Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
igor in radirko: za spremembo od vaju jaz gledam bolj trezno na vse skupaj.
Po cem pa sklepas, da jaz ne gledam trezno na situacijo ?
Vprasal sem te kaj pocnes, da letis vsaj trikrat na leto s ceste (zdaj ze tretjic), se vedno cakam na odgovor.
Vprasal sem tudi kaj bi bilo potrebno, da se ti to ne bi vec dogajalo (zdaj ze drugic) in se vedno cakam na odgovor.
Napisal sem, da vem za tocno dva primera, da je kdo letel s ceste, obakrat je bilo zaradi objestnosti. Ce bi oba dobila kazenske tocke, bi bila daaaaaaleeeeeec od skupnih 18 in se vedno ne bi potrebovala nobenih dodatnih "odpustkov".
Zakaj to sprasujem ? Ker ne vidim razloga kako bi "odpustki" koga od tistih, ki pride do 18 tock, spametovali, ce ga ze tiste kazni, s katerimi je prilezel do maksimalno 17, niso. Da je prisel do 17, je imel vrh glave "odpustkov" (jaz sem sicer za nizje tolerance do takih -> kazen v sorazmerju s premozenjem, v primeru placilne nesposobnosti delo v instituciji zaprtega tipa, dokler ni kazen poplacana), pa mu se kar ne potegne, jokaa zgodbica o tem, kako lahko za vsak drek zletis dol s ceste je pa pac samo to - ja, lahko se zgodi, na to bi mislil, ko si imel se 0 pik (ko si dobil voznisko); ce se ti slucajno zgodi in ce te nekdo zaspeca in ce ti policaji dajo kazen (koliko ce-jev ...) se tudi ne bo podrl svet ... razen ako si prej delal sranje, potem [pac zivi s posledicami.
Neugodno, ce te ujamejo zaradi prevelike hitrosti, se zgodi, a to se vedno pri nobenem normalnem vozniku ni tako kriticno, da bi potreboval se dodatno get-out-of-jail-free kartico, je ze zdaj vrh glave dovolj tolerance za take.
Citat:
ni mi vseeno da se dela samo na polnjenju proračuna
... ker bi bilo res cisto neverjetno, da bi kazen koga spametovala ? Tebe in sintetika mogoce res ne, koga drugega pa. "Polnjenje proracuna" ni omembe vredno proti skodi, ki jo povzrocijo tisti, ki preko kazni "polnijo proracun". Vsi bi raje videli, da ne bi bilo treba nikomur "polniti proracuna", ne bi bilo nesrec, promet bi tekel bolj gladko, policaji bi lahko poceli kaj drugega (recimo ugotavljali, ko je rabutal v sefih SKB ...), zdravniki bi lahko bili koncentrirani na zdravljenje bolezni, namesto na odpravljanje posledic nesrec, par sto ljudi vec vsako leto bi bilo zivih in bi preko svoje aktivnosti oni prispevali v proracun, itd. Zgodbico o tem, kako je to zarota zlobnih policajev, GG, KK, JJ ali kateregakoli politika ze, pa prodajaj komu drugemu; vecine ljudi niti ne ustavijo policaji veckrat v enem letu, kaj sele da bi dobili kazenske tocke vsakic, ko jih ustavijo (ce jih, potem pocnejo nekaj posteno narobe - vozniki seveda).
Citat:
vendar ne želim da se varnost v prometu "ustvarja" s vedno strožjim kaznovannjem, kar vsi, ki imajo par točk v glavi vedo da ni uspešno. preventiva, izobraževanje...
Se enkrat: kaksno izobrazevanje bi ti rabil, da ne bi zletel vsako zimo s ceste ? To si omenil kot velik problem.
Kaksno izobrazevanje bi priporocil tistim, ki zapeljejo nabasani v nasprotni smeri na avtocesto ?
Citat:
zanimivo da eni bi zapirali samo posamezno skupino kršiteljev. jaz bi zaprl vse. od pjančkov do divjakov, tistih ki šarijo po gsm, gledajo otroka zadaj...
Jaz tudi, a to nima zveze s tem, kar sem te vprasal; ti poskusas skreniti debato v drugo smer, namesto da bi odgovoril.