Pošta - potovanje paketov in pisem

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Zadnje čase več biznisiram preko Pošte Slovenije pa me zanima, kako je res s potmi paketov ali pisem.

Recimo oddam paket na glavni pošti v mestu dopoldan, paket z odkupnino. Do katere ure gre naprej še isti dan? Gre vse najprej v LJ oziroma v primeru Kranja v Cubis v Šenčur, če sem prav slišal?

Lahko trdim, da bo naslovnik prejel paket naslednji delovni dan oz od katerih dejavnikov je to odvisno?

Včasih je nekako veljalo, da če si priporočeno oddal do 16 ure (ne vem če se prav spomnim) je šlo naprej še isti dan, v nasprotnem primeru pa naslednji.

Fino bi bilo, da kdo z insajderskimi informacijami (Car
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
če je na glavni pošti oddano, gre naprej še isti dan
prejemnik dobi naslednji dan

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Tudi če je oddano 5 min do 19ih?

To se potem ponoči okrog fura ali kako?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.747
9.958
113
40
MB
dostave naslednji dan ti nihče ne bo garantiral, razen če pošlješ z hitro pošto, se pa po zaprtju poslovalnic pošt vse pobere in zapelje do enega izmed logističnih centrov kjer se usmeri, in naslednje jutro je že to na dostavni pošti in gre v dostavo ... v optimalnih pogojih
smile-1.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
tomi je kar prav napisal... Običajno je vse dostavljeno naslednji dan, le v primeru kakšnega izrednega povečanega prometa se dostava podaljša za kakšen dan. Se pa večina paketov in pisem po Sloveniji vozi ponoči in so tako že naslednje jutro na naslovni pošti... Torej tudi če ti oddaš pismo ob 18.55 na pošti v Lendavi bo skoraj 100% na naslovni pošti v Portorožu naslednje jutro ob odprtju. Se mi zdi, da je slovenska pošta kar zanesljiva!

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Saj je zanesljiva
zmaga.gif

Kaj pa sobote? Če sem paket oddal danes v petek, ali ga bo naslovnik prejel jutri v soboto? Pakete se mi zdi da dostavljajo po nekaterih krajih tudi ob sobotah
confused-1.gif

Vrsho

Pripravnik
28. jan 2008
633
4
16
41
Šentvid pri Ljubljani
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Saj je zanesljiva
zmaga.gif

Kaj pa sobote? Če sem paket oddal danes v petek, ali ga bo naslovnik prejel jutri v soboto? Pakete se mi zdi da dostavljajo po nekaterih krajih tudi ob sobotah
confused-1.gif

V Ljubljani vem, da je dostava paketov 100% tudi ob sobotah. To velja za pošte 11.., Ljubljana. Za ostale kraje pa nevem kako je.

Če naslovnik nujno potrebuje paket pa bi ga mogoče lahko prevzel sam na naslovni pošti tudi v soboto.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Pakete in priporočeno pošto ponavadi dostavljajo tudi v soboto (ostale pošte večinoma ne več, razen v nekaterih strnjenih naseljih v okolici poštnih enot). Sicer pa bo dobil v ponedeljek.

Lahko pa gre tudi osebno dvignit na pošto, večinoma so v soboto odprte do 12h - delovni časi poštnih enot.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No super
zmaga.gif

Le ni mi jasno, kako Pošta s takimi nizkimi cenami skozi pride
confused-1.gif
a se ji to izhaja ali so v rdečem? Od reklam je malo več šuškov, se mi zdi?

lugi

Pripravnik
6. jul 2008
686
0
16
"Le ni mi jasno, kako Pošta s takimi nizkimi cenami skozi pride "

Ojoj tebi se zdi nasa posta poceni? :facepalm:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
confused-1.gif
Pošta je z nizkimi cenami izrinila večino konkurence, tako da praktično vse reklame sedaj raznašajo poštarji. Ker pa morajo zaradi tega do vseh objektov, delajo precej dlje kot včasih, vse delovne dni in ob vseh vremenskih pogojih.

V letu 2009 je imela Pošta Slovenije 233 milijonov evrov prometa. Bilančni dobiček za leto 2009 je bil 37 milijonov evrov. Zaposlenih ima 6398.

tjuren

Fizikalc
19. nov 2007
2.440
1
36
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
No super
zmaga.gif

confused-1.gif

Poveni???
hysterical-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Izhajam iz stališča, da mi nekdo za par€ odnese paket na drugi konec države in mi čez dva dni prinese denar, v kolikor je storitev z odkupnino.

Zadnji kupec mi je sporočil, da je moral še doplačati za prevzem paketa, kljub temu da sem poštnino že jaz ob pošiljanju plačal. Ali je to možno?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ne vem koliko vi naročate iz tujine, ampak iz kitajske te košta paket manj kot iz ljubljane v maribor. Prav tako cena amerika-evropa ni toliko dražje kot je daleč glede na prej omenjeno relacijo...
rolleyes-1.gif

Paket z odkupnino gre nekako takole: ti plačaš 1€ za storitev "odkupnina", potem pa naslovniku zaračunajo 0,83€ (al kolko je zdej standardna položnica na pošti?), nisem pa 100% če mu računajo še kako provizijo... tak da ne, naša pošta NI poceni, samo kaj ko ni DHLja, UPSa,...
tongue-1.gif

Lp

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Prvič slišim da se naslovniku še kaj zaračuna
confused-1.gif

Pač nekaj prodam za x€, poštnine je y€ in navedem odkupnino x+y€. To naj bi naslovnik poravnal. Ali sem živel v zmoti
confused-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Izhajam iz stališča, da mi nekdo za par€ odnese paket na drugi konec države in mi čez dva dni prinese denar, v kolikor je storitev z odkupnino.

Zadnji kupec mi je sporočil, da je moral še doplačati za prevzem paketa, kljub temu da sem poštnino že jaz ob pošiljanju plačal. Ali je to možno?

Ne.

Razen če je bil z odkupnino, v tem primeru je moral plačati stroške poštne nakaznice. Ti strmo rastejo glede na ceno odkupa.