Prašičja gripa v Mehiki in ZDA

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
KSZ

Dva kolega, ki se nahajata v Mehiki je ambasada poklicala, da se takoj vrneta domov. Se mi zdi, da je kar resno.

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Folk, tale prašičja gripa je en hud nateg, tko kot je bla ptičja.

Mal si preberte ozadje zgodbe, dejstva, ne to kar mass mediji pumpajo. Pa ne noret zdej z maskami, a se vam čist meša?

Flying pigs & Tamiflu

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Tebe sem imel pa za bolj prizemljenega... Danes pisati o maskah in respiratorjih v Sloveniji je paranoja. in to velika.

Si že kupil zalogo? V službi nosiš respirator? Tam vem, da veliko ljudi potuje po vsem svetu.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Zaščitne maske žal ne pomagajo
frown-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Prizemljenost ni enako neumnost.

Prizemljen bom tisti hip, ko mi bo kdo 100% verodostojno zatrdil bodisi da gre za bullshit, medijski pomp in zrežirano zgodbo, kot verjamejo nekateri teoretiki zarot.

V tem trenutku tega nihče ne more 100% trditi, lahko le špekulira. Po drugi strani pa so uradne inštitucije, ki zadevo po celem svetu jemljejo resno. OK, vsak ima lahko svoje mnenje in po želji uradnim inštitucijam ne verjame.

Kar se mene tiče ne verjamem 100% ne enim in ne drugim. Ker ni 100% informacije in gotovosti je na mestu preventiva "just in case".

Treba je na zadevo gledat celovito in preigrat nekaj scenarijev "what if".

Eden med njimi je tudi ta, da bo zdravstvo overloaded z bolniki, storitev bo v klincu, možnost okužbe v čakalnicah velika, število potencialno okuženih pa neznano, še manj pa jih bo možno vse 100% zanesljivo na prvi pogled indentificirati.

V tem primeru se bom odlično počutil z respiratorjem. In verjamem, da mi bo tisti hip marsikdo ponujal 10 in več EUR za en kos respiratorja.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Upam da se zavedaš, da je tvoje posta brati enako, kakor tiste od teoretikov zarot. Samo v drug rog lajaš.

edit: A lahko po tvojem postu sklepam, da že imaš respirator?

Nazadnje urejeno:

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Prokleti lažnivci. Samo, da izkoriščajo državljane na račun gripe. Seda bo upadla prodaja svinjine, povečala se bo prodaja zaščitnih mask, tablet, dravil, cepiva vse to samo zaradi slabega poslovanja nekaterih farmacevtkih družb.

Če bi res bila gripa in najhuje pandamija bi Mehiko zablokirali na vsak meter na meji bi stali vojaki, v glavnem kot Kitajski zid, ustavli vse proem se prav letalski, pomorski in cestni, karantena itd.

To je navadna farsa samo napihovanje in zastrašanje prebivalstva.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
KSZ

Dva kolega, ki se nahajata v Mehiki je ambasada poklicala, da se takoj vrneta domov. Se mi zdi, da je kar resno.

Hm. Jaz sem imel priložnost biti na Kitajskem, ko je bil aktualen SARS. V Chengdu-ju, kjer sem bil, je bilo le nekaj primerov SARS-a, a vseeno smo zelo hitro dobili priporočilo ambasade, da se vrnemo domov. Iz tistega potem ni bilo vse skupaj nič. Ta tvoj podatek torej ne pove, da bi bila situacija hudo nevarna.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
"Leta 100 krat 20 in narobe 6, gore gospodarjev zlata in črne vode bodo zrasle do bogov, ob vznožju v bedi in obupu umirala bo tlaka. Iz gnoja svinjskega prišla bo smrt, izbirala ne bo ne po stanu in ne gradu. Beda in nemoč povzročena, odprla boda vrata rumenemu divjaku...." Nostradamus, verz 388

To si na email dobil od tajnice iz sosednje pisarne? Če se kaj zagotovo ve o Nostradamusu, je to, da nikoli ni podal točnih letnic za nobeno svojo napoved.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Baltazar pravi:
Folk, tale prašičja gripa je en hud nateg, tko kot je bla ptičja.

Mal si preberte ozadje zgodbe, dejstva, ne to kar mass mediji pumpajo. Pa ne noret zdej z maskami, a se vam čist meša?

