Prepoved točenja alkohola mlajšim od 25 let

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Če bi v Sloveniji imeli toliko orožja na voljo kot ga imajo Američani, bi se verjetno res postrelili med sabo. Po mojem bi vsako jutro bil kak mrtev zaradi slabih živcev med jutranjo prometno konico. Pa vsako nedeljo bi pod streli padel kak nedeljski voznik, v jesenskem času bi padali kmetje, ki s traktorji ser.jejo po cestah, ko vozijo silažo in tako naprej. Tovornjakar, ki bi zašel na levi pas avtoceste, bi čez dve minuti omahnil za volanom. Kmalu bi nas zmanjkalo.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik pinkobalinko pravi:
KSZ, verjetno bi bilo treba na tej točki razjasniti, da je predlog mejo nadzora dvigniti na 25 let, meja točenja ostaja 18 let .

467716-post_slo.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Zanimivo, kako drugače je dojeta represija države ko gre za alkohol, kot je bilo v primeru protikadilskega zakona.
Takrat se je komajda našel kdo, ki je zagovarjal strpnost do kadilcev.
Zdaj pa je le redkokdo za omejitev pitja alkohola.
je prepoved kajenja do 25 let? ne. alkoholni hlapi motijo soseda nealkoholika 2 metra stran? ne. torej pitje alkohola in kajenje ni enako. pa še tobak je treba uvažat alkoholo se pa doma pridela. je takorekoč domača navada in del kulturne dediščine. za kajenje to ne velja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik ClAy pravi:
Bolj kot je prepovedano, bolj zanimivo je. Če samo pogledamo nas ( vsaj mene ) ko sem star skor 35 let, nam vsaj v OŠ ni šel po glavi alkohol in droge. Kaj pa sedaj. Že v OŠ so na končnih izletih nekateri tako pijani, da morajo iti na pumpanje. Pred OŠ je že tak zdaj skor tak kot pred kakimi srednjimi šolami. Vsak že skor drži v roki tobačno palico.
Jaz imam na te stvari mal drugačen pogled. Jaz doma skorajda ne pijem alkohola, mogoče res občasno. Ko pa grem v kak lokal, pa pogledam cene, pa vidim, da te pride 0.5l piva ceneje kot pa 0.33dcl coca cole. Potem še pa vidiš pri teh mladih, da pijejo razne mešanice žganih in energijskih pijač, pa da o kakih drogah o diskačih sploh ne govorim. Te razno razne prepovedi so samo zatiskanje oči pred resnico. Greš v razno razne lokale, pa je v lokalih večinoma mladoletna mladina. Če bi res prepovedali točenje alkohola mlajšim od 25 leta in to spoštovali, potem se lahko 90% lokalov kar zapre.
saj je prav da je pivo ceneše od kokakole, ker kokakola je bistveno bolj strupena.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Še moja izkušnja iz amerike.
Po prihodu na Florido smo šli na pir štirje frendi, kelnar je hotu imet potne liste. Ko je preveril, koliko smo stari smo trije dobili pivo, četrti, ki je bil največji pijanček pa je pil coca-colo. Ko sem kelnarja vprašal, če jaz lahko naročim pir kao zase, spije pa ga on, mi je razložil, da bi v tem primeru oba hudo naje.bala, če bi naju dobili, njemu bi menda celo zaprli lokal.
V drugem primeru, ko sem bil že nekaj časa tam, sem šel vsaj 2x mesečno v nek lokal, kjer so imeli odlične burgerje. Vedno sem zraven spil 2(vsaj) pira, enkrat pa se je kelnar zapičil v to, koliko sem star. Zahteval je potni list, ker pa ga nisem imel, sem mu kot zaposleni na ladji pokazal Crew pass, ki je bil moj edini dokument. Sploh ni vedel, kaj je to, na moje prigovarjanje je celo poklical po telefonu lastnika lokala, ampak dosegel nisem nič, zraven burgerja sem moral spiti coca-colo. Pa čeprav je bil Crew pass uraden dokument, ki pa ga zaposleni ni poznal.
Hočem povedati, da je drugod po svetu zelo težko priti do alkohola, če nisi star vsaj 21 let, saj so kazni gromozanske.
nakar greš v zakotno ulico kjer dobiš trdih drog od a do ž...
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
A ne bi šlo s kako piko na čelu, kot jo imajo indijke, ko se poročijo (vsaj mislim da)? Država ti tetovira piko, ko si star 18 let in lahko prispevaš v proračun preko tobaka in alkohola. Idealna rešitev...

