Prehod iz Windows na Linux

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.955
-447
48
Valparaiso
Nisem poskusil, tako da ne vem...
Na domačem sem pogledal, če kompatibilen w11, okej, tisto TPM imam izključeno v biosu, ampak šlamastika, ko napiše, da procesor ni podprt :) zraven pa kljukica.

Pa kaj delajo take polizdelke, namesto da bi bilo vedno lažje namestit, je vedno težje in neke neumnost.

Najbrž silijo, da kupiš prednaložen sistem, posran s addsi.

bruh.jpg

Is Ryzen 3 2200G compatible with Windows 11?

The minimum requirements for Windows 11 is at least 8th Gen processors. The processor you are using which is AMD RYZEN 3 2200G is not on the list of supported AMD processors.
Zanimivo, a CPU leti na 16GB kot snet sekira v w10, a11 ne podpira.

na tem seznamu pa podprto :)

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.363
3.427
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Na domačem sem pogledal, če kompatibilen w11, okej, tisto TPM imam izključeno v biosu, ampak šlamastika, ko napiše, da procesor ni podprt :) zraven pa kljukica.

Pa kaj delajo take polizdelke, namesto da bi bilo vedno lažje namestit, je vedno težje in neke neumnost.

Poglej priponko 78959

Poskusi:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.516
3.897
113
Ljubljana
hmpg.net
Linux že dolgo ni več "problematičen" ali potreben nekega hudega znanja
Sam sem z njim začel, ko je Red Hat bil en sam, preden so se splitali na Fedoro.

Ampak - viruse ima tudi Linux. Ne toliko, ne moremo pa ignorirati. PA nekatere eBanke ne podpirajo (Halcom?)

damirj

Guru
9. maj 2012
5.244
2.379
113

Poglej priponko 78959

Ti imaš AMD Ryzen 3200G je v Win11 podprt. To ti kaže tudi zelena kljukica. Napis zraven, da ni podprt izhaja iz tega da imaš TPM2.0 onemogočen. Omogoči ga, in bo OK. Opcija je tudi da bi moral posodobit BIOS. Ne vem zakaj tu mešaš Ryzen 2200G, ki ga nimaš.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.196
113
www.adriamedia.si
Sem pred časom malo za hec na dva prastara maca vrgel ubuntu. Enega ma MB White 2006, drugega na MBA 2011. Pa sem imel enega malo odprtega zraven ko sem kaj delal, da sem videl alternative. Res ne bi bil noben problem to uporabljat, sploh, ker čisto spodobno hitro dela še danes (občasno malo prižgem in poupdejtam).

Mirc4u2c

Pripravnik
19. okt 2019
122
24
18
Sem probal Ubuntu že pred veliko leti (10?) in je že takrat bil dober, vmes sem še ga naložil občasno, da sprobam. Uporabljam Win11, zaradi iger, raznih programov, ki na windows delujejo (bolje).

Zdaj ste mi dali idejo, da sprobam ZorinOS, zgleda lep. Imam posebej sata SSD 128gb v pc-ju posebej za igranje z Linuxom. Na starejšem lenovo Carbon X1 prenosniku imam Linux Mint že vsaj 2 leti in dela top, nikoli težav. Sicer ga uporablja večinoma mama, ki je starejša ampak se znajde, razlike ne opazi proti windowsu..

Za osnovno uporabo - splet, fb, fb igre je to popolno. Po mojem mnenju je Linux Mint/Ubunti kot MAC/iOS med sistemi.

Če še pozna kdo kak dober Linux, ki je podoben Mint-u ga naj predlaga. Zorin in Manjarjo - treba sprobat :aplauz:

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Zwergschnauzer

Fizikalc
12. dec 2022
1.955
-447
48
Valparaiso
Paranojo imate, usb prakticno ne uporabiljam oz za prenos iz računalnika, ne obratno.

V chrome virus fasat na normalnih straneh je minimalno tveganje

Zato tudi nimam virusa, os pa je prva namestitev.

Če pa eni vse živo klikate, pa to vaš problem.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Jaz imam na domačem serverju nameščen Ubuntu server (brez GUI) in lepo funkcionira že 12. leto. Ko sem nameščal sem dal gor takratni 12.04 LTS, trenutno je gor 22.04 LTS in v roku pol leta pride ven 24.04 LTS. Tako da je že dal skozi lepo število major upgradov in nikoli nekih težav.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.040
5.648
113
Če še pozna kdo kak dober Linux, ki je podoben Mint-u ga naj predlaga. Zorin in Manjarjo - treba sprobat :aplauz:

• Všeč mi je
Reactions: Mirc4u2c