Prepoved točenja alkohola mlajšim od 25 let

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Zanimivo, kako drugače je dojeta represija države ko gre za alkohol, kot je bilo v primeru protikadilskega zakona.
Takrat se je komajda našel kdo, ki je zagovarjal strpnost do kadilcev.
Zdaj pa je le redkokdo za omejitev pitja alkohola.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.991
113
Omejitev bi uvajali oni stari, ko so delali tako kot je takrat delalo 99% normalne populacije (med vikendi se je pilo in glej čudo, svet še vedno stoji).

Birokrati zadnji čas upravičujejo svoj obstoj skozi čedalje bolj debilne predloge.
Predlagam da uvedemo prohibicijo in prepovemo cigarete.Dajte mi medaljo
evil.gif
.

13. jul 2011
2.677
626
113
KSZ, verjetno bi bilo treba na tej točki razjasniti, da je predlog mejo nadzora dvigniti na 25 let, meja točenja ostaja 18 let.

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Bolj kot je prepovedano, bolj zanimivo je. Če samo pogledamo nas ( vsaj mene ) ko sem star skor 35 let, nam vsaj v OŠ ni šel po glavi alkohol in droge. Kaj pa sedaj. Že v OŠ so na končnih izletih nekateri tako pijani, da morajo iti na pumpanje. Pred OŠ je že tak zdaj skor tak kot pred kakimi srednjimi šolami. Vsak že skor drži v roki tobačno palico.
Jaz imam na te stvari mal drugačen pogled. Jaz doma skorajda ne pijem alkohola, mogoče res občasno. Ko pa grem v kak lokal, pa pogledam cene, pa vidim, da te pride 0.5l piva ceneje kot pa 0.33dcl coca cole. Potem še pa vidiš pri teh mladih, da pijejo razne mešanice žganih in energijskih pijač, pa da o kakih drogah o diskačih sploh ne govorim. Te razno razne prepovedi so samo zatiskanje oči pred resnico. Greš v razno razne lokale, pa je v lokalih večinoma mladoletna mladina. Če bi res prepovedali točenje alkohola mlajšim od 25 leta in to spoštovali, potem se lahko 90% lokalov kar zapre.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
wildude če bi bil en [cenzura] ki... (vstavi poljubno razvado, navado, odvistnost TUDI adrenalinski šport, nepremišljeni koraki...) manj bi bilo bolje kot je sedaj...

gaston, se strinjm proti kadilcem se res huda gonja ustvarja... sedaj seje začelo tudi proti pivcem...no čakam še kakšnih 5 let pa se bo šes ostalilmi... se bojim da na koncu boš lahko samo še "crknil";)

englishman

Pripravnik
10. mar 2012
533
0
16
Tobačna industrija je nekaj desetletij ljudem načrtno lagala. Prav tako laže prehrambena industrija glede sladkorja. Tako da eno je gonja in poseganje v osebne pravice, drugo je pa zavajanje s strani različnih akterjev, kar ljudem preprečuje racionalne odločitve.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Ah dej no, sej se ve kaj je skodljivo. Cigareti, alkohol, sladkor, dolocene mascobe, negibanje. Pol pa ljudje v jok in stok k jim predpisejo ziljon tablet pr peddesetih. Ti bi aktivne ljudi rad stlacil v isti kos z zavaljenimi, tresocih rok dim puhajocimi osebki al kaj? Konec koncev je lahko tudi akvaristika zasvoljiva in nevarna, ce pades v akvarij npr.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:Ena stroga islamizacija Slovenije bi resila tezave z alkoholom.
smile-1.gif
Dobra ideja. Odslej se bo na sindikalnih zabavah odkrivalo podtalne islamske elemente. Kdor odkloni špricer je islamist.
Vsaka kultura ima svoje droge. Mi imamo alkohol. To je naša dosežena pravica. V obstoječe pravice pa se ne posega. Vsaj tako slišim, ko vsake kvatre prižgem tv in se pojavi kak Semolič ali Štrukelj. Hmm, da bo ziher, rabimo zapis v ustavi. Kako so lahko pozabili na to?

mr_

Guru
20. sep 2007
9.411
2.764
113
Dva penzionerja:
- Sem slisal, da je zdravo vsaj dva litra vode na dan spit.
- Uf, to je pa ene 40 spricov, dijo porko...

