Sem kupil nov avto in po 8 mesecih, ko je bil ravno januar mi je pozimi zmrznila ročna, tako, da nikoli več pozimi ne zategnem ročne. Prej jo 15 let nisem, potem sem jo pri novem začel zategovat (baje priporočajo, da jo vseskozi zateguješ, da jo rja ne zaštopa noter) in po tem dogodku jo tudi ne mislim več pozimi zategovat. Bovdene so menjali pod garancijo, vendar sem imel velik problem, ko ročna zaradi zmrzali ni čisto popustila in nisem čutil, da kaj bremza, nakar mi je na avtocesti pri 100km/h začelo tako vibrirat in trest avto, da sem moral ustavit na odstavnem na avtocesti, ker nisem vedel, kaj je narobe, v avtu pa mulo star 3 leta, večer, zunaj -10st.C, mene pa še srat prijelo
Še dobro, da sem potipal feltno, da sem pogruntal, da drži ročna (sicer ni bila vrela, je pa bila topla, druga starn pa ledena. No, potem sem se počasi odcijazil po stari cesti domov. Ponavljam, da sploh ni bilo čutiti, da kaj drži in bremza. Doma sem malo segrel bovden in je škrtnilo noter, kar pomeni, da se je led stopil in je odpustilo do konca.
Pozimi se bom pač potrudil, da avto ne bo na klancu, zato da tudi ročne ne bom zategoval.