Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Ja to je dejansko final verzija tiste beta.
Dejansko še bolje dela, še hitreje izrisuje karte, pri beti je bil majhen zamik.

Dodana je še nekaj novost celo:

Fleet Management Solutions
Whether it’s a fleet of delivery vans, over-the-road trucks, taxi cabs, or other fleet vehicles — the owners and managers of these mobile assets have a lot on their minds. Fuel costs, vehicle maintenance, insurance, driver payroll and overtime expenses are rising. Plus, the high capital cost of adding or replacing fleet rolling stock makes it imperative that all equipment be operated with maximum efficiency, safety and productivity.

Garmin GPS mobile navigators are a key part of today’s most useful, most versatile, most cost-efficient fleet monitoring solutions.

Working with fleet connectivity partners like Beacon Wireless Solutions and GPS-Buddy Ltd., Garmin portable navigation devices (PNDs) provide the interactive navigation link that’s been missing in fleet management systems.

Garmin PNDs, are installed in each vehicle, along with an in-vehicle data transponder available through Garmin’s Fleet Management Partners.

Available sensor technology lets users track such vital parameters as:
– vehicle location – elapsed time
– speed and direction of travel – fuel status
– distance travel – idle times
– battery and thermostat levels – number of stops
– cargo temperature – cargo door access

The Garmin PNDs double as navigators and messaging devices in the vehicle, while the “black box” data transponder unit provides seamless connectivity to the monitoring center via a wireless mobile data network.
Garmin’s fleet management and dispatch messaging interface enables direct-to-driver communication via text messaging, as well as instant re-routing with “new destination” message prompts.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
Sem ravno sprobal in res dela bolje.
Prej ni izrisovalo stavb če ni bil vklopljen CN, zdaj izrisuje stavbe samo na AR karto.

Prav tako pa sta lahko obe karti vklopljeni skupaj in je prioritetna karta AR, tako kot sem pred časom napisal za model Nuvi 550.

I

Izbrisan uporabnik #488

Malo sem še pogledal kako izgleda karta bluechart g2 na tem nuviju in ni kaj preveč uporabna, tkao da je bolje kar BC uporabljati.

66.png
222.png

243.png

Nekdo je omenil, da mu slovar ni delal, vendar deluje čisto.
41.png
47.png

172.png
186.png

203.png
221.png

229.png
273.png

I

Izbrisan uporabnik #488

Opazil sem še eno zanimivost.

Če v sevisnem načinu (torej držiš prst na baterijo nekaj sekund) priklopiš napravo na PC javi, da je našlo nov hardware in potem išče nek driver za Garmin USB GPS.

Hehe, na ta način dejansko inštaliraš samo napravo Garmin USB GPS (sprejemnik). Samo kaj si pa lahko s tem počneš pa ne vem
smile-1.gif
morda da napravo uporabljaš kot samo GPS sprejemnik in sicer v povezavi Garmin Mobile PC ali drugim.

Na hitro sem inštaliral nroute (predhodnik Garmin Mobile PC).

vendar ne dela.

ko pa je nuvi normalno priklopljen pa ga nroute sploh ne najde kot gps.

To pomeni, da bi bilo potrebno najti samo pravi driver in bi lahko gps sprejemnik iz nuvije uporabljali kot ločeno napravo na pcju.

Mogoče pa bi moral poskusiti z emulatorjem za pgs, ki bi pravilno pretvoril signal oz. informacije.

6.13 of the Garmin specification does provide the PVT Data Protocol, “an alternative to NMEA so that the user may permanently choose the GARMIN format on the GPS instead of switching back and forth between NMEA format and GARMIN format.” That may be the place to focus for people who want to use Garmin units but want to connect them to a broader range of software than Garmin itself provides. Some software already supports PVT, and more may have to unless Garmin has a change of heart.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še Google Earth (tools/gps).

Tudi ne izgleda, da bi delalo, no pa tudi signala nimam v sobi.

lesi

Zelenc'
15. nov 2008
1
0
1
Živjo,

imam en problemček s tem modelom, pa ne vem ali izvoira iz modela telefona (NOKIA E71), ki je 765 kao še ne podpira (ni je na listi) ali je kaj drugega. Pri prostoročnem telefoniranju se telefon in Nuvi lepo najdeta in povežeta, prav tako je vse ok, če sam kličem... če pa me kdo kliče, se pa pojavi problem, saj se kljub potrditvi na Nuvi-ju ne morem javit... z voniti neha, jaz pa nič ne slišim, ne slišijo pa niti mene... probal pa sem tako preko FM kot tudi preko zvočnika...

No ja, pa še en problemček je, zvočnik na Nuviju je zelo tih in se pogovor na avtocesti slabo sliši (tudi če dam vse glasnosti na 100%), pri uporabi FM pa je zadeva super dokler ne naletiš na radijsko postajo... ne vem meni se tale FM ne zdi najbolj uporaben... najprej iščeš prosto frekvenco, potem pa narediš 50 km in moraš zadevo ponovit... tako, da je po mojem edina varianta zvočnik na Nuviju, ki pa je tih.. se ga da slučajno še kaj pojačat? Ima kdo kakšne izkušnje? Kakš no drugačno rešitev za telefoniranje?

Hvala in LP

I

Izbrisan uporabnik #488

Inštaliral sem si nek program
GPS TrackMaker
http://www.gpstm.com/

In zadeva je našla lokacijo preko garmin nuvija
smile-1.gif

Če je Nuvi v normalnem načinu

je onemogočena funkcija Garmin PVT data.

Kar pomeni, da zadeva s pravim softwarom deluje kot gps usb naprava
smile-1.gif

Gps trackmaker je že eden izmed teh programov.

I

Izbrisan uporabnik #488

Dela tudi z Nuvi 205
smile-1.gif

zanimivo, kako hitro najde signal v sobi, za navigacijo na garminu ni dovolj, za ta program pa je dovolj.

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, zgleda da dela na vseh nuvijih, street in zumo sistemih.

No, danes sem preizkušal Adriaroute ter Adriatopo ter ugotovil, da obe karti ne delata skupaj, saj AR preriše AT in se ne prekrivata kot pri drugih modelih.

Druga zadeva, ki se mi pa zdi zanimiva pa je ta, da se 3d objekti pokažejo tudi v AR ali pa v AT, če je izklopljen CN 2009.
Pomeni, da je 3d file povsem neodvisen od karte CN.
Tako lahko pri nas uporabljamo AR+3d objekte, ne pa tudi istočasno AT, kar je škoda zaenkrat.

415.png
423.png

439.png

3d objekt v Adriaroute

1091.png
1121.png

senčenje AR v 2d pogledu

1504.png

senčenje v AT 2d pogled

1692.png
1709.png

1717.png
1724.png

3D objekti v AT

Zanimiva rešitev tole s 3D objekti, ki se torej dodajajo v samostojno datoteko in tako ni potrebno spreminjati mape same.

I

Izbrisan uporabnik #488

Na zadnji sliki se vidi, da objekt sega na cesto pri AT. pri AR pa je ok
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

To o čemer sem pisal ni ista zadeva. Tega tudi novi fw ne popravi in sicer da bi bili vidni obe karti naenkrat.

I

Izbrisan uporabnik #488

Še nekaj utrinkov, kombinacij kart in 3d objektov:

172.png
205.png

237.png
263.png

283.png
293.png

359.png
387.png

592.png