Predračun za okna in vrata?

zdravnik

Pripravnik
11. avg 2007
935
0
16
MB
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik zdravnik pravi:
kaj pa zvočna izlocija? aj je velika razlika med 34 al pa 46 decibilov....za okna??

enormna!

Če živiš ob kaki hrupni cesti se ti navsak način splača doplačati zvočno izolacijo (običjano bolj debela stekla)...zdaj če ti kdo garantira 46 db...a la mu vera - splača se.

ja v mestu živim, pa mam ponoči na vsako uro kakega divjaka, ki se spomni turirat avto,...zgleda mu podnevi ni dovolj!

a pomaga za take divjake, zvočno izolirana okna??

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Midva sva tudi ob prometni cesti (od 4-ih zjutraj že stojijo kamioni na cesti in čakajo da se odpre 'najboljši sosed' - seveda zdaj pozimi imajo prižgane motorje da jih ne zebe....in prej, ko so bila noter stara okna sem jaz dobival popizditise (sem vajen miru)...no potem pa ko sva menjala okna (edino od spalnice sva vzela eno steklo bolj debelo - 6 mm)..torej dodatni 3 db glede na klasično okno...je bilo kot bi odrezal. Zdaj spim kot polh - kamionov praktično ne slišim - ropot/hrup pa tudi...kot da ga ni - zgolj vidiš avto čez okno.

Tako da....če greš v nabavo 47 db....pa to ne boš slišal, če se ti bo sosednja zgradba podrla in istočasno razgnalo plinovod
evil.gif

Ker že nova okna sam po sebi tako tesnijo, da tisti zvoki, ki so bili prej moteči se sliši jih že, vendar tako zamolklo in odmaknjeno da enostavno ne motijo več...da pa greš v boljšo zvočno izolacijo...potem pa sploh ni dileme (boš mirne duše pozabil na čepke
smile-1.gif
)

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Nimam pasivne bajte in glede na celotno površino sten/stropov je površina oken zelo majhna.

Plus tega da se prej povesijo, sploh pri panoramski steni.

Dans dobil še predračun za garažna vrata s prehodom:<1,5k€, eden drugi pa skoraj 1,7k€..
uf-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
pasivna hiša nima tu nič zravenm....odvisno koliko bi ti sam rad imel varečn objekt.

Ker zneski običjano niso majhni..in se ti ti dodatnih 300 EUR na koncu res malo pozna.

Panoramska stena?..je to mišljena fiksna zadeva? Če ja, potem teža nima nikakšrnega vpliva.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Panoramska stena?..je to mišljena fiksna zadeva? Če ja, potem teža nima nikakšrnega vpliva.

Nagibno-drsna...

Glej, sploh se ne čudim ko berem podsvojostreho koliko zmeče folk za material za bajto. Zadnjič je nekdo napisal, da bi dal 30cm termoizolacije na tla. Pa ne me jebat.
bonk.gif
Koliko jo bo šele dal na stene in strop?

Potem trojna zasteklitev, nevem kakšni radiatorji/talno gretje z osnovno kurilnico za 14k€, plus toplotna črpalka z zemeljskim kolektorjem oz. vrtino, plus inverteska klima za nevem koliko, kamin za 4k€. Če samo mal na hitro izračunaš bo zmetal za vse 100k € več kot eden "normalen", da bo prihranil jurja, dva evrov na leto.

O notranji opremi, npr. mizi in klopeh za jedilnico za +8 jurjev niti ne govorim.

V enem tednu imam sam podreno in spravljeno pod streho drv za celo sezono in se mi gladko jebe za tistih 0.7W/m2k, glede na to da imam površino oken 40m2, dolžina sten bajte je pa preko 60m.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Za ta denar sem jest izsilil se tretjo zasteklitev,isto stevilo kosov kot ti,edino kvadrature nebi vedel, na enostaven nacin da ponudbe imam,izbral sem 3 glavne ponudnike in kater se bo bolj izkazal.
Je pa dejstvo da se nekaterim hebe kaj hoces,drugi se potrudijo itd.

Garazna vrata,okno 50eur/kom,prehodna vrata 500eur/kom,tko je nekaksen standard pri doplacilih,sam pa sevedno nevem katera bi imel,nekaj casa me je tudi prehod mikal,samo pokvari zgled,pa dnarja je dost.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
ja glede na to da imaš drva doma (praktično zastonj kurjava).....verjetno res nima smisla doktorirat okoli tega.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Zaenkrat imam račun od Termoglasa in Interalte, bom pa vsekakor kontaktiral še tega Satlerja o katerem nekateri pišete, da je poceni.

Koliko si dobil popusta?

Meni so brez glihanja dali 23% in kolikor sem se pozanimal več ne gre.

Ampak so pa tečni tile proizvajalci-ko so me dvoji klicali in sem rekel, da sem se že odločil za ponudnika pa so na vsak način še oni hoteli pridet naredit meritve.
bonk.gif

S tem da so mi pri eni firmi kar na podlagi telefonskega pogovora poslali novo ponudbo, nižjo za 1200€.

Izgleda da le ni tako veliko povpraševanje.

krava

Majstr
5. sep 2007
3.666
340
83
www.kacnje.eu
Meni so ravno včeraj zamenjali okna, zato lahko podam kratko poročilo.
Vzel sem Satlerjevo zadevo pri njihovem kranjskem ponudniku (da ne bo reklame). Montirali so potem izvajalci iz našega konca. Zaenkrat same pohvale, bilo je pred rokom, cena je bila glede na ostale ugodna (pač tudi novoletni popust in nekaj pogajanja
evil.gif
), odnos zelo v redu, prav tako pa tudi montaža (verjetno najpomembnejše). Prijazni vsi (od merilca, prodajalca do montažerjev), zaenkrat vse ok - no, jutri pridejo montirat še komarnike ...