Nima, ampak lahko pa upravičeno pričakuje, da jih bo imela in s tem zavedanjem jo zaposli ali pa ne. Pri rezervnem sestavu pa ne more vedeti, niti pričakovati, da je x moški kandidat za službo hkrati še v rezervnem sestavu vojske in bo morda že čez 2 meseca vpoklican na vaje. Se popolnoma strinjam z McGiverjem.Se strinjam. Čeprav me tole malo spominja na porodniško. Ženske delodajalec nima pravice vprašati, kako načrtuje družino.
Če delo opravljaš dalj kot je običajna odsotnost zaradi dopusta / bolniške, potem je to zaposlitev v neki obliki. Pustimo, kako zakon to definira.Pogodbena rezerva ni nadomestek za zaposlitev.
Res je, ob tako dolgem vpoklicu je to dejansko zaposlitev za določen čas. Ampak, načeloma naj bi bile stvari urejene. Če se izkaže da v resnici niso, potem je tole najbrž labodji spev pogodbene rezerve. Tudi ne gre takoj označiti tako delo za prekarno, ker so pogodbeniki večinoma redno zaposleni in če se vpoklicu ne odzovejo ne bodo ostali brez službe ampak bodo trpeli sankcije, ki jih imajo navedene v pogodbi. Pri prekarnem delu pa gre za izkoriščanje stiske delavca, ki je eksistencialno odvisen od takega dela.Če delo opravljaš dalj kot je običajna odsotnost zaradi dopusta / bolniške, potem je to zaposlitev v neki obliki. Pustimo, kako zakon to definira.
Je očitno najslabša oblika prekarnega dela doslej, ki ga pač pri Tedniku še niso obravnavali. Če te bodo rabili, ko te bodo rabili, te bodo odstranili iz vsakdanjega življenja za pol leta.
Z lahkoto, če upoštevaš, da ima tokrat delavec puško, bo vse brez komplikacij ...Ne predstavljam si, kako bo en privatnik pogresil delavca za 3 mesece, ko so sposobnosti proizvodnje ze tko na 110%...
Jaz sem tudi razmišljal o rezervni sestavi, kaj tije boljšega da greš za 2 tedna na leto na plačane športne dejavnosti. Za tisti teden tudi pri delodajalcu ne bi bilo problema. Ampak za takle vploklic pa ne bi šlo skozi. Da grem za mesec-dva prideš nazaj pa te vse delo počaka to pa ni izvedljivo.
Eh, pa sefi so se vmes zamnejal... Tole mi ne gre skupaj s kapitalizmom ki ga furajo nase firme.
Ne predstavljam si, kako bo en privatnik pogresil delavca za 3 mesece, ko so sposobnosti proizvodnje ze tko na 110%...
In ker ima v slo vsak krščen duš vec pravic kot dolznosti, pac ne bo sel in bojo spet sodisca imela delo.
Edit: fajna zamenjava kletvice!