Predlog za Alter

jest5

Guru
18. avg 2007
26.104
-8.791
113
Občasno se gre v cirkus pogledat kakega klovna. Za zabavo.
Prav tako se kdaj pogleda kako debilno temo na alterju. Čist tko, za zabavo, da se lahko nasmehneš določenim omejencem, med katere spadaš tudi ti.

Ni pa več zabavno, če debilne teme rastejo kot gobe po dežju

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ksz

Jaz sem pa proti, ste pozabili na svobodo govora? OK naj bo v čveku tema namenjena pred in po 2sv vojni, glede tega nimam problemov, vidim pa da nekatere boli resnica, ker so živeli v laži!

Prjatu, svoboda govora malo sutra.
1. V cerkvi je ni
2. Tut na cesti je ni
3. Tut doma je ni

Pod crto
Opustimo to famo o svobodi in enakosti. Nismo zreli za te fore. Clovek se nekaj stoletij ne bo sposoben enakosti in dvobode v 95% procentih populacije. Se stoletje ali dva pa ne v 50%. Tko da nehajmo s tem.

Sli bi se svobodi govora, a ko danes nekomu v Sloveniji jebes mater ti on zacne s komusijo in ekspetyi ugotavljat kdo je komu babici. Tvoji njemu al obratno. Na mamo pozabi in ti svobodno ne usuje zob.

Kaj je bilo pred 90 midva veva, kak pred 80 ne veva, kak pred 50 pa se uni k so baju naredili ne vedo. In dejmo to na stran, ker je alter ratal grozen. Iz teme v temo. Pa v vsaki bi kaj napisal, a je to ratalo neznosno in samo seb namen.

A moram narisat kaj se dela in kaj zamujamo? Na forumu je ducat poucnih tem in morje tem kdo je mel daljsega 70 let nazaj. Pa a ma to veze? A ma veze kdo je komu babici? Bistvo je kdo bo tebe. In grem stavt, da tut tega ne vemo. Ne vemo kdo nas.
In nikol ne bomo vedl. Zato je to nrsmiselno in si smeti. Bolje je vedet kako natankat avto ponoc na prtrolov avtomat kukr kdô je komu babici.

Dejte odpret oci. Mater no.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
A ja. Gorum ima pravila. Pravila lastnika domene. Lahko ga tematsko omeji na 'neidiotske' , 'nerazlojevalne' , 'nepredalckaste' prispevke. Javno se ne pomeni vsepovorek.

Tut s karto za vlak lj mb ne gres z lpp se vozit. Pa je javno in svobidno oboje. Pa se neskodljivo.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
In zakaj BUDALA kot si ti odpira take teme?

Zato, ker je nisem jaz?
hysterical-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
ksz

Jaz sem pa proti, ste pozabili na svobodo govora? OK naj bo v čveku tema namenjena pred in po 2sv vojni, glede tega nimam problemov, vidim pa da nekatere boli resnica, ker so živeli v laži!

Svoboda je definirana nekako takole (osnovnošolska definicija): "vsakemu je dovoljeno vse, dokler ne škodi drugemu". Skratka svoboda govora kot taka pomeni da ti lahko trobiš svoje rdeče in bele naokrog dokler meni ne smetiš ostalih tem alterja.

In glede na to da so se zadnje čase (spet) razpasle neke polteme o vsem mogočem v katerih se na prvi strani že pojavi godwinovo pravilo sem takoj za da se vse te teme vrže v ločen podforum ki bo dostopen (VSEM) samo preko direktnega odpiranja po kategorijah ne bodo pa vidne teme na prvi strani alterja (zadnji hip).

To se 100% da naredit, glede na to da se teme iz recimo podforuma "vozila na alternativni pogon" nekaj časa niso prikazoval na prvi strani.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Katere teme kdo gleda in katere ne, je povsem njegova lastna odločitev. Katere teme kdo odpira in katere ne, je popolnoma njegova lastna odločitev, če s tem ne krši pravil foruma. Če so bodo pravila foruma tako spremenila, da nekaterih tem ne smejo odpirati se poraja vprašanje, kako postaviti mejo, kaj je še dovoljeno ali kaj ne? Je ta meje število forumašev, kateri zahtevajo prepoved nekih tem? Je to dober ali slab dan moderatorja? Je to...
Kaj pa, če se bo potem zbrala skupina forumašev, katere bi prepovedale teme o navigaciji? Ali teme o Led svetilkah? Ali teme... Kaj bo na koncu ostalo od Alterja?

