PPRS mobilizacijsko usposabljanje

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.377
1.241
113
www.adriamedia.si
Če delo opravljaš dalj kot je običajna odsotnost zaradi dopusta / bolniške, potem je to zaposlitev v neki obliki. Pustimo, kako zakon to definira.
Je očitno najslabša oblika prekarnega dela doslej, ki ga pač pri Tedniku še niso obravnavali. Če te bodo rabili, ko te bodo rabili, te bodo odstranili iz vsakdanjega življenja za pol leta.

Nobeno prekarno delo ni tole (da ne govorimo o tem, da mi gre cela zgodba okoli "prekarcev" na k..., ker je izmišljena). Nekdo se je odločil, da mu razmere dopusščajo, da ob službi fura še tole. Če je bil nezapolen, lahko pogodbo ob zaposlitvi tudi razdre.
Skratka, čisto osebna odločitev rezervistov in edino prav je, da sedaj obveznosti, ki so jih prevzeli nase, tudi izpolnijo. Če ne, pač penali. In to resni.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Kako so nekateri neprizanesljivi, ko gre za tuj problem :)
Penali? Saj ne gre za zamudo.

Nazadnje urejeno:

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Penali ne, je pa treba vrnit ves denar za neko obdobje, ko si ga veselo kasiral na račun za nič.
Seveda pa tudi neke obresti..:cool:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Ah daj no, v še boplj kapitalističnih državah tole šipla (ZDA, recimo) ...

pa so vaje redno? vcasih v jugi se spomnim je fotr redno hodil... to je drugac. sej ce bi bile 14 dnevne vaje nekaj stalnega, bi delodajalec to lahko prickavoval in nacrtoval potem ne vidim problema.

trenutno so jih pa vpoklicali iz dons na jutr.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.312
7.319
113
Ja sej. To je rezerva, da jo ponucas ko rabis iz danes na jutri.

To jokanje zdej je tko kot da bi jaz v casu dezurstva rekel ce res moram na siht, ker da sem svoji doma obljubil da greva na vecerjo... in da ce to resno mislijo ker ajde, enkrat na mesec ze razume, da bi pa vsak tretji vecer med dezurstvom moral na siht pa da ona ne bo razumela. Ampak bi pa mel placano dezurstvo, to pa ja.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.520
5.064
113
Ja sej. To je rezerva, da jo ponucas ko rabis iz danes na jutri.
Kot si napisal, če jo rabiš ... Rabiš jo, ko so razmere izredne in rabiš več vojakov. Ne pa, ko si padel na ocenjevanju, ker imaš preštevilno poveljniško strukturo zanič. In vpokličeš rezerviste, da bodo pomagali profesionalcem. To pa je neumnost, ki je ne rabimo masovno podpirati s pozitivnimi mnenji. Kdor pa je rezervist, pa se bo že zase zmenil. Če bodo kaki pritiski, nam bo razen redne vojske manjkalo še rezervistov.

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
ksz
pravi balkanaši. in mi bi radi bili svetilnik EUja.
Noben ne bi izpoljnjeval svojih pogodbenih dolžnosti, zaračunaval oz kasiral pa bi
take modele, ki so podpisali in potem ne pridejo, ker jim ni, bi dal pred strelski vod kot dezrterje

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
No vidiš, ko si dobival moni for noting, je bilo ok, zdaj pa jok, ko bo treba malo trenerkico zamenjat za uniformo..:rolleyes:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
msenjur z delodajalcem, bi se prej zmenili, ko so pogodbe podpisovali, ne pa zdaj.
Ampak, tud gatto ima prav. Eni pogodbeniki bi bili samo plačani, ko treba pa nekaj narest, je pa izgovor delodajalec, žena, mama, prehlad, koleno boli. prehlajen.....
Se spomnem, ko je nek ex army sindikalist izjavil v medije med begunsko akcijo v Slo, da se vojaki" bojijo za svoje zdravje". In se še vprašate, da je vojska tam kot je. (Če je)

Neutralist

Pripravnik
21. feb 2017
41
3
8
A niso teh rezervistov že za čuvanje mej poklicali,pa se jih je full malo odzvalo,takrat jim ni bilo potrebno plačati penalov,sedaj bodo pa morali,če se ne moti bo kdor se ne odzove vpoklicu vrnati kar je prejel za eno leto nazaj plus prekinitev pogodbe-meni se to zdi fer,tudi sam sem se zanimal za tega rezervista ker to je 10 let nazaj bil sanjski zaslužek,cca 150 E na mesec-neobdavčenih,če si imel pa usposabljanje (beri počivanje v vojašnici ) kaki vikend si dobil plačano pa še več,se pravi cca 2000E na leto za nič dela,ja kaj češ lepšega.Si pa moral takrat dobiti soglasje od delodajalca ,da greš za rezervista.Jaz potem nisem šel v to ,ker so imeli prednost oni z prostovoljnim služenjem pa še ved pešadinca imam jaz ,bolj so bili iskani šoferji tovarnjakov,kuharji.