Povračilo davka za pravne osebe za nakup vozila

Vaasky

Zelenc'
7. okt 2011
2
0
1
Pozdravljeni,
Imam s.p. za prevoz oseb, trenutno kupujem kombi Trafic 8+1, nisem davčni zavezanec, ali sem upravičen do povrnitve DDV?
(npr. kot taksit ki nabavi vozilo za službeno rabo, je upravičen povrnitve ddv?)

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
nisem davcni zavezanec... Torej nisi identificiran za namene DDV? Potem si Ne mores odbijati DDV. Lahko pa se prej registriras oz. identificiras in sele potem nabavis kombi.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
prej se registriraj kot zavezanec za DDV. Pa boš potem tudi od goriva, servisov, .... lahko odbijal ddv. Na koncu ko črto potegneš se splača!

Lp

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja samo je problem z davkarijo Ko sem sam zahteval vstop v sistem DDvja je tista baba na davkariji nastopala arogantno češ kaj se pa greš ko nimaš za burek. Moral sem ji predložiti zadnje račune, pogodbe za naprej, naročila ,itd pa še potem je nekaj kot komaj privolila da bo zadevo uredila. Moja računovodkinja je kar naraščala ko sem ji razlagal kaj sem tam doživel. Obenem sem moral podpisati da bom do konjca leta dopolnil 25.000€ prometa in da bom not ostal najmanj 5 let.
Takrat sem spet videl kako neživljenske zakone imamo in ti kekci bi najraje videli da bi plačeval ddv na začetku in potem robo prodajal naprej zavezancem za ddv.
Rakrat sem si rekel ja piz.da a smo res tako tupi da nekoga kateri ima voljo do dela že na začetku probamo zatreti da ja ne bo kak€ zaslužu.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nima na DURS-u kaj težit. Če greš prostovoljno v sistem DDV, je edina obveza, da notri ostaneš vsaj 5 let in prvo leto imaš mesečni obračun DDV, nato pa glede na ustvarjen promet. Nikjer ni zahteve, da moraš v določenem času doseči minimalni promet.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
ne vem, jst sem samo en papir pred leti poslal na davkarijo in je bilo to to...

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik dsf pravi:
.
.
.
Takrat sem spet videl kako neživljenske zakone imamo in ti kekci bi najraje videli da bi plačeval ddv na začetku in potem robo prodajal naprej zavezancem za ddv.
Rakrat sem si rekel ja piz.da a smo res tako tupi da nekoga kateri ima voljo do dela že na začetku probamo zatreti da ja ne bo kak€ zaslužu.
A potem JJ v času svoje vladavine tega ni spremenil?
evil.gif

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
A eni ne morte brez "pod*ebavanja" v vsaki temi?

@Vaasky; Se splača bit davčni zavezanec in ob nakupu plačaš DDV pa ti ga vrnejo po 90 dneh nazaj na račun.
Tudi če jemlješ na leasing ja zadeva taka; Min 20% pologa in DDV pa ga dobiš nazaj v treh mesecih
wink-1.gif

LP,S

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Jp, maš prov... pr ns se je neki zataknil pa smo čakal 90 dni
wink-1.gif

Citat:
14.1. Vračilo DDV na podlagi obračuna DDV

Če za dano davčno obdobje znesek odbitkov presega znesek dolgovanega DDV, se presežek prenese v naslednje davčno obdobje. Lahko pa se davčnemu zavezancu na njegovo zahtevo presežek DDV vrne v 21 dneh po predložitvi obračuna DDV . Davčnemu zavezancu, ki presežka DDV ne prejme v roku, pripadajo zamudne obresti po obrestni meri, določeni z zakonom, ki ureja davčni postopek od prvega dne po poteku 21 dni od predložitve obračuna DDV. Če je davčnemu zavezancu potekel rok za plačilo drugih davkov, se presežek vrne po poplačilu davčnega dolga.

Davčni organ lahko pred izvršitvijo vračila DDV na podlagi obračuna DDV od davčnega zavezanca zahteva predložitev ustreznega zavarovanja za zavarovanje izpolnitve obveznosti, če dvomi v upravičenost zahtevka.

maurice

Pripravnik
30. apr 2008
867
2
18
za začetek prečekirej še opel vivarota, da vidiš, kateri je cenejši, ker to sta dva identična kombija, samo značka je druga, v osnovi je pa opel cenejši. Pa še v Kopru je trgovec, ki je zelo ugoden glede na druge trgovce.
Že tu lahko privarčuješ kar nekaj eur.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik Sheriff pravi:
A eni ne morte brez "pod*ebavanja" v vsaki temi?
Sorry, moral sem... Glede na nekatere nebuloze v političnih temah nisem mogel bit tiho.
Itak pa vem, da nekateri nikoli ne bodo zmogli razmišljanja s svojo glavo...

Dovolj offa iz moje strani.
zmaga.gif