PS- kaj če sedaj odprem temo, da ne sme noben forumaš zahtevati, da se karkoli prepove in me podpre določeno število forumašev, bo softijeva tema izbrisana
stupid-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Nerodno je, da si precej lagal v svoji temah poleg elementov kaznivh dejanj.

Če bi dvignil nivo prispevkov, ne bi bilo te teme.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.109
1.887
113
Emona / Carnium
Po drugi strani si pa mislim....kje vse bi frustracije sproščali številni pis(o)arji, če bi jih na Alterju omejili...Razmišljam, kako bi lahko to energijo (vnemo), s katero pišejo, akumuliral in z njo napajal elektro omrežje...

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
saj ne bi nikogar omejili, le sortirale bi se zadeve. zdaj imaš v podforumu Čvek odprto vse, od aktualne problematike, trenutnih navdihov, do prepucavanja dogodkov izpred +-70let. po novem bi se odprl nov podforum, recimo "Medvojne in povojne zadeve", v katerem bi se zbirale debate na to temo, medtem ko bi se Čvek namenil le aktualnim zadevam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
a se hecaš?
prepoved imaš pisanja v vseh delih foruma o zadevah, ki so politično, versko, rasno obarvane in starejše od 5 let. ker o tem mnogi ne znajo nič napisat razen rekla kazala. nad 20 pa sploh ne. zato se za te zadeve naredi poseben kotiček, pa pišite.

o ledicah...o njih se kaj naučiš.
o tehnologijo izpred 20 let in spremembah čez čas do danes tudi.

ne pa da odprem telefon, hočem pogledat čvek..in jebli vas partizani, tito, hanžek, janša, levstik, stibla, 32 in vsi po vrsti. 10mb prenosa preden pridem do teme k je zanimiva.
in k vse te teme preberem se naučim samo eno..jebo vas onaj ko vas napravi. nič ne veste, nič ne znate, nikjer niste bili. sam slišal ste, pa povedal so, pa zna bit da je bilo, pa verjetno..pa [cenzura] lepe materna.

k odprem avtomobilzem..najdem an prvi strani tri poučne teme.
v čveku..k sprošča..pa 333 morecih mamivo pa babico mi je nategnu napačen.

drgač pa..kregite se..delite se. tko ste enotni vsaj v enem..retardiranosti in lahkemu plenu.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
Takšne politične, je najboljše da ignoriramo in s tem se ne bo razvila debata. In če je ne bo, naj admin temo izbriše, ne samo zaklene.
(Sam problem je, ker imajo nekateri več imen in bi debatiral sami s sabo)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik telex pravi:
Katere teme kdo gleda in katere ne, je povsem njegova lastna odločitev. Katere teme kdo odpira in katere ne, je popolnoma njegova lastna odločitev, če s tem ne krši pravil foruma. Če so bodo pravila foruma tako spremenila, da nekaterih tem ne smejo odpirati se poraja vprašanje, kako postaviti mejo, kaj je še dovoljeno ali kaj ne? Je ta meje število forumašev, kateri zahtevajo prepoved nekih tem? Je to dober ali slab dan moderatorja? Je to...
Kaj pa, če se bo potem zbrala skupina forumašev, katere bi prepovedale teme o navigaciji? Ali teme o Led svetilkah? Ali teme... Kaj bo na koncu ostalo od Alterja?

PS- kaj če sedaj odprem temo, da ne sme noben forumaš zahtevati, da se karkoli prepove in me podpre določeno število forumašev, bo softijeva tema izbrisana
stupid-1.gif

Če bi dobro prebral nihče ni za to da se kar ukine temo oz. da se komu ne dovoli pisat. Jst samo pravim da polpretekla politika/zgodovina in na njej osnovane novodobne kregarije ne spadajo v temo o LED svetilkah ali pa švicarskih frankih. Ker zadnje čase se dogaja ravno to in so meni potem drugače zanimiv teme totalno neberljive.

