Zakaj imeti probleme in stranpoti zaradi kretenov, ki ne spoštujejo tuje lastnine?
Glej moj post pred tvojim - #39
Ljudi je potrebno vzgojit - če ne gre "na lepo", kot smo pač eni vzgojeni, pa na "grdo"...
Zakaj imeti probleme in stranpoti zaradi kretenov, ki ne spoštujejo tuje lastnine?
Bi verjel. Pri nas je bil včasih mir, sedaj je pa kot v Tivoliju :-(. Jaz stoično prenašam, sosedi so pa šli precej na živce.Lastniku je dopizdilo v času karantene, ker je imel folk več časa na sprehode.
Glej gazite po tujem. Delate škodo. Kaj tukaj ni jasno.Hej. Potka je bila od nekdaj, vsi tam hodijo do gozda. večina nas ni niti vedela, da "ni dovoljeno". Odkar je tabla nismo šli, seveda. me je pa vseeno zanimala pravna ureditev tega področja. Lastniku je dopizdilo v času karantene, ker je imel folk več časa na sprehode.
Sandro in njene objave ignorirajte, že vrsto let mi sledi na forumu in kritizira kar najde. Boh ve kake komplekse ima, verjetno breztične.
to pa moram malo pokomentirati.Zanima me ali lahko lastnik večjega travnika s tablo prepove prehod sprehajalcem čez ta travnik?
Razumem, da ne smeš tam psov spuščati, kampirati in podobne stvari. Ampak sam prehod ali lahko prepove in ali lahko postavi takšno tablo?
Travnik je med naseljem in gozdom. S prepovedjo je potrebno namesto 200m, narediti skoraj 2km da prideš na drugo stran travnika,ce želiš v gozd in naprej. Hvala.
Bi dodala, pridejo z mesta na selo, kako je lepo. Potem jih vse moti...ja kaj pa rineš na selo.Dajte se no sprijaznit - mi na vasi smo očitno toliko drugačni in nas gledajo kot pač gledajo recimo zebre v živalskem vrtu. Kdo pa nam je kriv, da nismo v mestu doma.
Ja to se greš pa tožit... Saj pri nas je kup poti ki jih"zaprejo "med pašo. In kup poti ki niso urisane in se vsi po njih vozijo-mišljene so za lastnike parcel ne pa "sprehajalce" no zadnja leta so in štirikolesniki.lanos: obstajajo tudi situacije, kjer ne gre za služnost, temveč za občinsko pot, kjer te nima noben zakaj spraševati, zakaj tam greš. Vem za en konkreten primer. "Mejaša" sta od "nekdaj" v sporu in sta počasi vsak svojega električnega pastirja nastavila na "mejo". Ampak med njima sploh ni meje, ker je vrisana občinska cesta, ki se res zapustila za prevoze, ker se je uporabljala samo za vprege. Po tej poti ima vsakdo pravico iti. Ampak občina se ne briga za svojo lastnino in zanjo ne skrbi primerno. Morala bi mejaša odgnati na mejo in pot nekajkrat letno pokositi. Da bo paradoks še večji, se je pred slabimi tridesetimi leti del poti tudi prestavil in na novo odmeril, da se je lahko teren drugače uredil, pot pa je bolj ravna. Sedaj seveda še bolj redko kdo ve, da je tam občinska zemlja.
Seveda ne trdim, da gre v primeru o katerem debatiramo v tej temi, za tako situacijo. OT to zlahka preveri na PISO. Za gornji primer se vidi spodaj. V realnosti tukaj čez ne prideš, ker je električni pastir, na gornjem koncu vinograda pa je lastnik vinograda nasipal kup zemlje, da mu ljudje ne bi mimo hodili.
Poglej priponko 33799
Glej gazite po tujem. Delate škodo. Kaj tukaj ni jasno.
Pa verjetno so se pridružili še kolesarji pa sprehajalci psov...
Če bodo kdaj zidali na tem travniku a boste še hodli čez parcelo mimo hiš?
lanos: obstajajo tudi situacije, kjer ne gre za služnost, temveč za občinsko pot, kjer te nima noben zakaj spraševati, zakaj tam greš. Vem za en konkreten primer. "Mejaša" sta od "nekdaj" v sporu in sta počasi vsak svojega električnega pastirja nastavila na "mejo". Ampak med njima sploh ni meje, ker je vrisana občinska cesta, ki se res zapustila za prevoze, ker se je uporabljala samo za vprege. Po tej poti ima vsakdo pravico iti. Ampak občina se ne briga za svojo lastnino in zanjo ne skrbi primerno. Morala bi mejaša odgnati na mejo in pot nekajkrat letno pokositi. Da bo paradoks še večji, se je pred slabimi tridesetimi leti del poti tudi prestavil in na novo odmeril, da se je lahko teren drugače uredil, pot pa je bolj ravna. Sedaj seveda še bolj redko kdo ve, da je tam občinska zemlja.
Seveda ne trdim, da gre v primeru o katerem debatiramo v tej temi, za tako situacijo. OT to zlahka preveri na PISO. Za gornji primer se vidi spodaj. V realnosti tukaj čez ne prideš, ker je električni pastir, na gornjem koncu vinograda pa je lastnik vinograda nasipal kup zemlje, da mu ljudje ne bi mimo hodili.
Poglej priponko 33799
Pejt mu ti pomagat razložt. Sej je tvoj kolega.Zate je idealna služba, da greš in popucaš vse cigane, ki si takole prisvojijo tujo zemljo... 14 dni nazaj se je iz zapora z audijem in šotorom privlekel na tujo zemljišče cigo s familijo, 500m stran od kolega. Mu greš razložit, da tam nima kaj iskat?
Lanos, nekaj kulture prosim. Za ta primer, ki sem ga navedel, vem že dolgo in ga nisem rabil iskati po PISO.Pepe, res ne vem, zakaj lepiš neke slikice tukaj od tebi znanih primerov.
Vidim, da rad gledaš po PISO-tu, kdo ima kje kaj.
A s tem si hotel predlagati, da naj sprehajalci prej na PISO preverijo, kje se bodo sprehajali?