Poslanec Vilfan zbil pešca

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.443
3.751
113
Ja, krvna preiskava uro pa pol po dogodku je pokazala 0,49 promila v krvi... ni se za hvalit.

se pa priporočam za naslov njegove spindoctor agencije, če bom kdaj rabil je fino vedet kdo je najboljši.

Najprej povozi človeka, vsi večji objavijo šele takrat ko odstopi kot poslanec... pride ven rezultat krvne preiskave in še STA v angleščini mirno objavi da je Vilfan opran vse krivde ... čeprav ni.

Velik respect in kapo dol njegovi agenciji.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Uporabnik ferdo pravi:
Koliko od vas je ze naredilo alko test?

Pihas - meri se prisotnost v izdihanem zraku. Zadeva je zelo "nevarna", če si malo prej kaj spil (malo prej ni 15 minut, kolikor ti dajo policisti).

V kolikor si povzočil nesrečo je (vsaj bil je) obvezen odvzem krvi. Takoj te odpeljejo, ne čez 14 dni. Ta je bistveno bolj natančen. In ta tudi velja na sodišču.

Zato se včasih splača igrati astmatika in zahtevati odvzem krvi. Velikokrat je tam rezultat bolj ugoden za voznika.
Ne krive vere ucit. Ker statistika ni na tvoji strani. Vecina tistih, ki se ne strinjajo z rezultatom alkotesta, nato gladko pogrne na strokovnem pregledu in na koncu placajo se stroske pregleda. 15 min pa je dolocil proizvajalec (drager) in ne zlobni policisti.

Poleg tega pri vilfanu nihce ni napisal koliko alkohola je bilo v urinu (tako se lahko ugotavlja tudi kdaj priblizno je nekdo pil itd)... strokovni pregled je sicer obvezen pri prometnih nesrecah III. in IV. Kategorije. In obicajno se odvzem krvi ne zgodi prej kot v eni uri (osebo se na strokovca odpelje ko je cela nesreca ze popisana, doktor se more pripravit oziroma prit v ambulanto ce je na terenu, itd)

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Tako čisto mimogrede...ko sta meni neka naduvanca z griča pred leti dala alkotest, mi niti slučajno nista povedala za kakih 15 minut ali karkoli, samo uturila sta mi tisto pihalo...je bilo 0,0 ker ne pijem

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Tako čisto mimogrede...ko sta meni neka naduvanca z griča pred leti dala alkotest, mi niti slučajno nista povedala za kakih 15 minut ali karkoli, samo uturila sta mi tisto pihalo...je bilo 0,0 ker ne pijem

Zato, ker si rekel, da nisi nič pil. Mene so vedno vprašali in če je odgovor ne, ti dajo takoj za pihat, če pa rečeš, da si nekaj spil, te pa še vpraša kdaj si spil.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Tudi tega me nista vprašala, poleg tega pred kratkim pokajena cigareta lahko vpliva na rezultat, tudi tega me nista vprašala.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Lahko da pač že zgledaš tak...priden fantek!
evil.gif

erikson

Guru
25. avg 2007
22.353
6.147
113
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Najprej povozi človeka, vsi večji objavijo šele takrat ko odstopi kot poslanec...
Priča: Poslanec Vilfan je podrl kolesarja

Objavljeno: 10.05.2014 19:59

V ljubljanski Šiški v križišču nasproti Mercator centra se je okoli 18. ure zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena osebni avtomobil in kolesar. Priča, ki je dogodek opazila, nam je povedala, da je v osebnem avtomobilu sedel poslanec Peter Vilfan, ki naj bi podrl kolesarja.

priden.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Tudi tega me nista vprašala, poleg tega pred kratkim pokajena cigareta lahko vpliva na rezultat, tudi tega me nista vprašala.

