Prenovljena severna obvoznica

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
Saj ni veze kaj je bilo prej, pa kaj je potem..cesta naj bi bila brez valovanja.
Kaka je kakovost izvedbe skozi čas bo povedal prav čas..a tisto je že druga tema.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
Rorc je asfaltiral obvoznico? A zato se mu sladko jebe za asfaltiranje mojega prekopa. Že dva meseca. Sicer pa sem videl da je sedaj v Dobu aktiven. Domžale so bile v torek vsaj s treh strani (Dob,Študa,Jarše) okupirane s finiserji. Proti Trzinu nisem šel tako da mogoče tudi tam. A so v Domžalah kakšne volitve letos?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
V Domžalah se redno obnavlja ceste in so v dobrem stanju. Letos so tudi čez avgust kompletno prenovili most čez Kamniško bistrico pri Mercatorju.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sem se peljal večkrat po vseh pasovih v obe smeri; razlika med prejšnjim delom, ki ga je obnavljal Strabag, in zdajšnjim od GP Krk je zelo majhna. Se čutijo blage grbine pri prehodih med različnimi asfaltiranji, in sicer bolj očitno kot prej (razlika Avstrijci vs Kvarnerci se pač mora poznati), ampak nič resnega - pa imam zelo trdo vzmetenje, ki res čuti vsako figo.

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik gufy pravi:
... Al pa ujet višine jaškov z ostalo površino.

× 2

Pozicioniranje (odtočnih) jaškov glede na vozišče ter njihova vgradnja (ujemanje nivoja s površino) je ena izmed izstopajočih kvalitet naših vrlih gradbincev.
smirk-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
Ana, No saj tudi oni ne odgovorijo na mejl s povpraševanjem za asfaltiranje prekopa. Isto tudi mapri. Čeprav od maprija tega ne pričakujem. Od lokalcev, ki pa se dnevno mimo vozijo pa nekako ne razumem da mi tega ne ponudijo ob priliki ko bi jim nekje ostalo 5 sajtrg asfalta. Saj nočem zastonj. Lahko zaračunajo duplo običajno ceno.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Asfalta je sedaj precej več. Tampona so dali samo 10 cm za izravnavo. Je pa skupna debelina novega asfalta 34 cm, po vseh pasovih enako. Prej je bila vgrajena cementna stabilizacija, ampak se je s časom ali razdrobila (si pri razpokah na asfaltu videl bel prah) ali pa postala preveč trdna, ponekod je pa sploh ni bilo. Zdaj so celotno vrgli stran in namesto tega dali asfalt. Za primerjavo, prej je bil asfalt debel med 18-21 cm.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.531
2.910
113
v lokalni ostariji
no na žalost (srečo) nisem bil zraven sem pa opazoval vsake toliko... in vem, da stabilizacije zdaj niso več dali. da je asfalt zdaj debelejši pa ne vem.

sej se mi je zdel, da najbrž stabilizacija ni bila dovolj enakomerno stabilna, in da je delalal problema...

edino kar jim "zamerim" je to, da so frezali komplet asfalt in stabilizacijo... tako da je frezanc neuporaben
smile-1.gif

hanzi, če je 5 šajtrg vzemi tistih 5-10 vreč hladne asfaltne zmesei, zasuj, nabij pa je. lahko še z emulzijo mal poliješ po robovih. vse skupaj dobiš v bauhausu...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.669
6.708
113
pri taščici
V tiste vreče nimam nobenega zaupanja. Če pa vzamem hobuke (ki je po opisu nekaj boljši), bo pa cena hoho....
Evo tole bi imel za poflikat
2495554-20160916_075715.jpg

Priponke

• 2495554-20160916_075715.jpg
    2495554-20160916_075715.jpg
    159,1 KB · Ogledi: 134

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
To sem prebral iz razpisne dokumentacije, drugače sem tudi jaz predvsem uč metal.
evil.gif

