"Posledica" višjega DDV

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Ker sem se (nekoliko grenko) danes sam nasmejal, bom zgodbico delil še z Vami, Alteraši:
Nekaj let sem kupoval burek v istem lokalu, ne ravno zelo pogosto, v povprečju enkrat na teden. Burek je ves čas dober, cena pa je bila 2€.
In danes sem se spet odločil za malico te, menda najbolj prodajane hrane v Sloveniji, vendar me je tokrat pričakala nova cena - 2,20€.
Nič pretresljivega, vendar sem bil vseeno radoveden:
" kako pa da ste podražili?
confused-1.gif

" to je zbog višjog ddv" je bil odgovor.
bonk.gif

" pa saj ddv je višji le za 1%, podražili pa ste za 10", sem bil začuden
17758-icon_confused.gif

" ma znaš, procent tu, procent tam, pa se nakupi za 10" se ni dal in videti je bilo, kakor da čisto resno misli.
grims-1.gif

Pa je bil burek dober in ga je bilo ravno toliko, kakor pred dvigom DDV.

Lep dan vsem!

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Verjetno je sedaj komaj začel obračunavat ddv, prej si ga pa brez davka dobil. :)

izbrisan

Pripravnik
14. jun 2013
138
0
16
Saj je logično! Tako kot cigo kupuje po 100, prodaja po 200 in živi od tistih 5%.

Barbarian

Fizikalc
25. sep 2008
1.243
25
48
Slast na Bav.Dvoru je imel burek 2,20€ cca. pred letom dni pa mu je promet upadel po besedah "vodje" za dobrih 50% in so na hitr vrnili na 2€
smile-1.gif

Men ko se zalušta burek grem do BTC Tržnice k teti pred Spinom in vzamem jabolčni za 1,8€ in mam mir 2 -3 mesce
wink-1.gif

Btw: A to v Rašici mogoče?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
vzamem jabolčni

Kakšna je razlika med štrudlom in jabolčnim burekom? Enkrat sem že študiral, pa sem obupal....

slvn

Fizikalc
19. dec 2007
1.570
2
38
Pri nas so podrazili z 2 na 2.10 zaradi davka. In navadno ne da racuna.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.761
6.537
113
Če pogledaš bilance, so mnogi v težavah. Burek Olimpija na bavarcu ima že par mesecev blokiran račun in je celo v postopku izbrisa. Račun sicer vedno da, dela pa tudi cele dneve.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.457
5.047
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Če pogledaš bilance, so mnogi v težavah. Burek Olimpija na bavarcu ima že par mesecev blokiran račun in je celo v postopku izbrisa. Račun sicer vedno da, dela pa tudi cele dneve.

te niso nikoli v minsu, samo denar obracajo tako... so drugi posli zadaj...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Njihovih računov pa ne upate pošiljat na davčno , aaa?
evil.gif

aja , sj nimate kaj fotkat
hysterical-1.gif

..pa kok sploh lahko to njihovo goltate
stupid-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.209
3.572
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Saj zato pa ima probleme, ker račune daje.
wink-1.gif

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.627
3.992
113
Citat:
Uporabnik Barbarian pravi:
Slast na Bav.Dvoru je imel burek 2,20€ cca. pred letom dni pa mu je promet upadel po besedah "vodje" za dobrih 50% in so na hitr vrnili na 2€
smile-1.gif
Samo da 85% burekarjev v Lj ne določa samih cen, vsaj pred dvema letoma še niso. Se dobijo na sestanku in najvišji po hierarhiji določi ceno. Je pa res da so jih potem sesul novi burekarji, ki niso v "društvu". Vem za enega ki je prav preklinjal ko je moral povišat cene, da tudi čle je lastnik nima kaj govorit pri ceni, da mu bo promet padu za cca. 30%, in da lahko ceno viša tist,i ki ma zraven ____ pa ____, ki majo še denar - "mulci" v hierarhiji nimajo kej govorit, tud če majo lokal že 30 leti

(kot pravijo pri časopisih, imena so znana avtorju članka).

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.656
473
83
Tolmin
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
" ma znaš, procent tu, procent tam, pa se nakupi za 10" se ni dal in videti je bilo, kakor da čisto resno misli.
grims-1.gif

Ne znaješ ti za zraæunat !

1% pri moki
1% pri mesu
1% pri čebuli
1% pri soli
1%pri popru
1% pri vodi
1% pri elektriki
1% pri papirju za zavit
1% pri papirju za blagajno
1% pri čistilih
--------------------------------------
Suma sumarum 10% dražji burek
zmaga.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
125
Citat:
Uporabnik Robert pravi:
Ne znaješ ti za zraæunat !

1% pri moki
1% pri mesu
1% pri čebuli
1% pri soli
1%pri popru
1% pri vodi
1% pri elektriki
1% pri papirju za zavit
1% pri papirju za blagajno
1% pri čistilih
--------------------------------------
Suma sumarum 10% dražji burek
zmaga.gif

redface-1.gif

Res je!

Nič, bom šel jutri spet k njemu in si zaželel mesni burek.
Ko ga bo dal na pult, ga bom prosil, da mi ga menja za sirovega.
Sirovega vzamem in bom šel.
Če bo protestiral, da nisem plačal, mu bom razložil, da sem mu dal za sirovega mesnega, je tako?
Ko bo (če bo ) pametoval, da tudi mesnega nisem plačal, ga bom opozoril, da ga tudi nisem vzel ali pojedel.

Torej se račun izide in naj malo razmišlja.
evil.gif

Kaj praviš, Robert, bo šlo, ali ne?
cool-1.gif

LP

B81

22. jul 2007
37.872
11.093
113
Podražil je za več kot 10%, razen če ga izdelava bureka stane 2 eur
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Ker nisi rekel za racun! Men gre tud na jetra, da moras prosit. Razumem kmeta v Dupleku, da ti ga ne da, ja, veljat bi miral za vse isto, ampak da ti ga pa sredi lj na frekventni lokacijj ne da si pa zasluzi, da ga pojaha inspekcija. Ze zato, ker ima jajca to pocet.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.142
14
38
Tudi inspektorji imajo druzine, se pa strinjam, ampak vse to je nesposobnost teh organov. Ce delas po kmecki logiki bi moral vsazga za vrat stisnit, ker se da, ve se kaj se pocne, ni to kvantna fizika. Upam, da se nekoc dela vse na racun in da drzava dela z denarjem racionalno. When pigs will...