Flying pigs & Tamiflu

Tu se popolnoma strinjam s tabo in tem kar si napisal!
zmaga.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, sloni tudi letijo, vsi primeri po svetu so umetno sproducirani in vse je laž, kajne? Dej no. Zadeva je dejansko napihnjena in nesorazmeren pomp vlada pri tem, hkrati pa je ogromno bolj tveganih stvari o katerih noben medij ne poroča. Vseeno pa to še ne pomeni, da lahko brez premisleka kar mahamo z roko. Dokler me en ali drug pol ne prepriča ne verjamem nobenemu. za zdaj pa vseeno raje rahlo verjamem uradnim inštitucijam kot pa gruči večnih teoretikov zarot. Verjamem, da so slednje bolj zanimive kot druge možnosti. Običajno za otroke in nedorasle osebke. Ampak so očitno tudi izjeme.

Vsak po svoje. najbolj patetično je, da teoretiki zarot pametujejo vsem po vrsti in vsiljujejo svoje mnenje. Ej dečki, brigajte se zase. Je to tako težko? Vsak se odloča sam po svoji lastni presoji, za svoj denar in lastno, osebno odločitev o stopnji tveganja, ki mu je še sprejemljiva. Kar se mene tiče sem zapisal nekaj faktov glede ene izmed oblik zaščite. menim namreč, da SLO ni planet teoretikov zarot in da se v masi ljudi še najde kdo, ki razmišlja drugače in mu info morda pride prav.

Teoretike zarot pa bom vprašal naslednje: glede na to, da je po vaše vse bullshit....zakaj ne greste ta hip rezervirat počitnic v Mehiki??? So bistveno cenejše, pravi best buy, a ne? Poceni, prazne plaže, nobene gneče, raj na zemlji!

A to pa ne, kajne? Za kaj takšnega verjetno nimate jajc saj globoko v sebi vseeno čutite dvom v svoje teorije zarote, jih pa javno junaško zagovarjate, da ste večji džeki.

Še odgovor Grubetu. Nimam maske, imam pa dostop do njih in jih bom po potrebi tudi takoj dobil. Tudi takrat, ko jih za običajne smrtnike ne bo več naprodaj, razen second hand.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
4 korošči so trenutno tam in njihove info so drugačne kot poročajo mediji! Prosto se gibljejo po mexiku sedaj so na poti v acapulko iz mexico citya!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja ne vem no. To da se prosto gibljejo še ne pomeni, da je vse perfektno tam.
Zdi pa se mi zelo neverjetno, da bi kdor koli zmogel v xy državah sveta zaigrati ogromno primerov okužbe in 150 in več mrtvih ljudi.
Sem pa prepričan, da je tale zgodba pravi žegen za farmacevte. Ziher odpirajo šampanjce. Ne samo da bodo skurili stare zaloge, ki so že kupljene. Kaj hitro jih bodo nadomestili z novimi. Žal mi je le, da nisem kupil nekaj farmacevtskih delnic kakšen mesec nazaj.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
videli so par ljudi z maskami v cityu to pa je tut vse! Je pa res da nobenemu ni potrebno delat. Nobeden jih ne omejuje skartka nič! Skrbi jih edino kaj bo ko pridejo domov!

B81

22. jul 2007
37.009
10.539
113
Nikjer ne piše, zakaj so ljudje umrli oz. kaj je sploh bil vzrok smrti. Svinjska gripa? Od česa se umre?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Pa dajte no, nevešče ljudi je lahko naplahtati...

Gripo povzroča virsu, Tamiflu je antibiotik, se pravi proti bakterijam. In antibiotikov se ne jemlje proti virusnim okužbam. Tamiflu pomaga samo takrat, če ga vzameš tik pred tem, ko zboliš, da olajša potek bolezni in omili simptome. Samo, kako pa boš vedel kdaj boš zbolel? Jih boš vsak dan jedel, za vsak slučaj kot Orbit zvečilne gumije?

Gripa je lahko smrtonosna, ja. Tako kot vsaka. Če je človek star, organizem oslabel, ali pa ima zavrt imunski sistem, kot nekateri krvni rakavi bolniki, potem je vsaka gripa še kako nevarna. Že navaden prehlad lahko takega človeka ubije.

In tele "kirurške" maske, so bolj kot ne blažev žegen. Učinkovite bi bile kvečjemu maske za TBC. In eno so maske, ki te zaščitijo proti okužbam, ki so v okolici, da jih ne vdihneš, drugo pa so maske, ki preprečujejo, da gre bacil od tebe v okolico.