Predplačniška Visa Electron kartica

I

Izbrisan uporabnik 3287

Denar perem v stroju
evil.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
jaz uporabljam viso elektron samo na dopustu kar pomeni ene tri tedne na leto, in res nisem na tekočem, kako je sedaj z nadomestilom za vodenje računa, ker ne dobivam izpiskov in nobenih obvestil.odkrito povedano se za tistih potencialnih 12 € na leto ne sekiram, ker me itak že država vsepovsod obira. mi pa ta kartica ustreza, ker lahko dvignem koliko pač hočem - glede na stanje seveda, v minus ne gre, tako da tudi če bi jo kdo ukradel je škoda omejena, pa še praktično povsod po svetu jo jemljejo

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik smt pravi:
Jaz se bom presaltal z abanke na kopersko z viso electron. Na abanki so dejansko bolani. Vceraj sel polozit denar na ta racun, pa mi teta pribije, da hoce videti osebni dokument. Ok, recem, da nimam nicesar pri sebi razen vozniske (navadne, ne plasticne). Ona: ne bo slo, z novo voznisko (plasticno) pa lahko. Jaz: samo to imam pri sebi, polagam, ne dvigujem denar. Ona: jah nekaj mi morate pokazati, ker vam je potekel potni list. (mi je res par dni nazaj). Nikoli doslej nihce ni zelel osebnega dokumenta, ne pri dvigu in ne pri pologu. Pa storija o "neprepoznavnem podjetju" in njihovi "strokovni podpori".
bonk.gif

To bo zdaj kar na vseh bankah. Zadnjič hotel plačati položnico za 50€, hotli osebno. Sem vzel vse nazaj in šel na pošto, kjer še ne buzerirajo s tem.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Mah, jaz imam pa sedaj težavo. In sicer, dobil sem to novo Viso Electron od Banke Koper in sem jo vnesel v Paypal. Sedaj je pa seveda problem, da rabiš kodo iz izpiska za potrditev. Sem klical na telefonski support in moram it v poslovalnico, ki je 60km stran. Mi ne morejo povedat kode po telefonu.
frown-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.822
113
To je logično, a ne? Ker potem bi vsak lolek klical in hotel kodo, ter verificiral tvojo kartico.
Recimo meni grejo lasje po konci, ko pridem na banko (me ne poznajo), dvignem jurja EUR in ne zahteva ničesar
rolleyes-1.gif
. Zgolj bančno kartico.
Ker to pomeni, da če mi nekdo ukrade denarnico, bo šel moj denar adijo.

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Če trgovina to podpira, do naslednjega obiska banke pač plačuj s samo VISA kartico.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.822
113
A je komu uspelo to predplačniško kartico polinkat s PayPalom? Meni namreč noče avtorizirat. Moram pa preverit, če je 1,5 EUR že padlo na kartico. Upam, da je samo to problem.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Si sploh prebral prejšnje poste?

Ja, zna bit problem dobit kodo prek telefona. Jaz sem se zmeno, da mi jo povejo preko telefona, da se nisem rabil vozit do banke, drugače pa je bila to mnogo bolj izjema, kot pa praksa.In v 2 urah je transakcija opravljena, ko prijaviš kartico, to pomeni, da je tudi koda poleg napisana.Nato pa s kodo potrdiš kartico in imaš paypal friendly viso.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Prijavil si kartico, ker pa se še nisi spravo pogledat kode, pa kartice še ne moreš potrdit? Hitro na banko po kodo al pa počakaj na mesečni izpiskek. Ali v čem je problem?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
A nimate e-banke?

Ker ne vidim nobene prednosti da imaš kartico preko katere plačuješ paypal, zraven pa nimaš dirketnega online vpogleda v račun. Pa to je celo bolj nevarno kot pa imeti klasično kreditno in zaven avtorizacijski SMS ali pa online pregled stanja!
crazy1.gif

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Treba bo it na upravno enoto po sigenca certifikat, je pa že vse na kartici pripravljeno za to.Itak pa je to predplačniška kartica.Tolko, kolko maš gor, tolko lahko zapraviš... Ne mislim pa si delat rezerv na kartici lol. Ko moram kaj prek neta plačat, si predtem nakažem prek bankaneta gor in to je to.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
V kolikšnem času si pa kartico prejel? Saj si kartico moral iskati osebno v PE, kako da že tam nisi dobil kode?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
Ni tako enostavno.

Večina paypal plačil je v dolarjih (funtih, etc), in ti imaš evrski račun. Paypal ti potem odšteje XX EUR, tarifa se 5x na dan spremeni. Skratka v praksi imaš na takih karticah vedno neko vsoto, ko se zniža spet nakažeš. In zato je fino imeti vpogled, enako da vidiš rezervacije (nima samo paypal takega sistem) ipd.

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik tado pravi:
V kolikšnem času si pa kartico prejel? Saj si kartico moral iskati osebno v PE, kako da že tam nisi dobil kode?

Koda je vbistvu delno ime transakcije od paypala, ko ti trgajo 1,5 eur.Nato pa ti jih ob potrditvi vrnejo.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.822
113
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Prijavil si kartico, ker pa se še nisi spravo pogledat kode, pa kartice še ne moreš potrdit? Hitro na banko po kodo al pa počakaj na mesečni izpiskek. Ali v čem je problem?
Bemu ste eni pametni. Paypal javi napako pri pred potegom 1,5 eur, torej je logično, da do kode niti ne pridem. Sem ti že napisal, da imam drug problem, ti pa še vedno tupiš s tem.

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Po vsej verjetnosti na kartici nimaš dovolj denarja, ki je potreben za verifikacijo (1,5€). Je pa tako, da ko si nakažeš denar na to Viso, traja 1-2h, da je na kartici. Če recimo nakažeš ob treh in gre seveda ob treh transakcija skozi, bo na kartici šele ob štirih ali petih.

Mi je pa čudno, da v Paypal še nisem vpisal kode iz izpiska in že lahko plačujem z Viso. Sem ravnokar nabavil nekaj robe za par deset € na ebayu in je lepo šlo skozi. ???

I

Izbrisan uporabnik 3287

Jaz tudi nimam neke extra kode za VE. Paypal mi deluje normalno od prvega dne. Sem si pa nalozil nekaj dni prej na ve.