Prenosnik 15' poceni

rotvajler

Pripravnik
7. mar 2011
173
20
18
@lenovo:
sj ne iščem neko zmogljivo mašino, s katero bi vdiral v nasa sistem, samo za vsakodnevno skakanje po netu oz. tisto, kar sem predhodno napisal... že več let imam v uporabi acer 15.6", amd athlon P340 2-core 2.2GHz, 500 gb hdd, ATI Mobility Radeon 4200, 3GB Rama, in sem več kot zadovoljen, le zob časa v smislu fizične obrabe ga daje...

še najbolj me zanima, kakšen je ta pc v leclercu v primerjavi z mojim trenutnim po kvaliteti... procu, itd...

več kot 300 eur za pc za moje potrebe ne mislim dajat... ne vidim potrebe....

lenovo

Pripravnik
17. avg 2009
193
0
16
Ok
Za surfat je dober,če pa ves koliko časa dela namestitev,posodobitve,varnostno kopijo itd v primerjavi z i5-- kar se mora narediti, vidiš koliko je ura..
Moje mnenje je da so acerji sestavljeni boljše (bolj kompaktno ohišje,panti,tipkovnica se ne upogiba oz.odskakuje). Na prvi videz ni videti slab, vendar hitro ugotovis,da tudi kvaliteta 3 leta nazaj za najnižji rang prenosnikov je bila daleč naprej(sestava).
Vezje ima vse gor na tiskano(CPU.RAM)...
Skratka doba garancije in laptop je amortiziran.

Citat:
Uporabnik rotvajler pravi:
@lenovo:
sj ne iščem neko zmogljivo mašino, s katero bi vdiral v nasa sistem, samo za vsakodnevno skakanje po netu oz. tisto, kar sem predhodno napisal... že več let imam v uporabi acer 15.6", amd athlon P340 2-core 2.2GHz, 500 gb hdd, ATI Mobility Radeon 4200, 3GB Rama, in sem več kot zadovoljen, le zob časa v smislu fizične obrabe ga daje...

še najbolj me zanima, kakšen je ta pc v leclercu v primerjavi z mojim trenutnim po kvaliteti... procu, itd...

več kot 300 eur za pc za moje potrebe ne mislim dajat... ne vidim potrebe....

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
Stari prenosnik je spustil dušo tako, da bo potrebno nabaviti kaj novega.
Malo sem pogledal po netu in sem vrgel oko na spodnje modele:

http://www.enaa.com/oddelki/ra...gb_ubuntu_black

http://www.enaa.com/oddelki/ra..._radeon_r5_15_6

https://mtehnika.mercator.si/brskaj/16894807/prenosni-racunalniki#categories=16894807

Mogoče kak nasvet glede znamke ali modela oziroma, če je kaj bol pametnega v tem cenovnem rangu. Že nekaj časa nisem nič kaj gledal v segmentu prenosnikov. Sicer bo uporabljen bolj ali manj za običajne vsakodnevne stvari (filmi, dokumenti, internet). Namen imam pa še dodati ssd disk.

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
potem pa poglej kak prenosnik, ki ima že SSD vgrajen pa integrirano grafično recimo?

Schime

Guru
22. nov 2008
2.010
788
113
To načeloma ne predstavlja problema. Se ne spomnim kdaj sem ga nazadnje rabil. V skrajnem primeru se pa da zadevo zamenjati.

chabac

Zelenc'
20. feb 2016
11
0
1
Zdravo,

punca kupuje prenosnik. Prosim za pomoč in kakšen nasvet. Kupim ga lahko tudi iz tujine ali pa iz Slovenije (če je možnost plačila s paypalom, še toliko bolje).

Budget je okrog 500€, zaslon pa naj bo 14'' ali 15''. Ohišje mora biti kvalitetno, kovinsko. Recimo sam imam že 4 ali 5 let HP Proobook 4530s in sem z njim res super zadovoljen. Imela bi nekaj podobnega. Recimo Toshibe kar poznam, pa mi vsaj te v tem cenovnem razredu delujejo dokaj plastično. Od Acerja poznam samo Aspire one, pa je za nič. Z ostalimi znamkami pa niti nimam izkušenj.

Laptop bo uporabljen za vsakdanje stvari, nič kaj specifičnega... torej pisarniško delo, gledanje filmov, brskanje po netu, itd. Kateri model od HPja recimo predlagate za 500€? Mora pa biti lažji in tanjši od Probooka 4530s.

Hvala!

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
schime; 250 serija hpjev je nizko cenovna serija, kar je posledično ohišje bolj tko tko. raje kakega probooka.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Schime pravi:
To načeloma ne predstavlja problema. Se ne spomnim kdaj sem ga nazadnje rabil. V skrajnem primeru se pa da zadevo zamenjati.

Potem pa tak ni problema. Kupiš primeren ''caddy'' in daš not SSD.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ogromno! Disk je daleč najpočasnejša komponenta v računalniku in z menjavo na SSD narediš večjo razliko v hitrosti kot bi jo z nadgradnjo česarkoli drugega.

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Za 15 letnega sina nameravam kupiti prenosnik z nameščenimi Windows 10. Cena do 500€. Mogoče kakšen HP? Prosim za pomoč pri izbiri.

Lep pozdrav

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Najbolj pomembno je, zakaj ga bo uporabljal??? Če bodo to igrice, potem pozabi na 500 eur... za brskanje po spletu, pa mogoče kakšno igro na facebooku pa bo ok...

nekaj takega mogoče... http://www.so-doo.si/index.php...anufacturers[2],16-operacijski-sistem[Microsoft%20Windows%2010%20(64-bit)],3-serija-procesorja[Intel%C2%AE%20Core%E2%84%A2%20i5]
lp

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Za igrice sem mu že povedal, da prenosnik ni za to primeren. V glavnem internet, youtube, filmi in seveda srednja šola. Ves čas gleda neke showe na netu. Mislim da je nekaj podobnega kot Netflix, vendar sedaj to gleda na telefonu in na fiksnem računalniku.

danilo

Pripravnik
18. maj 2008
160
1
16
Ta link, ki sem ti ga dal, je kar ugoden za 450 eur... in vse to mu bo delalo zelo dobro, tudi kakšna igrca, ne preveč zahtevna.
lp

Fadil

pimpL
20. jan 2010
9.112
7.665
113
Citat:
Uporabnik danilo pravi:
Ta link, ki sem ti ga dal, je kar ugoden za 450 eur... in vse to mu bo delalo zelo dobro, tudi kakšna igrca, ne preveč zahtevna.
lp

Šele sedaj sem opazil da prenosnik iz linka sploh ni nov. Ampak je Lenovo refurbished. Jbg