Prehod za reševalna vozila na AC

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.153
6.965
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik SoulMan pravi:
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Točno to kar si napisal ne vem kakšno logiko uporabljajo naši " strokovnjaki" ( verjetno isto kot za kazni) glede razporejanja. Če se obe koloni umakneta v eno stran je vedno več prostora kot pa če se vsaka postavlja na svojo stran.

Recimo...AC je široka 15 m (od oka), povprečen avtomobil 2 m. Če se obe koloni umaknejo na svojo stran, tako da je v sredini prostor, je prostora v idealnih okoliščinah natanko 15 - 2*2 = 11 m. V primeru, da se obe koloni umaknejo v eno smer, pa je prostora natanko...hm...15 - 2*2 = 11 m?
confused-1.gif
če ne šteješ odstavnga pasu je cesta pol manj široka - 2pasa približno 7 metrov se mi zdi, pa še odstavni recimo slabe tri metre. Ampak kot mi je znano naj bi odstavni ostal prazen.
še vedno pa je 7 metrov dovolj da v njega zgužvajo dve stoječi koloni in reševalci med njiju.
Šlepar pa se glede na preglednost naprej lahko pravočasno umakne desno da mu prikolica ne visi naprehitevalnem pasu.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
In prepričan sem, da je sama fovšija, ker lahko gremo skozi ozek prehod naprej, avti pa ne.

To mislim tudi sam, pa nisem motorist in najbrž tudi nikoli ne bom. V avtu mam vsaj še nekaj pleha okoli, če sučajno kje zajebem oz. me drugi zajebe. Jaz si pri sebi enostavno rečem, naj gre naprej. Ne vidim tudi enega razloga, da to nebi storil. Sam se vedno prilagodim motoristu, zakaj pa ne, če je hitrejši. Men je logično. Enim je pa abnormalno izpod časti, da gre motorist mimo. Tak kot se mu zdi abnormalno izpod časti, da ga ena stara škatla prehiteva in je treba potem jebat v glavo. Eni se sploh ne zavejo, kaj držijo v rokah. Vidijo samo volan, ne zavejo se pa, da upravljajo 1000+kg morilsko orožje.

Nazadnje urejeno:

motofrik

Majstr
24. dec 2009
3.055
459
83
tam ko se terc po tori rola
eXHair... vidiš, to je to. Ljudje se ne zavedajo, da sportak ga bo itak prehitel. Če se meni kdo zalima za rit in bi šel neke igrice, ga spustim naprej. Pojdi, če se ti mudi, si mislim. Samo včasih je prav smešno, kako ljudje mislijo, da motorji pa kar divjajo -vsi po vrsti. Meni je največji užitek taka tekoča vožnja, kot avti, nič hitreje. In rade volje spustim naprej pobiče v avtih, ki so zelo ponsni potem, da so pa prehiteli motor. Pa so zadovoljni oni, jaz pa tudi.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Grem stavit, da 3/4 slovenskih voznikov teh predpisov in navodil ne bo razumelo...
cheer.gif