Pregled plinske peči

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
V bloku imamo samostojno plinsko peč v kopalnici in vsako leto prijamrajo dimnikarji ki to kao pregledajo in izmerijo pline ter za 5 min dela izstavijo račun 50 €.

Fora je v tem da itak vsako leto pride serviser ki mi spuca in pregleda peč- z računom in vsem.

Ali je kaka varianta da mi ne bi bilo treba plačevati prvih dveh dimnikarjev, glede na to da serviser vsako leto vse pregleda?

MihaM

Pripravnik
25. jun 2008
443
0
16
Pa da ne bo kdo narobe razumel- jaz hočem imeti pregledano in spucano peč. Samo zakaj jo unadva dimnikarja samo pregledata ne pa tudi spucata za 50€?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.263
339
83
Dimnikar opravi meritve, po zakonu moraš 1x na leto imeti meritev. Če se mene vpraša brez zveze, ampak predstavljaj si da ne bi imel, pa da imaš požar, pa boš videl kaj bi zavarovalnica rekla. Taprvi je pa serviser za tisto peč kjer si kupil. Un pa pride pa popuca pa naštela. Tudi meni se zdi glupo, ampak tako je.

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
evo lahko iz prve roke povem svojo situacijo... namreč tudi sam sem se z dimnikarjem začel pregovarjat... tem pizdekom so dali visoka pooblastila... dimnikar pravi sledeče - serviser nima kaj po peči šarit, ko sem mu povedal da mi je brez veze še njemu plačevat... hotel je, da mu povem kateri serviser je bil da bo proti njemu začel postopek. Serviser naj bi namreč skrbel za gorilec za saje in podobno pa je dimnikar. ker nekaj stvcari ni bilo ustreznih v kurilnici nekateri predmeti ki nimajo veze s pečjo mi je celo napisal opomin in prišel čez nekaj časa pogledat če sem odmaknil... tolk o dimnikarjih

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
dimnikarji naredijo svoje ,ker imajo pač koncesijo da zmerijo emisije dimnih plinov,pregledajo dimne naprave ,zračnike in podobno. po peči nimajo kaj čarati ker to ni v njihovi pristojnosti niso za to pooblaščeni to delo opravi samo pooblaščeni serviser,ki si ga sam naročiš po tvoji želji in potrebi,če je z pečjo kaj narobe,ali si jo daš sam pregledati zaradi svoje varnosti. če pa dimnikar ugotovi da misije dimnih plinov ne štimajo pa mora serviser to poštimati ne pa dimnikar ,ker nima za to delo pooblastil. na kratko dimnikar nima kaj posegati v notranjost peči.
pozdrav.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
dimnikar je sicer trdil obratno in tudi meni ni bilo logično... no potem sva zapela in odnesel sem jo z opozorilom...

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
dimikarske storitve moraš plačati ker delajo po zakonu in imajo za to kocesijo ( meritve dimnih plinov ,pregled dimnikov,prezračevalnih naprav.... ) nima pa kaj odpiratii tvoje plinske peči in šravhati pa čarati po njej ker ni zato usosobljen-to so stvari serviserja. opozori pa te lahko če imaš naprimer poškodovan dimnik da ti kje spušča govorim konkretno o tvoji plinski peči. pri meni je hotel narediti meritve dinih plinov pa ni vedel kje je mesto na peči za meritve in je hotel vzeti pokrov peči dol pa sem ga takoj opozoril da to ni v njegovi pristojnosti in da bo imel probleme ko bom poklical serviserja ko bo nastala bolo kakšna škoda. si je premislil ni meritve naredil na koncu dimnida ki je na fasadi. meritve tako niso bile nkakor točne a je rekel da so v redu.no pa še tega ni vade3l da se meritve delajo na polno moč peči, sedaj so že bolj poučeni pa ne dalajo takih napak.
zmaga.gif