Sem že nekje spraševal ,pa ne najdem kje..
Nekaj malega grozdja okoli hiše sem potrgal. Jurka ,izabela... Sicer sem že vse živo prečital ,a vse je nekako bolj namenjeno pridelavi sortnih vin.
Zanima me par stvari.
Grozdje sem zmlel in imam drozgo še v škafu. Mešam. Imam cca 200 litrov drozge. Tu še ni opaziti nekega vrenja.
Jutri imam namen iztisniti mošt.
! Koliko mošta lahko natočim v cisterno da bom lahko normalno vrel ? Imam vrelno veho in gumico za okoli.
Kakšna je idealna temperatura v prostoru za normalno vretje ? V koliko dneh cca se ponavadi konča vrenje. ? V kolikem času potem pretočim ? Je smiselno potem žveplati ?
Tole me zanima nekje v osnovi.
Hvala za pomoč.
Nekaj malega grozdja okoli hiše sem potrgal. Jurka ,izabela... Sicer sem že vse živo prečital ,a vse je nekako bolj namenjeno pridelavi sortnih vin.
Zanima me par stvari.
Grozdje sem zmlel in imam drozgo še v škafu. Mešam. Imam cca 200 litrov drozge. Tu še ni opaziti nekega vrenja.
Jutri imam namen iztisniti mošt.
! Koliko mošta lahko natočim v cisterno da bom lahko normalno vrel ? Imam vrelno veho in gumico za okoli.
Kakšna je idealna temperatura v prostoru za normalno vretje ? V koliko dneh cca se ponavadi konča vrenje. ? V kolikem času potem pretočim ? Je smiselno potem žveplati ?
Tole me zanima nekje v osnovi.
Hvala za pomoč.