Prilagam zraven, če koga zanima.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Pa glede neobnove krakov: Dars je obnovil vse, kar je bilo v njegovem upravljanju. Vse ostalo do križiščl s vpadnicami je od MOL. Seveda sem vprašal na Pobude meščanov, zakaj ravno sedaj, ko imajo zaprte priključke, ne izkoristijo idealne priložnosti in poasfaltirajo teh priključkov do konca, ker so luknjasti in na splošno zelo zjahani. Odgovor:
Citat:
Spoštovani,
pogodbeni koncesionar za redno vzdrževanje, podjetje KPL d.o.o. vzdržuje zavijalne pasove iz obvozne ceste v skladu s potrjenimi plani del in v okviru zagotovljenih finančnih sredstev, ki so na voljo. To pomeni, da se redno izvajajo manjša krpanja ter redna čiščenja ceste, tako da je varnost uporabnikov ceste zagotovljena. Večje obnove oziroma preplastitve v območju križišč obvozne ceste, iz naslova rednega vzdrževanja trenutno niso predvidene.
Važno, da ulice v centru za kofetarje in turiste štimajo tip-top.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.531
2.910
113
v lokalni ostariji
keber zanimiva tale dokumentacja...

število tovornih vozil se je konkretno zmanjšalo... a ni zanimivo to?

zdej mi je tudi jasno zakaj na celem gradbišču ni bilo enga krša sami lepo novi stroji:))

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
V Domžalah se redno obnavlja ceste in so v dobrem stanju. Letos so tudi čez avgust kompletno prenovili most čez Kamniško bistrico pri Mercatorju.

Tole kar si napisal je pa čista šala (štala).

da se gre v obnovo ceste (bolj kot ne samo zgornjega ustroja in nekaj pofilkanega grobega asfalta na najbolj kritičnih mestih.

Taka obnovljena cesta je že nova samo za pobruhat (pošten izvajalec sploh nebi prevzel takega posla). Cesta proti Domžalam ki je bila obnovljena lani in teli odseki, ki so bili obnovljeni letos (Podgorica, Dragomelj in še del Domžal), niso vredni imana OBNOVA. Taka vegasta cesta ne zasluži svojega imena, še manj, da se ji reče, da je obnovljena (prej samo popravljena). Obvezno bi polek ceste morali zrušiti in na novo postaviti pločnike in cesto poravnat, ne pa da so nekje po obnovi pločniki visoki tudi 20+ cm, cesta pa vegasta, ker so se prilagajal pločnikom in odtočnim jaškom, namest, da bi cesto izravnali in jaške ter pločnike prilagodili cesti.

Skratka....če bi bil jaz izvajalec, bi me blo sram.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.531
2.910
113
v lokalni ostariji
to ni glih obnova. prej preplastitev.
seveda izvajalci so bili stisnjeni v kot s ceno. in gas...

dejstvo je, da se izvajalce stiska do konoca. rezultat pa je kakršn je...

je pa namesto 2km nove ceste 15km novega asfalta

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.525
957
113
Jah....

Sam da greš cesto popravljat in narediš vegasto u 3PM, to pa tudi ni nobeno delo.

Verjamem, da je bistvo krivde za tako šlamšasto obnovo bližje investitorju, kot izvajalcu.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.531
2.910
113
v lokalni ostariji
ceno ti investitor "zbije" v poden če hočeš da ti ostane za zenf pa kranjsko moraš pazt na to, da hitro narediš, s čimmanj dodatnih stroškov. kar v dotičnem primeru pomeni:

-freza, pofrezat asflat (zgornji sloj)
-mal bitumna polit na spojih itd
- finišer pa gas po trenutni situaciji. po možnosti še kak cm manj asfalta...

potem pa razni župančki po fejsbuku pametujejo kako izvajalci slabo delajo ko pa jihi tako malo plačajo...

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Evo, dane peljem ženo po severni oboznici in mi reče., zakaj po novem asfaltu tako trese
smile-1.gif
Torej, je res nekaj na tem.

Ravno tako se strinjam s tistim, ki se čudi, da pri izvozu za Bežigrad niso preplastili do križišča. Tam je res vse razpokano. Morda zato, da se vsaj tukaj čuti razlika med novim in starim.