Saj imaš pravico še enkrat ponovit test.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Zato, ker si rekel, da nisi nič pil. Mene so vedno vprašali in če je odgovor ne, ti dajo takoj za pihat, če pa rečeš, da si nekaj spil, te pa še vpraša kdaj si spil.
Kar je totalno nepotrebno vprašanje, saj policaj nima nič s tem.Kot bi spraševal branjevko na tržnici o jedrski fiziki.Jaz prijazno rečem naj da pihat ali mi neha krasti čas - nisem na debatnem krožku.Ponavadi potem nekaj zamomlja in vrne dokumente.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ponavadi se na internetu delamo heroje, v resnici pa smo pohlevni. Vsaka podobnost s tabo je naključna.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.765
1.572
113
Emona / Carnium
Ura: med 0000 in 0300.
Na vprašanje, ste kaj spili, sem policistu (pravilno) odgovoril, da 1L Alpskega mleka (sem mu pojasnil, da imam prtljažnem prostoru še 11L). Potem me je (po skraæenom postupku) napotil v kiblo, kjer sem na super duper alkotesterju (ki na koncu nekako ni deloval, čeprav je bil velikosti krajših elektronskih klaviatur), gledal lučke in mi je prijazna policistka vse lepo razložila.
To ni bilo na netu, ampak pri Turistu (hotel).

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem pihal že vsaj 5x, pač dobiš tisto frulico in gotovo, pa ne rabiš ne vem kolk debatirat. Tisti, ki pa pravi, da mu naj da frulico al pa mu neha zapravljat čas, pa da dobi potem po hitrem postopku papirje nazaj je pa en navadni zlagan ibrahimovič.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.822
5.932
113
Ne sklepaj po sebi.
Eno je primitivno zmerjanje policajev (na kar so bolj ali manj imuni in pišejo dodatne upn-je) ali igranje nekega frajerja, drugo je, da se ne pustiš obravnavati kot 18 letni tresoči mležnozobec.
Ko te ustavijo obcestni 100% sledi zapravljanje časa (itak je on v službi in se mu nikamor ne mudi s postopkom) in po možnosti pisanje položnic.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
33.771
6.167
113
blizu močvirne prestolnice
Mene so pred leti ustavili na Škofljici, pa me je vprašal, če sem kaj pil, sem mu odgovoril da ne. Je rekel če bi pihal sem mu dejal, zakaj bi, če nisem pil, lahko greva v UKC, je samo rekel da naj grem lepo domov.
Seveda danes vem, da to ni pravi odnos s strani mene, bil sem pač mulc, bi mi pa šlo vseeno na živce, če bi me ustavili, in sem trezen ter mi nebi verjel na besedo.

Nazadnje urejeno:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.170
7.017
113
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

am...ne? =) Ko enkrat pihnes je konec. Ce se ne strinjas sta opciji dve ali ti je odrejen strokovni pregled ali pa test z etilometrom (ce kak v bliznji okolici deluje (ponavadi ne)). Ce bi ti se enkrat pihal in bi pac spet napihal potem bi nastal problem. Preizkuse se namrec belezijo in zaradi preprecevanja korupcije se izpisi kontrolirajo vsakih 6mesecev. In takrat more vsak pozitiven preizkus biti "uparjen" z nekim pisnim aktom (poloznica, obdolzilni predlog sodiscu, kazenska ovadba)...seveda to ne velja za preizkuse ki so pozitivni vendar pod dovoljeno mejo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

am...ne? =) Ko enkrat pihnes je konec. Ce se ne strinjas sta opciji dve ali ti je odrejen strokovni pregled ali pa test z etilometrom (ce kak v bliznji okolici deluje (ponavadi ne)). Ce bi ti se enkrat pihal in bi pac spet napihal potem bi nastal problem. Preizkuse se namrec belezijo in zaradi preprecevanja korupcije se izpisi kontrolirajo vsakih 6mesecev. In takrat more vsak pozitiven preizkus biti "uparjen" z nekim pisnim aktom (poloznica, obdolzilni predlog sodiscu, kazenska ovadba)...seveda to ne velja za preizkuse ki so pozitivni vendar pod dovoljeno mejo.

Se vidi, da še nikdar nisem napihal več kot 0.00
cheer.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
In takrat more vsak pozitiven preizkus biti "uparjen" z nekim pisnim aktom (poloznica, obdolzilni predlog sodiscu, kazenska ovadba)...seveda to ne velja za preizkuse ki so pozitivni vendar pod dovoljeno mejo.

Synt mode ON: A to pomeni da policist lahko zahteva ponovno pihanje če prvič ni uspeha?!
grims-1.gif