Citat:
Uporabnik softi pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
RKC mu je grenil življenje,komunajzerje se pa ne spomni ! Zakaj smo se osamosvojili ??? ZAKAJ ??
komunizem ni ni vzel nič. imel sem kinder jajca, šolo, zdravstvo, stanovanje, starši službe. baje celo potni list. jedl smo, pil smo. spil sem več coca cole in jupija k danes pol otrok vode. imel spo praznik fužin, 25.5., čudežna polja, agropop. z vlakom smo hodil okol. nimam slabih spominov, nismo hodil v trst po kavbojke, sem nosil žametne hlače. tut s kavo nismo mel problemov, pa tv smo mel. verjamem pa, da je komu kaj manjkalo.
rkc...ja..sem dal otroka krstit in je bilo vse ok..potem sme pa odprl knjižico in moj otrok nima očeta. ker oče ni crkveno poročen z mamo. veš..oče..oče je..naravni del človeštva. vsak otrok ma očeta. ampak moj ga nima. pa vem, da jedina ni devica marija, da sem jaz naredil otroka. in to boli. to sem začutil. v vero sem dal otroka in ta ga ni sprejela odprtih rok, objema, ampak ga je zaznamovala. ta vera, ki odpušča. ta vera, ki sprejema.
tko da se mi poraja dvom, mar je Jezusa naredim Mustafa, pa ker se ga ne prizna, ste dobil devico Marijo?
aja..še tole..k se je Kolizej podrl je umrl mlad fant. oče je bil živahen in fanta ni krstil vsa leta. a ko je tako tragično umrl je želel cerkveni pogreb. prišel je na idejo, da če je Bog naredil tako gorje, bo mogoče s pogrebom v cerkvenih forah prijaznejši do bogega fanta. pa ga ni dobil. ni dobil cerkvenega pogreba, ker otrok ni bil krščen. ta cerkev, ki odpušča ni zmogla sprejeti očetovega kesanja, obžalovanja in prošenj. zadnjih in edinih prošenj za svojega otroka.
serjem se vam v cerkev, v Vatikan, v Rodeta, v jaqneza pavla in Fračiška. jebli vam oni mater nerazgledano, nehumano, nespoštljivo..in svetlobna leta od sprejemljivo, prijazno, odpustljivo. Večjega gorja od teh pravljic človeštvo ni imelo. Zemlja sama tudi verjetno ne. upam pa, da nikoli ne okusite tega, kar je okusil omenjeni gospod, kar sme okusil jaz in kar so okusili vsi tisti, ki jim je crkev skrajšala življenje za voljo Adolfa, zlata in bogastva. In ko se že učite zgodovine, s enaučite, opredelite in obsodite za začetek osnovo, prodajanje odpustkov. ko dojamete to zmoto cerkve, potem se lahko pogovarjamo o pedofiliji, o drugem sranju in šele na koncu, ko bo vse to dojeto o tem, ali bog sploh je, ali ga ni. In če je, naj vam odpusti grehe in nezmožnost učenja, učenja iz zgodovine.