s telimi kamnoljubci sem se imel priložnost večkrat srečat. v kamnarski sceni so še kar priljubljeni, ker pokupijo ves šrot od kristalov ki ga noben noče. žal ga potem furajo naprej raznim ženskam za ×100 ceno, seveda pod pretvezo da zdravi, krepi in pomaga (nateg sp). Mene preseneča da so tile razsvetljenci čisto normalni ljudje, ki se jim enkrat odtrga. niti ne nategujejo zanalašč, oni res verjamejo. potem, po enem 30 ugotovijo da furajo en povprečen lajf (=kredit, kia na lizing in 7 dni pacuga), in naenkrat jih nekaj pokliče, jih razsvetli in naredi "unicum", ki rešuje domovino, svet in včasih celo galaksijo. Na drugi strani pa je cela rajsa zafrustriranih dedcev in onih eko bab in indijskih štacun, ki si ne brijejo nog in se mažejo s pačulijem, ki so pripravljeni verjet komurkoli, samooklicanim mesijam, vodjem strank ali pa lokalnemu župniku (vstavi poljubno).
In tudi mesije morajo živet in naredijo nabirko: eni zbirajo za misijone, drugi pišejo knjige o zdravljenju s kristali, tretji prodajajo bakrene cevi zalite v poliester... mene bolj skrbi, da se tele nebuloze širijo tudi med "normalne". en primer: baba kup fen, in izbere onega ki ima not zašraufane turmaline, ki potem ionizirajo toti lüft ki vün pihlje. pa u pm kdaj je to pršlo iz zaprtega oddelka u idrji na polico v merkurju?!