Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Za navigacijo in multimedio glasnost nastavljaš posebej kot pri 760 modelu. Ko sledijo napotki, se mp3 prekine, naprava zblebeta in nato nadaljuje z muziko.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Kako ste pa plačali uni trgovini v Litvi? Zaenkrat sem preko eBaya vedno kupoval v trgovinah, kjer so imeli možnost Paypala.

LP
Andrej

RedCoon pa kolikor vem ne pošilja v SLO.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Bom danes naročil preko Redcoona na avstrijski naslov za 286 evrov.
cheer.gif

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Pozdrav!
Prebral večino tega podforuma, pa še vedno ne razumem par stvari. Kupil sem si omenjeni Nuvi, ki ima že naloženo mapo CN2009NT. Zraven ni nobenega CDja z mapsource verzijo mape. Kako naj sedaj na napravo naložim nove karte, recimo Adriaroute 2.20? Je edina možnost nakup mape na kartici? Nekje sem namreč prebral, da pri nalaganju kart preko mapsource pobriše vse instalirane karte. Če to prav razumem, potem ne morem naložiti nobene karte z mapsource, berz da mi pobriše prednaloženo CN2009. Zakaj ima naprava potem še toliko neizkoriščenega notranjega pomnilnika?
Hvala za odgovore na ta začetniška vprašanja in LP!

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.721
84
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Če bi res prebral večino tega foruma bi dobil odgovore prav na vsa vprašanja, ki si jih postavil!

DVDja z MapSource verzijo karte ne dobiš pri nakupu Nuvija, lahko se pa registriraš na garmin.com in tam dobiš 25mestno kodo za kartografijo, ki jo imaš na Nuviju. MapSource verzijo kartografije snameš nato z neta. Do mapsourcea najlaže prideš tako, da iz uradne strani potegneš AR2.20 in jo instaliraš, obenem pa se ti namesti še mapsource. AR je seveda zaklenjena, vendar pa sedaj lahko namestiš kartografijo, ki si jo potegnil iz neta in jo odkleneš s kodo, ki si jo dobil na MyGarmin (po registraciji). Kodo za AR lahko kupiš uradno, ali pa karto odkleneš na kak drug način. Pri prenosu kart iz MapSourcea na Nuvi se ti osnovna karta (v tvojem primeru CN2009NT) ne bo povozila. Če pa boš kasneje želel na Nuvija naložiti (dodati k AR) naprimer še SCG karto, jo boš moral prvo naložit v MapSource (MS), jo doklenit za MS in za Nuvija, ter nato v MS izbrati vse karte (razen CN2009NT), ki jih želiš imeti istočasno naložene na Nuviju (v tvojem primeru AR in SCG) in jih prenesti na nanj.

Predno pa ponovno kaj vprašaš na to temo ne pozabi prebrati vsaj TEGA !

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Hvala za hiter odgovor!
Nisem navajen, da bi kar takoj spraševal za vse in res sem prebral večino napisanega na tem forumu (tudi temo, do katere link si pripel), vendar je za novinca na tem področju vse skupaj malo nejasno in težko za razumeti, čeprav lahko zgleda za poznavalce enostavno in logično.
Če sedaj prav razumem, če želim namestiti AR, lahko z mapsourcem pošljem na napravo samo mapo AR in se bo instalirala poleg prednaloženega CN2009 (ta se ne bo izbrisal). To je bil zame najpomembnejši podatek, ki sem ga rabil, hvala.

LP

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
pa vi kaj štejete PTT in transakcijo in nepriznavanje garancije v slo med pomanjkljivosti ?

torej recimo pride vas 300€ OK ? in vam crkne ali karkoli po enem letu in date 10€ za ptt in ste vmes kake 2-3 tedna brez...

SLO: cena nekje 419€ - 10% akcija pri meni.......nič stroškov......SLO GARANCIJA GEOSET ŠENČUR.....

Se splača za tistih 60€ ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko sem kupil je bila cena s PTT = 285 EUR (naprava 271 EUR), pri nas pa preko 400 EUR, kar nikoli niti ne bi dal.

Poštnina če crkne je 5 EUR, okoli 10 dni je trajalo, da so poslali drugo napravo. Po naših predpisih se mi zdi, da so ti dolžni v roku 45 dni odpraviti napako v garanciji, sicer dobiš drugega
smile-1.gif

Zaenkrat sem v trenutku nakupa prihranil preko 120 EUR, za to bi pa še poleg dobil Nuvi 205 povrh, to je pa kar nekaj denarja a ne.

Transakcija je 0 EUR preko paypala, drugače pa nekaj čez 1 EUR.

Ti pa kar "ropaj" naprej
smile-1.gif
, živimo v EU namreč, prost pretok blaga brez carin, zakaj ne bi to izkoristili.

Še to. Res se je na modelu 760 po enem letu pokvaril zvočnik in so menjali za novega. In tako novi izdelek se je dalo lepo prodati naprej.

Enako tudi pri Oregonu, ki sem ga vzel. Pri nas je okoli 450 EUR, na ebayu nov tudi za 300 s PTTjem.

Res ne vidim razloga, da bi nekomu puščal preko 100 EUR "nagrade".

Je pa na mestu tvoje opozorilo, da lahko morebitne napake izdelka pri nas lažje urediš in se zmeniš, vendar če kupiš na ebayu pri preverjeni trgovini, tudi s tem ni težav.

p.s. Nuvi 765 ni dejansko vreden več kot 250 EUR, to bi bila nekje sprejemljiva in dobra cena, nikakor pa ne 400 EUR+.

Gamer

Zelenc'
8. dec 2008
1
0
1
Hola mojster,
v soboto sem ga kupil v Saturnu (Munchen) za 299 € z 2 letno garancijo, Imhoho ceneje ....