poškodba na parkirišču

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Opazil sem, da mi je nekdo naredil razo z ostrim predmetom čez pokrov motorja.
NE vem kdaj točno se je to zgodilo, ker nisem bil čisto pozoren.

Ali lahko pričakujem težave, če grem kar na zavarovalnico to prijavit? Zavarovalnica je AS

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Nekih težav ni za pričakovati. Lahko je samo odobritev ali zavrnitev, odvisno od tega kaj imaš vključeno na polico.

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Ja sej to imam posebej zavarovano.
Ampak nisem imel že leta opravka z zavarovalnico glede izplačil škod, da ne vem ali komplicirajo ali ne. Včasih vem, da je veljalo, da si moral imeti zapisnik policije, pa ne vem kaj vse.
Torej. Se pravi, grem lahko direkt na zavarovalnico in prijavim škodo. In to je to. Nobenih poročil izpolnjevat ali kaj podobnega. Sorry, če moja vprašanja zvenijo glupo, ampak ne bi rad nasankal zaradi neznanja.

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.969
6.587
113
Ravno en mesec nazaj sem šla s podobno štorijo na Triglav. Greš samo na zavarovalnico, tam izpolniš papirje, da uveljavljaš škodo in ocenjevalec potem pregleda in zrihta vse. Tole ti bo šlo iz kaska (ne parkirišča, to je samo če te kak drugi avto butne), plačaš odbitno franšizo (ali kako se reče) + tri razrede kaska dol. V praksi je zares 4, ker ko se šla po tistem zavarovati avto sem bila takrat recimo v desetem razredu in bi mogla napredovati v deveti razred, v resnici sem pa padla na 10+3.

Zdaj pa izračunaj koliko izgubiš če uveljavljaš in povprašaj koliko bi stalo, če na lastne stroške to popravljaš. Pri meni je bila škoda taka, da se mi je splačalo uveljavljat zavarovanje.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Za vandalizem ni odbitne franšize, vsaj pri AS, ZM, Generali velja tako. Ne vem pa kako je pri Triglavu, glede na to da je v zadnjem času precej spremenil pogoje splošnega kaska.