Predogled Garmin Nuvi 765T

• Ustvarjalec teme Izbrisan uporabnik #488
  • Začetni datum
I

Izbrisan uporabnik #488

Torbico sem nabavil v BigBangu, ne spomnim se točno, mislim da je bila 16 EUR.
AC polnilec pa sem kupil na ebayu za 4.90 EUR + ptt še enkrat tolko
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

1. serija 6 je malo debelejša, tako da bo šlo skozi.
2. AC pa so vsi enaki.

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Ob nalaganju kart se mi je pojavilo novo vprašanje.
Na napravo sem naložil dve .img datoteki, karte prepozna. Sem pa ob tem ugotovil, da so na napravi že predinštalirane tudi naslednje img datoteke:
-gmap3d.img
-gmapbmap.img
-gmaptz.img

Ali te .img datoteke lahko izbrišem? Ali s tem izgubim lane asist in 3d zgradbe? Ali so te 3 .img datoteke že v City Navigator Europe NT 2010.1?

Na napravo sem naložil naslednje:
1. gmapprom.img sem zamenjal s svojim gmapprom.img :
* AdriaRoute v2.20
* AdriaTopo v2.11
* SCG Route v2.0
* Austria TOPO v1.11

2. Dodal sem še gmapprom1.img:
* City Navigator Europe NT 2010.1

Hvala v naprej

srapos

Pripravnik
16. nov 2008
381
0
16
Tržič
Prva zadeva, ki jo omenjaš, so 3D zgradbe, druga je osnovna karta, tretja pa usmerjanje po pasovih. Osnovno karto lahko izbirišeš, saj jo ne potrebuješ, če imaš dreuge karte. Če izbrišeš drugi dve karti, ne boš imel več 3D zgradb in usmerjanja po pasovih, še vedno pa ti bo delal CNE. Če karte posodabljaš legalno preko Garminove spletne strani, se ti bosta posodobili tudi ti dve datoteki, sicer ju moraš posodboiti (zamenjati) ročno.

Za CNE je bolj, če se imenuje gmapsupp, dbeh CNE tako ali tako ne potrebuješ. Mogoče le rezervo kopijo na spominski kartici.

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Hvala. Torej je je usmerjanje po pasovih (lane assist) vgrajen že v CNE ?
Čemu pa služi Timezone map ?

I

Izbrisan uporabnik #488

Usmerjanje je v mapi JCV in ima tudi končnico .jcv

Ne vem zakaj točno je timezone map, dejansko že iz imena izhaja za kaj gre, saj to je majhen file.

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Imaš prav, je res majhen zato ga je nesmiselno brisat.
-gmap3d.img se bo torej posodobil, če se registriram na garminovi strani in vzamem dol legalni "Garmin_rmu_cneunt2010.exe" do katerega sem opravičen 60 dni po nakupu?
-kako pa se posodobi JVC direktorij, morda ob nalaganju novega firmwarea ?

Hvala vam spet v naprej za odgovore, res ste super!! Tale forum je prava zakladnica znanja.

I

Izbrisan uporabnik #488

3d stavbe se tudi posodobijo pri updejtu karte.
JCV se tudi posodobi pri uradni posodobitvi karte.

JaniS

Pripravnik
5. sep 2007
242
0
16
LJ
KSZ

ste me kar navdušili s tole napravo
zdaj me pa zanima . . . kolko bo koštalo . . . rabim pa EU+hrvaška, kje se splača nabavit
thx za odgovore

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Jaz sem kupil kar prek spleta v bigbangu prejšnji teden za 279,00. Gledam ceno danes in je 309,99 EUR.
Čudne marže imajo ti slovenski trgovci....

yill

Pripravnik
18. avg 2008
30
0
6
Ob odgovoru na prejšnje vprašanje sem začudeno ugotovil, da so mi v BigBangu podturili Nuvi765 in ne Nuvi765T.
Na škatli piše Nuvi765T na napravi pa samo Nuvi765. Prav tako v servisnem meniju piše Nuvi765.

Zraven sem pa dobil kabel za prometne informacije. A je ta kabel edina razlika med Nuvi765 in Nuvi765T ???
Ker če ne so me ogoljufali....

I

Izbrisan uporabnik #488

Obstaja samo en model 765 in to je 765T.
https://buy.garmin.com/shop/shop.do?cID=134

Ja. T=traffic, oznaka za anteno, ki je priložena.

Zdaj pa si kaj preberi na tem forumu in preglej napravo, da ne bo spet čudnih vprašanj.

p.s. a drugače si mislil, da so odpirali original zaprto škatlo?

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
p.s. a drugače si mislil, da so odpirali original zaprto škatlo?
Tudi to se je že večkrat dogajalo. Pri registraciji na MyGarmin.com je bilo razvidno, da je naprava prvič polovila satelite že 3 mesece pred nakupom in prvim vklopom naprave s strani kupca. Slovenija je še vedno področje Balkana!
frown-1.gif