Pošta - potovanje paketov in pisem

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Z odkupnino je bil paket, ja.

Gledam cenik...je to skrito tu
confused-1.gif
:

Vrednostno poslovanje na paket z odkupnino
do 2,09 EUR 0,58 0,4833
nad 2,09 EUR do 20,86 EUR 0,58 0,4833
nad 20,86 EUR do 208,65 EUR za vsakih dodatnih 20,86 EUR ali del tega
zneska 0,29 0,2417
nad 208,65 EUR za vsakih dodatnih 208,65 EUR ali del tega zneska 0,58 0,4833

ceniki

to je to, a? Faaak
shocked-1.gif

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
- VPLAČILO POŠTNE NAKAZNICE (cene za notranji promet): znesek provizije je prav tako odvisen od zneska: do 22,30 EUR znaša provizija 1,15 EUR
nad 22,30 EUR do 430,00 EUR znaša provizija 5,15 % od vrednosti
nad 430,00 EUR znaša provizija 22,15 EUR.

http://www.radioaktual.si/?mod=aktualno&action=viewOne&ID=18564

Nakaznica je torej hud nateg, najbolj se ti splača napisati položnico.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Izhajam iz stališča, da mi nekdo za par€ odnese paket na drugi konec države in mi čez dva dni prinese denar, v kolikor je storitev z odkupnino.

Mal ga strelas, sej kombi nebo vozil samo tvoj paket za katerega so ti racunal do 10eur, to se nabere in kolk stane nafta od ljubljane do murskesobote 50eur? Pa kolk paketov za 10eur gre lahko v kombi? Ostale poti iz glavnih mest pa opravi postar na svoji poti ki jo mora tako ali drugace opravit.

Posiljanje se racuna obema in tebi in kupcu, lahko pa reces da naj ceno posiljanja racunajo kupcu a jo moras se vedno ti na zacetku placati zraven odkupnine in ko kupec sprejme paket dobis ta denar z odkupnino nazaj.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Mislil sem bolj v smislu:

če je poštnina cenejša od zneska, ki bi ga dal za gorivo do tja in nazaj, potem se mi ( meni, ali kupcu) splača

v sosednjo vas pa bom sigurno raje sam peljal ali kupec sam pride iskat

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Ker je težko pogledat, če slučajno naslovnik ni na isti pošti.

Si mogoče kdaj vprašal, kaj se zgodi, če imaš preusmerjeno pošto?
bonk.gif
»A je to« sistem.

PS. Nafta je prepoceni.
stupid-1.gif

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Mene pa zanima koliko časa čaka paket z odkupnini na pošti ? 15dni? Če ga stranka ne prevzame glede, da so bili stroški pošiljanja plačani že v štartu ,je vračilo brezplačno? Želim info iz prve roke. Ne zastopim namreč zakaj bi plačevl še poštnino nazaj....

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Ker se navadno plača poštnina v eno smer, ne pa v obe, a se ti ne zdi ?

Bastard

Fizikalc
21. feb 2008
1.636
0
36
Tud to mi je nekako "normalno" , pri naši pošti pa nikoli ne veš kje je drobni tisk
smile-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Bastard pravi:
Tud to mi je nekako "normalno" , pri naši pošti pa nikoli ne veš kje je drobni tisk
smile-1.gif
Ni drobnega tiska....
Kar pa se tiče cen znamk, pa lahko povem, da je to čista izguba, saj so cene daleč najnižje v celi Evropi! Izguba se pokriva z ostalimi storitvami (prodaja blaga, raznos nenaslovljenih tiskovin....)! Torej, pošta je monopolist samo še pri raznosu pisem do 20g, s temi pa ustvarja največjo izgubo. Paketi so že druga pesem, saj je konkurenca precej huda, stavimo pa na kvaliteto! Sicer pa se leta 2012 obeta liberalizacija trga poštnih storitev in sigurno se bo tudi na tem področju našla konkurenca, čeprav si ne predstavljam podjetja, ki bi si moral sam sedaj na novo ustvariti tako mrežo, kot jo ima pošta.... Čeprav, če pomislim na druge firme(Telekom), ki so morale dati svoje omrežje na razpolago drugim ponudnikom, bo najbrž tudi na pošti podobno, čeprav si težko predstavljam način, kako bi to storili.
Benady, dobil si kar zadovoljive odgovore ž
e zgoraj, po večini kar držijo, tako da se v to ne bom vmešaval, če pa imaš še kakšno konkretno vprašanje, pa izvoli!

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ker je težko pogledat, če slučajno naslovnik ni na isti pošti.

Si mogoče kdaj vprašal, kaj se zgodi, če imaš preusmerjeno pošto?
bonk.gif
»A je to« sistem.

PS. Nafta je prepoceni.
stupid-1.gif

Glej, en sistem je narejen in sigurno je tako najbolj optimalno. Kamion oz kombi pa gre na pot v vsakem primeru... Če ima samo eno pismo ali pa 1000 paketov.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
ja isto bo, poštno omrežje v tem primeru so pa kaj .. poštni nabiralniki .. ta liberalizacija je kr nekaj, itak se noben ne bo ukvarjal s temi rezerviranimi storitvami
smile-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.245
9.874
113
Sam sem že precej paketov poslal okrog in vedno je zadeva prišla že naslednji dan, pa nisem oddajal na glavni pošti in običajno par minut do sedmih. Izjema so bile pošiljke iz ene pošte, katere so se vedno izgubile in šele po enem tednu prišle do naslovnika. To sem rešil tako, da od tam nisem več pošiljal.
Je pa tako: kolikor vem ima pošta 3 delavnike čas, da dostavi. Tako da, jaz vedno rečem, da bo verjetno že naslednji dan tam, sicer pa najkasneje v treh dneh.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.573
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Poštno omrežje seveda niso nabiralniki!? Le od kod ti to? Omrežje je razpredeno po celi Sloveniji, začne se pri obeh poštno-logističnih centrih in dveh pretovornih poštah, ki so povezani z točno določenimi voznimi redi furgonov. Potem pa so tu še pošte in omrežja, ki si razpredena po mestih, verjemi, ni ravno lahko sedaj naprimer na novo določati obhodnega reda dostavljačev, saj ni tako, kot nekateri mislite, da se pač poštar malo vozi okoli in sem ter tja vrže kakšno pošiljko v nabiralnik. Obhodni red za vsakega poštarja je točno določen in preračunan, od tega koliko km naredi, do tega koliko časa bo delal. Seveda pa je tudi točno določen vrstni red obhoda, ki se ga je treba natančno držati!
Sicer pa, vsa pisma in pakete, ki jih oddate določen dan, pa naj bo to ob 8h zjutraj ali pa na koncu delovnega časa, so v veliki večini(preko 95%)dostavljena naslednji delovni dan!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Kaj lahko naredim, če pošiljka ni bila dostavljena, zaradi moje napake. Hišna številka je bila 9, namesto 19? Poslano je bilo navadno.

mcn

Majstr
3. sep 2007
1.932
268
83
Slovenija
KSZ:
Hmm, če pošta dela izgubo pri pošiljkah do 20g, kjer je cena 33 centov na pismo iz Ljubljane v Maribor, kakšno gromozansko izgubo si šele dela Hongkonška pošta, ki že ne vem koliko let pošilja letalsko pošto tudi za 18 ct ??? Oni so šele reveži, ko taki minus delajo.... ;-)
pa ne govorit o kitajskih plačah, hongkonške so čisto spodobne....