Floki

Guru
6. sep 2007
10.128
3.185
113
V ameriki ta zakon zelo dobro deluje sem že nekajkrat ostal brez alkohola ker je bil potni list v hotelu pa jim imam čez 30. Njihovo pravilo je načeloma tako da če izgledaš natakarju mlajši od 30 let zahteva dokument. Če ga seveda nimaš ne boš nič dobil in to je zelo striktno pri njih brez izgovorov.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.803
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Še moja izkušnja iz amerike.
Po prihodu na Florido smo šli na pir štirje frendi, kelnar je hotu imet potne liste. Ko je preveril, koliko smo stari smo trije dobili pivo, četrti, ki je bil največji pijanček pa je pil coca-colo. Ko sem kelnarja vprašal, če jaz lahko naročim pir kao zase, spije pa ga on, mi je razložil, da bi v tem primeru oba hudo naje.bala, če bi naju dobili, njemu bi menda celo zaprli lokal.
V drugem primeru, ko sem bil že nekaj časa tam, sem šel vsaj 2x mesečno v nek lokal, kjer so imeli odlične burgerje. Vedno sem zraven spil 2(vsaj) pira, enkrat pa se je kelnar zapičil v to, koliko sem star. Zahteval je potni list, ker pa ga nisem imel, sem mu kot zaposleni na ladji pokazal Crew pass, ki je bil moj edini dokument. Sploh ni vedel, kaj je to, na moje prigovarjanje je celo poklical po telefonu lastnika lokala, ampak dosegel nisem nič, zraven burgerja sem moral spiti coca-colo. Pa čeprav je bil Crew pass uraden dokument, ki pa ga zaposleni ni poznal.
Hočem povedati, da je drugod po svetu zelo težko priti do alkohola, če nisi star vsaj 21 let, saj so kazni gromozanske.

Gaston

skeptik
19. jul 2007
890
2
18
Brez zamere, ampak ameriško dojemanje osebnih svoboščin je skorajda zadnje, kar si želim.
Je pa res, da gremo z velikimi in hitrimi koraki za njimi. Butli kakršni smo.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.636
4.367
113
Citat:
Uporabnik Gaston pravi:
Brez zamere, ampak ameriško dojemanje osebnih svoboščin je skorajda zadnje, kar si želim.
Je pa res, da gremo z velikimi in hitrimi koraki za njimi. Butli kakršni smo.

Se strinjam s teboj
cheer.gif

pa sem se ga prvič nasekal v osnovni šoli pa se mi je pol gor postavlo in nisem ratal pijanček ne glede na zakon

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.134
5.077
113
Nuku`Alofa
Vsem zagovornikom kretenskih prepovedi:

Le kako smo lahko preživeli brez vseh, sedaj tako nujnih prepovedi? Ali ni čudno, da ni civilizacija že zdavnaj izumrla, ko pa ni bilo "pametnih" birokratskih pijavk z debilnimi idejami?

Ko že omenjate Ameriko - baje se je tam v času prohibicije prodalo največ alkohola. Prepovedano je pač mamljivo...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.517
5.062
113
Američani imajo drugo "drogo" skoraj prosto dostopno, ki je še nevarnejša za okolico. To je orožje.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.982
6.158
113
Pismo, ciganke po 25 letom že babice postanejo, mi pa do takrat nebi smeli enga pira spit.... jao jao.... res ne vem kam gre ta svet..

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Američani imajo drugo "drogo" skoraj prosto dostopno, ki je še nevarnejša za okolico. To je orožje.

Mogoče je pa zato prepovedan, ker bi se druače postrelili.
hysterical-1.gif