiti coca-colo. Pa čeprav je bil Crew pass uraden dokument, ki pa ga zaposleni ni poznal.
Hočem povedati, da je drugod po svetu zelo težko priti do alkohola, če nisi star vsaj 21 let, saj so kazni gromozanske.