Pošta Slovenije

luka51

Guru
16. avg 2007
15.393
6.700
113
Pisalo je, da je bil paket 13.1 predan naši pošti kot sem napisal zgoraj.
V glavnem malo za tem mojim postom sem dobil sms, da je prispel v Kranj. Torej so rabli 3 dni iz DE. Ponavadi ko je bilo to na sledenju, da je bilo predano sem imel paket naslednji dan dostavljen, ali najkasneje v dveh dneh.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.596
1.162
113
Obišči stran
Pisalo je, da je bil paket 13.1 predan naši pošti kot sem napisal zgoraj.
V glavnem malo za tem mojim postom sem dobil sms, da je prispel v Kranj. Torej so rabli 3 dni iz DE. Ponavadi ko je bilo to na sledenju, da je bilo predano sem imel paket naslednji dan dostavljen, ali najkasneje v dveh dneh.
Daj ti screenshot sledenja. Sem prepričan, da je prvi zapis takrat, ko je bilo še v DE...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.013
8.113
113
Jaz sem pa ta teden presenečen nad dostavo. V ponedeljek sem naročil Lubo in je danes prispela iz Nemčije. V sredo sem naročil nek material, sicer pri slovenski firmi, paket pa je prišel iz Budimpešte tudi danes. To je praktično 2 dni.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.128
739
113
43
povsod malo
Bo potrebno dopust vzet?
Pošta Kranjska Gora ni ravno neka vaška pošta no se te so dlje odprte če je v trgovini.
PONEDELJEK, TOREK, ČETRTEK, PETEK
8.00-11.00 in 12.00-15.00
SREDA13.00-14.00 in 15.00-18.00

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.269
6.655
113
blizu močvirne prestolnice
Kje piše koliko košta carinski postopek? Za blago uvoženo iz ZDA v vrednosti nekaj čez 60€ plus 20€ poštnine sem moral plačati 27€ carinskih dajatev. Kraja pri belem dnevu. Poleg tega pa so rabili en teden da so poslali naprej

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.413
8.442
113
pri taščici
Sicer pa dogodovscina s paketomatom.
Oddam nekaj v paketomat, paket po treh dneh se kar ni pri naslovniku. Kličem pošto kjer sem oddal, kje se je izgubil.postarca mi pove, ds me paket ze dva dni čaka na pošti.
WTF
Jaz sem posiljatelj, ne naslovnik.
Naslovi seveda prav napisani.
Ce ne bi klical, bi bil paket kako dolgo se na posti?
Prejemnik pa na "uro gledal" kdaj dobi paket

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
35.269
6.655
113
blizu močvirne prestolnice
Jaz sicer nimam z nobeno dostavno službo težave. No edino to da tist iz expresa večino daje v paketomat čeprav tega ne napišem ampak sem se vdal v usodo. Drgač pa poštarji odlični prijazni edino na šaltarju so gospe včasih nepotešene:evil:
Ta znesek me je pa res zmotil.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.836
2.921
113
57
Planet zemlja
www.posta.si
Mogoče bo koga zanimal, v letošnjem letu se obetajo velike spremembe pri dostavi paketov na Pošti Slovenije. Sicer že do sedaj ni bilo nekih večjih težav pri dostavi, seveda so izjeme kot povsod, ampak s spremembami, ki se že dogajajo bo še veliko bolje. Racionalizacija in optimalizacija , izboljšano in bolj natančno obveščanje po SMS ipd.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.268
10.921
113
EU
Vse izboljšave in "inovacije" na strani Pošte, so bile za nas, na slabše.
Podobno kot "zaviranje" ne hitre pošte.

irwin

Guru
13. mar 2008
1.815
577
113
Zvedeli smo novi vozni red "pisarn" od februarja. Kako bo laufala dostava posiljk glede da na sredo zalaufajo sredi dneva?

erikson

Guru
25. avg 2007
24.874
8.362
113
Bo potrebno dopust vzet?
Pošta Kranjska Gora ni ravno neka vaška pošta no se te so dlje odprte če je v trgovini.

Menda gre za prilagoditev storitev potrebam uporabnikov, sindikati jo podpirajo. Večinoma bodo pošte delale do 18h (če so doslej do 19h), uvaja pa se tudi kombinacija sreda samo popoldne (doslej torek in četrtek) - pon, tor, čet, pet 8.00-11.00 in 12.00-15.00, sre 12.00-14.00 in 15.00-18.00.

Po poročanju časnika Dnevnik bodo v osmih poslovalnicah delovni čas podaljšali, v 23 poslovalnicah bo urnik ostal nespremenjen, v 111 poslovalnicah pa se bo delovni čas skrajšal. Ob tem so na Pošti poudarili, da bo na vseh poštah, kjer se delovni čas spreminja, uporabnikom vsaj enkrat na teden omogočeno opravljanje storitev do 18. ure.

Na Pošti so za časnik pojasnili, da so se za spremembo odločili zaradi naraščanja digitalne pismenosti ter sprememb navad in potreb uporabnikov, posledično pa občutno zmanjšanega obiska poštnih poslovalnic v zadnjih letih.

V sindikatih naj bi bili po poročanju Dnevnika spremembam urnikov naklonjeni, saj da naj bi bilo odslej zaradi novih delovnih časov manj deljenega delovnega časa za zaposlene in manj voženj na tiste pošte, kjer so poslovanje pokrivali s premiki zaposlenih. Na drugi strani pa so zaskrbljeni v Združenju občin Slovenije, kjer ugotavljajo, da bo delovni čas krajši tudi v manjših in edinih poštnih poslovalnicah v bolj oddaljenih lokalnih skupnostih, še poroča Dnevnik.

Spremembe so že vidne na: https://www.posta.si/iskalnik-poslovalnic

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.413
8.442
113
pri taščici
Kaj je posti se v interesu (dobickonosno) izvajat?
Posta je sredi decembra hodila en teden.
Ja prazniki... Pretekla keta je bila v dveh, treh dneh pri naslovniku.
Letos en teden. In to ni bila sano ena posiljka ki je slučajno zalutala.
Ce doplacas prednostno dostavo (naslednji dan) in ce ni dostavljeno naskednji dan, ti vsaj povrnejo doplacilo?

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.405
889
113
tam ko se terc po tori rola
Kakorkoli že, Pošta je še vedno zakon. Žena je naročila en paketek, 30 km cestne oddaljenosti... dostava preko DPD... Šest dni je trajala dostava. S tem, da je kurirju bilo že naslednji dan od naročila predana pošiljka. Če bi bilo poleti, bi s kolesom skočil tja (če bi vedel, seveda). Tri ure, pa bi imela. Jaz sem naročil na TEMU, dostava preko Pošte. Iz Kitajske, ne evropskega skladišča. Šesti dan od naročila mi je poštar prinesel.

dask

Majstr
21. sep 2023
842
996
93
Evo, tudi pri nas "prilagajajo uporabnikom" delovni čas. Edini dan, ko še lahko pridem na pošto bo tako sreda. Vse ostalo 15:00 chiuso. V turističnem kraju, kjer se večina delovno aktivnih ljudi vozi minimalno 25 km ven iz kraja in do 15h niti slučajno ni doma. Se pravi, pošto koristijo še upokojenci in lokalna podjetja.