Prašičja gripa v Mehiki in ZDA

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Patsy pravi:
Citat:
Uporabnik V_power pravi:
morajo farmacevtska podjetja tudi kaj zaslužiti, sedaj ko je finančna kriza
smirk-1.gif

Farmacevtska? A niso ugotovili pri SARSu, da Tamiflu povzroča huda samomorilska nagnjenja in depresijo?

Najboljša zdravila so naravna. Narava nam je dala sredstva za boj proti bakterijam, virusem,... samo ljudje jih zaradi farmacevtske industrije ne znamo več izkoristit.

Jaz ne pomnim kdaj sem imela nazadnje prehlad, gripo, virozo,... Že leta pozimi, ko se te respiratorne bolezni širijo in sem kje blizu okuženih naredim tole:

- grgram slano vodo (vsaj po jedi) ali nerazredčen limonin sok
- H202 - peroksid 3% iz lekarne dam na palčko za ušesa in ga dam v ušesa. Lahko se tudi razredči z vodo.

Nobeno od teh sredstev ni škodljivo in nima stranskih učinkov.
Nisem si pa tega sama zmislila, ampak sem naletela na te nasvete, ko sem surfala po netu in preizkusila več stvari.

Ko komu povem za tole me debelo gleda in ne verjame. Prav, ni problema, še vedno obstajajo tabletke. Če komu tisto bolj paše nimam nič proti.

Drugače pa je tale 'swine flu' lahko zelo zelo nevaren, če pomislimo, da so tukaj prazniki in čez teden dni se bo precej ljudi vračalo iz vsepovsod.

Hehe. Hecna si. Kako banalno vnetje ušesa boš z veseljem odpravila z antibiotiki.
wink-1.gif

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ksz.

Citat iz čveka ker se mi zdi zanimiv, ostaja pa tale tema, ker je bila prej...

Citat:
Uporabnik Coolpower pravi:
Ker opažam da v Sloveniji zopet capljamo za bolj razvitimi poglejmo raje na tuje.

Dober vir celovitih info glede prašičje gripe je ameriški Center for Disease Control (CDC).
Ta ima spletno stran posebej v namen informiranja o prašičji gripi.
http://www.cdc.gov/swineflu/

Še en link
http://pigflu.com/

Vsekakor menim, da je priporočljivo lastno in kompetentno informiranje o samem virusu, kako se razlikuje od ptičje gripe (tokrat SE prenaša med ljudmi in ne le z živali na ljudi, kot je bilo pri virusu ptičje gripe), kakšna je preventiva itd. Če in ko bo prišlo v SLO se bo vse dogajalo zelo na hitro, kot pri vsaki gripi, mediji pa bodo polni polovičnih info, sploh naše komercialne TV.

Še nekaj o maskah (respiratorjih). Ljudje mešajo zaščitne maske in respiratorje. Zaščitne maske so namenjene okuženim in preprečujejo širitv virusa preko dihalnih poti okužene osebe v njeno okolico. Prav zato jih nosijo bolniki, pogosto pa tudi medicinsko osebje pri operacijah, ki potekajo v sterilnem okolju (zaščita pred tem da bi medicinsko osebje okužilo pacienta).

Respiratorji pa delujejo v obratni smeri, filtrirajo zrak, ki ga dihamo, s tem pa nosilca respiratorja ščitijo pred okužbami. Linkov na prodajalne ne bom objavljal, pomagajte si z iskalnim geslom respirator in glejte za tistimi, ki ustrezajo normi FFP2, še bolje (in dražje) pa je FFP3. FFP1 ni zadosti učinkovit!

Smiselno je tudi razmisliti o resnem umivanju rok, premisleku, preden jih tiščimo v nos, si z njimi manemo oči in prijemljemo hrano, ki jo bomo potem s prsti nesli v usta. Okužba nas namreč lahko doseže preko dihalnih organov, sluznice oči in nosu.

