Postopek prenosa številke?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Kako to točno poteka?

Opis pri operaterjih je precej skop: traja 3 dni, vse mi uredimo...

A to novi SIM pošljejo po pošti? (vse sem urejal "na daljino")
Kdaj?
Traja vedno obvezno 3 delovni dni?

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Takoj dobiš sim novega operaterja. Preko SMS-a si obveščen kdaj bo številka prenešena k novemu operaterju. Takrat to SIM daš v svoj telefon in voila. Vedno traja 3 delovne dni.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Da traja 3 dni pomeni, da nov operater dostavi vse papirje staremu, ta pa mu nazaj odobri prehod (tebi osebno ni treba nič imeti s starim operaterjem). V tem času imaš noter staro SIM kartico in si pri starem operaterju. Po 3 dneh, dobiš SMS od starega kdaj te izklopijo in novega kdaj te priklopijo. Več kot par ur ne boš nedosegljiv, pa še to je enkrat sredi noči. Zjutraj daš v telefon novo SIM, ki si jo dobil ob sklenitvi pogodbe z novim operatorjem, in stvar dela. Dosegljiv si na isto številko, edino ime operaterja na zaslonu se ti spremeni.
grin1.gif

Če si urejal na daljavo, predvidevam da ti jo bodo že naslednji dan poslali po pošti. Lahko pa pokličeš in vprašaš.

Mobitel za odjavo računa 5€. Tušmobil za prijavo 10€ (ki pa je brezplačna če preveriš podpis od TADOta). Cen ostalih komb. ne poznam.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
3 dni my ass.
V sredo sem oddal obrazec na internetu.
V četrtek sem poslal podpisane papirje po pošti.
V petek dobim SMS od starega operaterja o preostalih dolgovih....
V torek dobim po pošti SIM paket.
Danes pa še vedno nisem preklopljen.

Torej če štejem od sredine petka, je to vsaj 3 in pol dneva. Vse skupaj pa en teden.

PS: A staro SIM treba vrniti?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.452
113
Nevem kaj imaš te stvari preko pošte za urejat? Oglasil bi se osebno pri operaterju... aja problem je iz bajte ven it, to pa je drugo, saj pa si lahko računalnik zraven neseš
smile-1.gif

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Ni treba vrniti.

V petek so dobili tvojo pošto. 3 delovni dnevi od takrat pa so: ponedeljek, torek, sreda. Danes bi moral dobiti sporočilo o preklopu operaterja za danes ponoči. Če do jutra tega ne bo, jih pa pokliči. Lahko je pošta kaj zasrala.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik stein pravi:
3 dni my ass.
V sredo sem oddal obrazec na internetu.
V četrtek sem poslal podpisane papirje po pošti.
V petek dobim SMS od starega operaterja o preostalih dolgovih....
V torek dobim po pošti SIM paket.
Danes pa še vedno nisem preklopljen.

Torej če štejem od sredine petka, je to vsaj 3 in pol dneva. Vse skupaj pa en teden.

PS: A staro SIM treba vrniti?
3 dni je če je urejeno v PE mob. operaterja.