Predplačniška Visa Electron kartica

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.821
113
Saj sem napisal: priključnine ni do 1.9, to je lepo in jasno napisano tudi na njihovi strani. Potem je 10 EUR.
Naročnine pa sedaj ni. Seveda se pa to lahko kadarkoli spremeni. Fajn je, če povprašaš še za preklic kartice, ja. To bi bilo za vedet.

Pa btw. ne se omejevat zgolj na spletne nakupe. Tole je odlično za mularijo za nakupe v navadnih trgovinah.
cheer.gif
.

mimika

Pripravnik
8. feb 2008
703
0
16
Zgleda kr vredu, še njihov odgovor glede posrednih stroškov:

"Za poslovanje z predplačilno kartico ni potrebno odpreti računa pri Banki Koper in niti ne pri drugih bankah. Predplačilna kartica je vezana na poseben karticen račun, za katerega se ne zaračunajo stroski odprtja in vodenja. Za poslovanje s predplačilno kartico Activa Visa Electron lahko imetnik sredstva na kartico nalaga z različnimi plačilnimi instrumenti, in sicer:
 univerzalni plačilni nalog (UPN), za nakazilo sredstev iz TRR odprtega pri Banki Koper;
 univerzalni plačilni nalog (UPN), za nakazilo sredstev iz TRR odprtih pri drugih bankah,
 trajni nalog in
 gotovinsko nakazilo na blagajni preko UPN.

Glede stroškov pa: Če vašo predplačilno kartico Activa Visa Electron naročite do 31.8.2012, vam nadomestilo za izdajo kartice v višini 10 EUR ne zaračunamo. Stroški, povezani z nalaganjem sredstev na kartičen račun, pa so odvisni od tarife banke preko katere boste izvršili Univerzalni plačilni nalog ali preko Trajnega nalog izvršili nakazilo."

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Včeraj sem bil na abanki. Kartica bo pri meni čez 7-10 dni. Strošek je 1,05 eur na mesec, provizije pa je 0.46 eur v državah EU in 1,96 eur v državah, ki niso članice eu.Pa strošek blokade kartice je 8,35 eur.

Kaj pa pri banki koper?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
in zato rabis ekstra viso electron?
v tujini lahko dvigujes prakticno z vsako plastiko, vsaj kolikor je meni znano in visa elwctron ni vsemogoca , kjer bi lahko dvignil tam kjer vse ostale odpovejo

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
haha

Viso sem si nabavil za paypal oz. spletno nakupovanje v tujini.Mogoče pa mi tut prav pride, ko bom fizično v tujini.Če nebo šlo direkt z maestra.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.117
6.943
113
pri taščici
ja samo paypal jaz razumem drugace kot dvig gotovine v tujini. zaradi paypala si jo moram tudi jaz omislit. mastercarda nekako ne zaupam netu. Se mi ne da dokazovat morebitnih zlorab

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pa kaj imate vsi tako fobijo pred PayPal-om? Vsakič, ama vsakič moraš potrditi transakcijo. Torej moraš bolj paziti na svoj PayPal račun, ker ti lahko, glede na to, zlorabijo vsako kartico...
Pri pravih, preverjenih prodajalcih pa moraš, če plačuješ z plastiko itak vtipkati trimestno verifikacijsko številko. Te pa ni na magnetnem zapisu...
Sam imam za te namene navadno Viso z nekaj limita in varnostni SMS ob avtorizaciji. Verjemite, SMS pride v sekundi ali dveh po potrjeni transakciji oz. avtorizaciji...

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Od kod ti občutek, da mamo fobijo?! Pred paypalom? To je najbolj varen in dostopen načina plačevanja prek spleta.Kritje do 1000 eur oz. več?! Kaj češ lepšega.
smile-1.gif

Ta sms storitve pa je super zadeva. Preveriš stanje. Takoj si obveščen o morebitnih transakcijah itd... Obvezen vklop na kartici od punce/žene
evil.gif

@Hanzi

Odgovarjal sem Robertu in sem samo napisal, kaj se običajno dela s kartico v tujini. Ne pa da sem jo nabavil zaradi tega.

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
tudi jaz jo uporabljam že leta,tisti ki ste kdaj dobili refund od prodajalca,se vam je denar stekel nazaj na račun ali ne,meni se zdi in da imam denar na paypalu,kako ste uredili zadevo ,če denar ni stekel nazaj na kartico

lp

rawr

PDA maher
19. jan 2012
6.188
1
38
Citat:
Uporabnik dejvi pravi:
tudi jaz jo uporabljam že leta,tisti ki ste kdaj dobili refund od prodajalca,se vam je denar stekel nazaj na račun ali ne,meni se zdi in da imam denar na paypalu,kako ste uredili zadevo ,če denar ni stekel nazaj na kartico

lp

Ko sem portdil kartico, so mi dol trgali 1,5 eur in jih nakazali nazaj na paypal.Ko si jaz nakazujem na kartico, se nakaže na kartico, ne na paypal.In sem prvič plačal se je znesek razdelil na 1,5 eur s pp in ostanek s kartice, tako da je že po prvem nakupu stanje na pp = 0.

abanka na 2929 za informativno stanje na kartici

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Jaz sem šel danes na enoto Koper banke in izpolnil obrazec (v bistvu ti ga zaposlena). Nisem njihov komitent, dal svoje podatke (davčno, osebno, tel. št. in email). Kartico prideš osebno iskat, v roku 1 tedna. Nadomestil ni, naj bi tako ostalo tudi v prihodnje.

I

Izbrisan uporabnik 3287

Jaz se bom presaltal z abanke na kopersko z viso electron. Na abanki so dejansko bolani. Vceraj sel polozit denar na ta racun, pa mi teta pribije, da hoce videti osebni dokument. Ok, recem, da nimam nicesar pri sebi razen vozniske (navadne, ne plasticne). Ona: ne bo slo, z novo voznisko (plasticno) pa lahko. Jaz: samo to imam pri sebi, polagam, ne dvigujem denar. Ona: jah nekaj mi morate pokazati, ker vam je potekel potni list. (mi je res par dni nazaj). Nikoli doslej nihce ni zelel osebnega dokumenta, ne pri dvigu in ne pri pologu. Pa storija o "neprepoznavnem podjetju" in njihovi "strokovni podpori".
bonk.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.821
113
A si polagal večjo vsoto? Nad koliko je že prijava zaradi preprečevanja pranja denarja.