Pošta Slovenije-monopolist?

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Car pravi:
Izziv! Koliko je neto plača policista? Povej, pa povem tudi jaz!
@8888-tukaj pa se strinjam s tabo, res ga je nastavil J.J., ta vlada ga je poskušala skinuti za vsako ceno, pa jim na sreču ni uspelo, čeprav je že bil pripravljen Golubič...
bonk.gif

Policaj I začne v 21. plačnem razredu.

To je potem 1.048,85 BRUTO.

Najdlje lahko prigura Policaj I do 28. plačilnega razreda, to pa je 1.380,20 BRUTO.

Kolko je pa neto pa si sam zračunaj prispevke in ostalo.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Izziv! Koliko je neto plača policista? Povej, pa povem tudi jaz!
@8888-tukaj pa se strinjam s tabo, res ga je nastavil J.J., ta vlada ga je poskušala skinuti za vsako ceno, pa jim na sreču ni uspelo, čeprav je že bil pripravljen Golubič...
bonk.gif

Policaj I začne v 21. plačnem razredu.

To je potem 1.048,85 BRUTO.

Najdlje lahko prigura Policaj I do 28. plačilnega razreda, to pa je 1.380,20 BRUTO.

Kolko je pa neto pa si sam zračunaj prispevke in ostalo.
Ja, seveda, koliko pa ima dodatkov? Jaz pa 1.001,65€!
d055.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Poznam eno ko je začela, nekje 800 dobi ven.

Kakšno delo pa ti opravljaš?

Car

POSTman
4. avg 2007
8.507
1.673
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, saj, kaj sem pa drugega rekel? Da so se vrnili k Pošti, kjer so imeli iste ali pa celo višje cene kot prej! Tisti prvi člen pa je sporen, ampak tako se je pač delalo, vzemi ali pusti...
cool-1.gif

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Še nekaj: Povej mi, kaj "razbitje" monopola pomeni zame, navadnega državljana?
Omenil si konkurenco v telekomunikacijah. Telefon, internet,... ponudniki ponujajo preko istih kablov kot Telekom, infrastruktura je skupna. Kako bo konkurenca delovala na področju pošte. Bo na isti steni montiranih več nabiralnikov? Bom lahko kupil znamke pri ponudnikih poštnih storitev A, B, C,... in pismo vrgel v enoten nabiralnik? Bo na poštnem uradu več okenc, eden bo od Pošte Slovenije, drugi od firme X, tretji od firme Y?

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
[censored] ti pa si........

poznaš zakon o javnih naročilih..

obrazloži zakaj JU ne da ven javnega razpisa za poštne storitve...
Ti enostavno ne veš kaj monopol je in kaj je javni razpis... mimogrede samo dacarji zmečejo za te storitve okol 3 miljone eurou...

Dokler tega razpisa nebo bo monopol...... kaj od tega ti ni jasno ne vem...

Če država dela z enim poštnim dobaviteljem brez razpisa, potem je to monopol...... seveda mora biti vrednost pogodbe večjo od 40.000 jurjev......

Vem, da ti to kot poštaju ni lih jasno, saj vam še branje iz kaselcev dela težave...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Pošta je naredila ogromen dobiček, čepran NI monopolist, svoje delo in znanje prodaja na trgu, ki je zasičen s tem, zato na Poštah zelo spodbujajo prodajo raznega blaga, tudi sveče seveda in se s tem borijo za večji dobiček!

Letos je Pošta Slovenije dokapitalizirala NKBM po Pahorjevi dikciji za okoli 23 miljonov eur. Zato letos dobička ne bo! Oziroma če bo bo le mizeren.
Potem kot si rekel regres ste dobili po kolektivni pogodbi, in manjšega kot v SŽ, NLB, NKBM (ki jih sami na koncu dokapitalizirajo).

In pri vsem je na koncu Pošta tukaj v luči negativca. I don't get it.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Zakaj pa Pošta raznaša za ostale? Pa zakaj bi zaslužila manj, saj verjetno ne raznašate za ostale brezplačno
confused-1.gif

Celo APEK ima idejo da mora Pošta raznašat za druge izvajalce pod ceno. Pri tem pa pozablja, da Pošta ni Telekom, kjer se je baker polagal na račun priključnikov. Infrastrukturo ki si jo je Pošta postavila, si je ni na podlagi vrtoglavih priključnin, kot si je Telekom.

Izvajalci bi radi zaslužili na neki storitvi neko vsoto, pri tem bi brezplačno uporabljali infrastrukturo, kdo bo pa plačal poštarja, oziroma njegovo plačo? Računica tukaj enostavno ne gre skupaj. A ni potem najbolje, da se ponudniki enstavno prijavijo, pošta jim kar skešira novce, sama pa še naprej opravlja svoje storitve namesto njih. Efekt je enak le koraki so obrnjeni. Toliko o tem.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Meni bi se zdelo normalno, da so telekomunikacijski vodi, bazne postaje itd skupna infrastruktura. Živ poštar pa ne more biti skupna "infrastruktura". Pač pojavila se je legalna možnost, da narediš slamnato podjetje brez zaposlenih, ki fakturira enim in plačuje drugim (Pošti) in pri tej transakciji zasluži nekaj. Brez realne dodane vrednosti. Legalizirana kraja... Saj je minister Svetlik že pred časom za drug problem rekel, da zakoni samo poskušajo uzakoniti dejansko stanje.
Nekako je potrebno Pošto izčrpati in počrpati denar ven.
Regres zaposlenim s tem nima prave zveze. Jaz sem z našimi poštarji zadovoljen in ni prav, da dobijo najnižji regres.

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Ali lahko Pošto tožimo odškodninsko, ker ponuja sledenje pošiljk na internetu pa se status ne spremeni 2 tedna piše samo pošiljka sprejeta na pošti, gre se namreč za refund naročila, ker prejemnik lahko reče da ni dobil. Glede, da ponujajo storitev mora ta delovati glede, da plačaš storitev?

Pravniki ?