Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Pri izvajanju operacij gašenja z letalom Air tractor v okolici Ilirske Bistrice je prišlo do letalskega incidenta ob pristanku letala na letališču Portorož, je na svojem profilu na Facebooku zapisala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.
Pri izvajanju operacij gašenja z letalom Air tractor v okolici Ilirske Bistrice je prišlo do letalskega incidenta ob pristanku letala na letališču Portorož, je na svojem profilu na Facebooku zapisala Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje.
VanZ daj povej, je to mozno? Danes na tv slisim, da naj bi frcoplan pristal na plovcih, kar naj ne bi bilo nekaj wow, ker so itak narejeni, da prenesejo tudi taksne pristanke. Ampak novinar pravi, da poteka preiskava, ki bo pokazala ali je pilot pozabil spustiti pristajalna kolesa!!!
Meni se to zdi skoraj nemogoce. Jaz ko se presedem iz avtomobila z avtomatom na rocni menjalnik se lahko ustavim in pozabim sklopko stisnit. Ker sem storast. Ampak pozabit na kolesa pri avijonu?
Ma zgodi se vse. Ponembno je ugotoviti, kako je do tega prišlo. Wipline (proizvajalec plovcev) ima na vseh njihovih modelih vgrajen zvočni opozorilnik, ki pred vsakim pristankom javi stanje koles. Ali je to delalo ali ne (kar bi bilo čudno, ker gre za praktično nova letala), ali pa je pilot to ignoriral, morda opozorilo izklopil, hkrati pa ne uporabljal checklist. Marsikdo jih na manjših letalih ne uporablja, namenjene so pa ravno takšnim situacijam.
Je pa bolje pristati na stezi brez koles kot na vodi s kolesi..
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.