Poslanec Vilfan zbil pešca

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.147
113
Policija: Pešca je zbil, ko je ta pri zeleni prečkal cesto

»O prometni nesreči je bila PU Ljubljana obveščena okoli 18.15. V njej sta bila udeležena pešec (in ne kolesar, kot je bilo prvotno obvestilo) in voznik osebnega vozila. Z ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da je 56-letni voznik osebnega vozila pri zavijanju s Celovške ceste (vozil je iz smeri središča mesta proti Šentvidu) na Pečnikovi trčil v 84-letnega pešca, ki je prečkal vozišče v času, ko je v njegovi smeri gorela zelena luč,« je sporočila policija.

Pešec je v nesreči utrpel hude telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v klinični center. Voznika bodo policisti kazensko ovadili.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Najprej diskreditirati potem pa eliminirati. Al kako že gre....

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Sicer pa roko na srce tem pešcom bi morali pobrati pravico prednosti na prehodih ker debili niti oke ne obrnejo in hop na cesto ko ovce.
Pa ne zagovarjam nobenega.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Sicer pa roko na srce tem pešcom bi morali pobrati pravico prednosti na prehodih ker debili niti oke ne obrnejo in hop na cesto ko ovce.

Pri faking zeleni luči?

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Sj vrjetn sta mela oba zeleno, tko da bi loh tud pesec gledu ja.
grin1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

Se kolesarji pa tudi eni 40 na uro gonijo, na polno čez cesto.
bonk.gif

Moraš orenk pogledat, ko v desno zavijaš.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.286
4.112
113
Pa dobro koga bolj boli pleh ali truplo. Pa saj morajo na sebe tudi pazit ne pa bulit v telefon pa hop na cesto pol pa katerega pokopljejo in so vsi drugi krivi.

Piccadilly

Fizikalc
22. dec 2009
1.715
68
48
Kaj ti palamudiš, maš v rokah orožje (avto) in če ga ne znaš pravilno in varno uporabljat pošlji izpit nazaj na upravno enoto.

A kakšna slepa oseba naj pa kar doma med štirimi stenami ostane ker kreteni ne znajo pogledat če bo kdo prečkal cesto?

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

Se kolesarji pa tudi eni 40 na uro gonijo, na polno čez cesto.
bonk.gif

Moraš orenk pogledat, ko v desno zavijaš.

Še huje,kolesarka vozi po vzporedni kolesarski stezi,in ko jo dohitiš,kar naenkrat s polno hitrostjo in na slepo,kot kura,brez da bi pogledala zavije direkt levo čez prehod za pešce...če nebi imel dobrih refleksov in normalne hitrosti,bi jo včeraj imel direkt na havbi...
Sem pešec,kolesar in avtomobilist...ampak folk,treba je mal gledat okol sebe,ne glede na to v kakšni vlogi ste v prometu!

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Sem pešec,kolesar in avtomobilist...ampak folk,treba je mal gledat okol sebe,ne glede na to v kakšni vlogi ste v prometu!
zmaga.gif

Še posebej pa če si pešec ali kolesar oz. motorist. Ti nič ne pomaga, če boš imel na grobu napisano: IMEL JE PREDNOST.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.258
4.836
113
Citat:
Še huje,kolesarka vozi po vzporedni kolesarski stezi,in ko jo dohitiš,kar naenkrat s polno hitrostjo in na slepo,kot kura,brez da bi pogledala zavije direkt levo čez prehod za pešce...če nebi imel dobrih refleksov in normalne hitrosti,bi jo včeraj imel direkt na havbi...

Za kolesarja veljajo ista pravila oz. je po prometnih pravilih izenačen z avtom in on nima kaj s kolesom vozit čez prehod za pešce (nima prednosti)... Je pa potrebno biti pozoren, sedaj ko je sezona motoristov in kolesarjev še toliko bolje.

Vsak šibkejši udeleženec v prometu (pešec, kolesar, motorist) se mora predvsem ozirat nase iz vidika varnosti, tudi če ima prednost,
da preveri da je res prosto oz. da ga je drugi udeleženec res opazil in da mu odstopi prednost, tam kjer jo ima.

Bistven je očesni kontakt!

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
ti moraš dovolj počasi vozit da ustaviš če ti gre nekdo hop na cesto.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.354
6.147
113
Vilfan po vožnji pod vplivom alkohola: Odstopam s položaja

"Sobotno popoldne sem preživel v družbi prijateljev in očitno popil pivo preveč. V prepričanju, da nisem spil preveč in da sem sposoben vožnje, sem se odpravil domov, pri tem pa je prišlo do neljubega dogodka," je povedal. Poškodovanca je že včeraj obiskal v bolnišnici in se mu opravičil. "A to ne spremeni dejstva, da sem storil napako, ki jo izjemno obžalujem," je dodal. Zaradi nesreče odstopa s položaja poslanca državnega zbora.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Vilfan po vožnji pod vplivom alkohola: Odstopam s položaja

"Sobotno popoldne sem preživel v družbi prijateljev in očitno popil pivo preveč. V prepričanju, da nisem spil preveč in da sem sposoben vožnje, sem se odpravil domov, pri tem pa je prišlo do neljubega dogodka," je povedal. Poškodovanca je že včeraj obiskal v bolnišnici in se mu opravičil. "A to ne spremeni dejstva, da sem storil napako, ki jo izjemno obžalujem," je dodal. Zaradi nesreče odstopa s položaja poslanca državnega zbora.

haha, 2 meseca pred volitvami odstopa.
aplauz.gif