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Zanimivo, kako drugače je dojeta represija države ko gre za alkohol, kot je bilo v primeru protikadilskega zakona.
je prepoved kajenja do 25 let? ne. alkoholni hlapi motijo soseda nealkoholika 2 metra stran? ne. torej pitje alkohola in kajenje ni enako. pa še tobak je treba uvažat alkoholo se pa doma pridela. je takorekoč domača navada in del kulturne dediščine. za kajenje to ne velja.

Lej, vlečeš argumente iz rokava brez pravega smisla in reda, da bi dokazal, da kajenje in pitje alkohola ni isto.
Kr neki...

In to počneš v odgovor na post, kjer je govora o strpnosti.
Ki pa je, mimogrede, ena sama.
Pa naj bo do kadilcev, istospolno usmerjenih, mater samohranilk, pivcev alkohola, ali pa drugače "posebnih".

nUUb

Fizikalc
2. jul 2013
787
38
28
Se mi zdi da je 18 let kar vredu meja za določene prepovedi (alkohol, cigareti, avto) je pa tudi res da alko in cigarete brez problema dobiš tudi če si mlajši.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:

Lej, vlečeš argumente iz rokava brez pravega smisla in reda, da bi dokazal, da kajenje in pitje alkohola ni isto.
Kr neki...

In to počneš v odgovor na post, kjer je govora o strpnosti.
Ki pa je, mimogrede, ena sama.
Pa naj bo do kadilcev, istospolno usmerjenih, mater samohranilk, pivcev alkohola, ali pa drugače "posebnih".
če se dva fanta šlatata (lahko tudi dve punci) se lahko obrneš stran če te moti. pri dimu ti to ne pomaga. no sicer pa učinki omejevanja kajenja so pozitivni - saj si nehal kaditi ne?

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
A ne bi šlo s kako piko na čelu, kot jo imajo indijke, ko se poročijo (vsaj mislim da)? Država ti tetovira piko, ko si star 18 let in lahko prispevaš v proračun preko tobaka in alkohola. Idealna rešitev...
čip bomo dobili. in senzor na vratih. ko bo mladoletni vstopl bo piskalo prihrumeli bodo ta plavi ga zbasali in naredili tako si si bo baraba zpomnil in ne več hodil na kraje kjer nima kaj početi.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Citat:
Uporabnik skala pravi:
če se dva fanta šlatata (lahko tudi dve punci) se lahko obrneš stran če te moti. pri dimu ti to ne pomaga. no sicer pa učinki omejevanja kajenja so pozitivni - saj si nehal kaditi ne?

Slab primer si dal, če si hotel najti argument proti mojim.
Boljši bi bil naslednji: jaz prižgem v svojem avtu, ti pa sediš v svojem in niti ne veš, da kadim.

Kar zadeva kajenje.
Ja, sem nehal. To je dobro.
Cigaretni dim pa mi zdaj izrazito smrdi. To je slabo, je bilo bolje prej.
crazy1.gif

Ampak moje stališče se ni spremenilo niti za milimeter.
Ker ves čas sploh ne gre za kajenje, ampak gre za (ne)strpnost in za nesposobnost države.
O tem sem govoril takrat in govorim danes.
Protikadilski zakon, tale kontrola alkohola in še marsikaj drugega so zgolj manifestacija oz. posledica.

Pa res ne bi še enkrat o tem, smo že n-krat premleli isto zgodbo.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Za prenehanje kajenja ti čestitam, kar se pa tiče ostalih stališč imaš pa kar prav in se strinjam .

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Da ti bodo težili za ID, ker zgledaš mlajši kot "navaden" 25-letnik. Skratka:
stupid-1.gif

Me prav zanima na čem so bili tisti, ki so ta predlog nagruntali.
Na kokainu itak.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Slab primer si dal, če si hotel najti argument proti mojim.
Boljši bi bil naslednji: jaz prižgem v svojem avtu, ti pa sediš v svojem in niti ne veš, da kadim.
saj v avtu lahko kadiš.