Hm, kaj je šlo narobe?
Prvi primer, bife vzela v najem s prijateljem. Že to, da sva bila dva je bila napaka, če ne zaradi drugega zaradi stroškov, čeprav sva si pred odprtjem obljubila, da nikoli ne bova rekla, da nama je žal, ker sva bila neizkušena in je bila pač to odlična izkušnja za naprej. Promet je bil sicer odličen, ob 7h zjutraj lokal nabito poln, kavice+takratki, takrat je bilo še dovoljeno. Ob koncih tedna razni party-ji itd. Kljub temu je zmanjkovalo za tekoče stroške. Zabluzil je tudi partner, začel je prekomerno trošiti, čudno se je začel obnašati, posledično sva zgodbo zaključila na način, da je on prevzel, jaz pa sem se umaknil. Seveda je kmalu tudi on zaprl... Nisva več prijatelja, v bistvu ga ne vidim več...
Drugi primer, ne tako dolgo nazaj, zato Alterjevci poznajo zadevo. Velika, nova gostilna, s prijateljem ustanovila firmo in začela delati. On kuhar, jaz natakar, oba iz foha. Vendar ni šlo, že po dobrem mesecu je prišlo do nesoglasij. Lepo sva se zmenila, izplačal sem mu njegov delež in dokaj uspešno zadevo peljal naprej, dokler mi lastnik ni povečal najemnine..... Tudi znana slovenska folklora, ko nekomu zalaufa, ga ožemi, da crkne. Pazi se tudi tega, če boš odprl lokal. V tem primeru sva s partnerjem ostala prijatelja, celo še veliko boljša kot prej, pomagal mi je še naprej po svojih močeh, jaz pa njemu, ko je rabil pomoč.
V glavnem, je veliko stvari, ki lahko grejo narobe, ni pa zmeraj vse slabo. Če te še kaj zanima, pa vprašaj, ni panike!