Predplačniška Visa Electron kartica

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.822
113
Citat:
Uporabnik Desty pravi:
Po vsej verjetnosti na kartici nimaš dovolj denarja, ki je potreben za verifikacijo (1,5€). Je pa tako, da ko si nakažeš denar na to Viso, traja 1-2h, da je na kartici. Če recimo nakažeš ob treh in gre seveda ob treh transakcija skozi, bo na kartici šele ob štirih ali petih.

Mi je pa čudno, da v Paypal še nisem vpisal kode iz izpiska in že lahko plačujem z Viso. Sem ravnokar nabavil nekaj robe za par deset € na ebayu in je lepo šlo skozi. ???
Jup, denar še ni legel na kartico. Danes je šlo bp čez.

Zgolj eno vprašanje za tisk, kateri jo uporabljate že dlje časa. Recimo, da nimaš gor denarja in probaš nekaj plačat. Itak ti zavrne. Kaj pa potem, ko enkrat nakažeš gor denar. Ti takrat tisti nakup sprosti, torej ti odtrgajo takrat za tisti nakup ali je ta nakup voda pod mostom. Torej zanima me, ali obstaja lista čakajočih plačil, katera se potem izvedejo, ko pride stanje na kartico.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ne. Plačilo je zavrnjeno. Ko imaš šuške na kartici moraš ponoviti plačilo oz. celotno transakcijo. Jovo na novo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.091
-8.772
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Ni tako enostavno.

Večina paypal plačil je v dolarjih (funtih, etc), in ti imaš evrski račun. Paypal ti potem odšteje XX EUR, tarifa se 5x na dan spremeni.
Vsak normalen si itak uštima, da mu valuto pretvarja banka, ne pa paypal

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jap, prva stvar ki jo je potrebno narediti
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.822
113
Na PayPal-u. Sicer pa preveri pri vsakem plačilu imaš možnost spremenit Conversion options. In tam daš, da ti šibne v prvotni valuti, tako da ti banka pretvori.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Na PayPal-u. Sicer pa preveri pri vsakem plačilu imaš možnost spremenit Conversion options. In tam daš, da ti šibne v prvotni valuti, tako da ti banka pretvori.

Sicer moj prvoten post ni bila namenjen temu, ampak dejstvu da imaš konverzijo valut zato si ne moreš nakazat točno 5.34EUR na račun zato da boš plačal kitajske kondome pa še to NE veš koliko/kakšna bo konverzija v času bremenitve računa. Torej si nakažeš 5.34 ko plačaš (čez 4h) je pa 5.35EUR in ti zmanjka en cent, ki ga greš potem spet nakazovat?!
grin1.gif

Skratka v praksi na tako kartico natankaš nek okrogel znesek in ga potem porabljaš za mikroplačila.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Se pardoniram moji nevednosti... Ampak kje to obkljukam?

Manage Currencies v Profile pri postavki My money. Vidiš pa katero valuto imaš izbrano že takoj na začetku, ko se logiraš v paypal. Welcome..... PayPal balance: €0.00 EUR naprimer.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:

Sicer moj prvoten post ni bila namenjen temu, ampak dejstvu da imaš konverzijo valut zato si ne moreš nakazat točno 5.34EUR na račun zato da boš plačal kitajske kondome pa še to NE veš koliko/kakšna bo konverzija v času bremenitve računa. Torej si nakažeš 5.34 ko plačaš (čez 4h) je pa 5.35EUR in ti zmanjka en cent, ki ga greš potem spet nakazovat?!
grin1.gif

Skratka v praksi na tako kartico natankaš nek okrogel znesek in ga potem porabljaš za mikroplačila.

Tisti, ki iz kitajske, prek spleta kupuje kondome, se mora kot bodoči starš itak navadit na stroške.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
Nekateri še pred tem viagro s kitajske, da imajo potem razlog za naročilo kondomov.
No tista varianta s prekmurja je predkratkim padla v vodo.