Enako zjutraj odprem alter in na prvi strani med zadnjimi temami je 10 topicov o tem kdo je koga in kako ubil med 2 sv.! Nekako me te stvari ne zanimajo toliko da bi rabili 10 tem serviranih in to vsak dan! Med tem se pa izgubijo zanimive teme ki so (ne moreš verjet) tudi na alterju samo v njih ne najbijo eni in isti nonstop in tako te teme sploh ne pridejo do širšega občinstva.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
kzs...

jest sm ravno te dni razmišljal, da bi nekaj takega napisal kot softi, pa me je prehitel...

Skratka jest sm tud ZA.

Vedno ko odprem alter, me kar mine, ko vidim, da so samo teme s to tematiko na vrhu...

In najhuje je, ker se vedno eni in isti kregajo in trobijo iste, že 30x prebrane stvari, napredka pa nobenega.

telex

Fizikalc
24. dec 2007
5.832
47
48
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Če bi dobro prebral nihče ni za to da se kar ukine temo oz. da se komu ne dovoli pisat. Jst samo pravim da polpretekla politika/zgodovina in na njej osnovane novodobne kregarije ne spadajo v temo o LED svetilkah ali pa švicarskih frankih. Ker zadnje čase se dogaja ravno to in so meni potem drugače zanimiv teme totalno neberljive.

Enako zjutraj odprem alter in na prvi strani med zadnjimi temami je 10 topicov o tem kdo je koga in kako ubil med 2 sv.! Nekako me te stvari ne zanimajo toliko da bi rabili 10 tem serviranih in to vsak dan! Med tem se pa izgubijo zanimive teme ki so (ne moreš verjet) tudi na alterju samo v njih ne najbijo eni in isti nonstop in tako te teme sploh ne pridejo do širšega občinstva.
Že sam avtor je v naslovnem postu zapisal (in kasneje kot odgovor na moj post še dopolnil) o čem sploh naj ne bi bilo dovoljeno pisati. Sam to smatram kot poskus cenzure.
Je pa seveda treba upoštevati, kaj se kam zapiše. Za stvari, katere ne spadajo v temo pa obstaja gumb SPAM. Forumaši ga naj spoznajo in uporabljajo, če/ko nekdo med jabolki debatira o morskih psih.

Drugače pa je Alter edini forum, kjer sem zasledil, da so najbolj aktualne teme navedene na prvi strani. Če so tam teme o polpretekli zgodovini, potem pač te forumaše najbolj pritegnejo. Forum se financira s spletnimi oglasi in obisk strani pomeni dohodek. Če bodo na prvi strani le teme, v katere vsake kvatre nekdo nekaj napiše, bo manj tudi obiskovalcev in s tem manjši dohodek.

2CV

Pripravnik
16. avg 2012
505
12
18
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Prepove se ofpiranje tem s tematiko starejso od 5 let. V posebnem oddelku se dovoli do 20 let. Drugje se brise in ban.

Ker tole prepucavanje na dogodke iz cadov, ko komentatorji in odpiralci nisi bili niti v jajcih, kaj sele plenicah je BOLANO in deli, razdvaja, vnasa nemir, prezir, soveastvo.
Tako ne boste nikoli enotni. NIKOLI.
Drzava propada, krade se, vi pa kdo je imel kres, pa kdo je bil pravi itd. Sram naj vas bo.

Predlog leta (pa šele januar je)

467716-post_slo.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
še enkrat

kar nekaj nas je tukaj, k nas ne zanima kdo je komu babico žgal, ampak kaj bomo mi žgal.

če mal razdelal.
kdo je komu karkol pred 20+ leti odpade
zanima pa nas kaj je LED, kako se montira kufer, kje posen dopust, kaj vzet v hribe.

in pač ločit to.

gumb spam? a naj se učim še tega knofa, nej se obremenjuje modertorje, ker folk ne zna sam ugotovit kaj je prav? 10 moderatorjev, čudo tehnike v knofih in 20k userjev k se uči, da bi se krotilo 20 sralcev. pa to ne more bit res. sej alter ni JU. menda smo lahko učinkoviti.