Vse zgornje ni nobena posebnost. Konec koncev preventivni ukrepi pri prašičji gripiu ustrezajo preventivnim ukrepom pri navadni gripi. Nič ne škodi, če jih spoznamo. Bomo vsaj lažje ocenili kaj nam prodajajo mediji kot pavšalno resnico.

link do teme

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nice, torej lahko pričakujemo prvi primer v Sloveniji še ta teden, najboljše da Slak Trenja v četrtek posveti kar prašičji gripi.
Upam le, da iz česa takega ne bi nastala klasična kakofonijo prepucavanja gostov, reklam vsake 3 minute in dvomljive informativne vrednosti.

Ehh, bom raje kar ostal pri BBC in ostalih.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.580
10.797
113
new order bo to...

zagiftali bodo najvidnejše politike, pa bo. glavni akterji pa so itak cepljeni,

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Novinarji spet pretiravajo. Imam filing, da če je že kdo to spravil ven, so kar lepo medijske hiše, ne pa farmacija.

Je pa res, od tele gripe je umrlo že več ljudi kot pa od celotne ptičje gripe. Je pa stanje daleč od vsaj približno resnega. Od malarije jih dnevno umre vsaj 100x več kot pa od tele gripe. In to že desetletja, če ne stoletja.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Veš kaj je to epidemija?
Ne moreš malarije primerjat, ki je lokalno omejena in se ne prenaša preko zraka oz. preko kapljic.

Mal pa res pretiravajo po moje. Ker če je taka panika kot jo mediji prikazujejo, zakaj se potem ne zapre meja oz. najstrožje preveri potnike na mednarodnih mejnih prehodih?
Tale flaša ki jo je razneslo v Švici mi tudi ni najbolj jasna...
sprasujem se.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Tale flaša je res ena čudna neumnost. Po eni strani pišejo, da so flašo hladili med transportom s suhim ledom, po drugi strani pa je bila ta zadeva kar v potniškem vagonu. Ob taljenju suhega ledu naj bi tlak v prostoru tako narasel, da je flašo razgnalo. Ampak to so po moje bučke, ker vagon nikakor ni dovolj zatesnjen, da bi zdržal resen nadtlak, steklenica pa tudi ni mogla pri minimalnem nadtlaku počit. Če bi tlak zaradi suhega ledu tako narasel, da bi flaša počila, bi imeli tudi med potniki smrtne žrtve, ker bi se zadušili s CO2.

Skratka, tale nesreča je krneki. Verjetno ena velika šlamparija, mediji so pa ob poročanju opustili vse standarde poročanja, zato pa so sproducirali tak kupček bedastoč na enem mestu.
bonk.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Tale eksplodirajoča flaša, se mi zdi, da je bolj nek medijski konstrukt in da se dejansko ni nikoli zgodila. Vsaj ne tako, kot piše na popovih kurah. na CNN in BBC nič ne najdem, je pa polno tega napisanih na straneh "dvomljive kakovosti".

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
KSZ: He, he, kaj dela propaganda. Ljudem je treba predstaviti sovražnika, da se ne bodo preveč ukvarjali s trenutnimi problemi. Prestrašenčki so lepo pridni in pohlevni, taki, kot jih ima država najraje. Ptičje gripe smo se že nevadili in bi bilo treba preveč truda, da bi dosegli ustrezno stopnjo prestrašenosti, millenium bug je mimo, morilskih čebel ni več, ker smo mi zastrupili vse...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Zanimivo, da imamo zadnja leta "flu of the year", najprej SARS, nato ptičja, zdaj prašičja...

A ne umre vsako leto tudi pri nas kar nekaj ljudi od gripe? Predvsem seveda starejših, slabotnih...

Baltazar

Pripravnik
17. sep 2007
955
0
16
Kritičen pogled na prašičjo gripo in ves halo okoli tega:

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/04/29/Swine-Flu.aspx

Če pogledamo ptičjo gripo, je v 5ih letih zanjo umrlo okoli 250 ljudi. Človek je imel v tem času 25x več možnosti, da ga zadane strela, mi pa smo imeli nekaj let izredno stanje, proizvajalec Tamifluja pa milijardne dobičke.

Še eno nepotrebno sejanje strahu in spet bo farmacija na račun tega kovala hude dobičke.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Statistično gledano res. Je pa res, da je potencial smrtnih žrtev pri ptičji gripi bil veliko večji. Tako kot je pri prašičji. Sedanje stanje ni alarmantno...potencial je problem.