Posel s kolegom

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik EkoKaprica pravi:
Preden se česar koli lotita, naredita en dober-realen poslovni načrt.Imeti je treba program promocij-dogodkov, urediti odnose z dobavitelji itd.

P.S.: Ne šparat na kelnarcah/kelnarjih. 9 od 10 razlogov zakaj ne hodim v kakšen lokal več je ravno strežno osebje.

467716-post_slo.gif


S tem, da veliko kelnarjev goljufa lastnika, kolikor se le da, ne hodijo izkušeni gostinci zaman nekajkrat na dan nadzirat
 

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Računovodstvo te pride cca. 200eur+/mesec ...

Je pa pred začetjem takšnega posla dobro vse preračunati ... kolk povprečno bi moral narediti RVC-ja da bi zadeva laufala ... Računaj da moraš imeti minimalno, odvisno sicer od višine najemnine, vsaj nekje od 10 do 12k prometa mesečno, če hočeš da ti še kaj ostane ...
wink-1.gif

Ne ga lomit no. Pripravila bosta sama, kolikor jih bodo naučili, vodil pa bo kak kolega, ki ima računovodski servis...pa mora prit do 100 eur mesečno in do 200 eur bilanca...
200 mesečno je velik strošek na začetku, najprej bi rad videl načrt.
 

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Citat:
Uporabnik stankozaspanko pravi:
Računovodstvo te pride cca. 200eur+/mesec ...
confused-1.gif

Za en kafič?
Na katerem koncu Slovnije je tale cifra? Pri nas na štajerskem je veliko računovodij za male podjetnike pod 100 € (mi2 z mojo plačujema računovodstvo nekaj čez 70 € z DDV, za bilanco pa 120 z DDV).

@ avtor teme
200 € za en kafič je lupljenje, nič drugega...
Sicer pa je za kafič tudi fajn vedet zgodovino in posledično razloge, zakaj ni laufal do sedaj... Da pa kafič na slabem glasu spraviš v dober promet, je pa potreben velik vložek in veliko odrekanja (časa, lastnih sredstev ipd.).
 

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Lokal se nahaja v Prekmurju. Nimam pojma kaj je lupljenje in kaj ne, zdi se mi samo, da raje malo več za dobrega računovodjo, ki ti tudi pomaga kaj z nasveti, kot pa malo za slabega. (najboljše je itak malo za dobrega, toda takih je malo verjtno
smile-1.gif
)
Najemnina je okoli 600e, kar se mi zdi relatino ugodno. Itak bi tudi sama pomagala v baru, glavna bi bila ena natakarica ali pa mogoče dve.. midva itak ne računava nekaj zelo zaslužit sedaj na začetku, zato bi strošek plače bil bolj samo za natakarice (preko napotnice)
Stalne stroške (ogrevanje, elektrika, voda, sanitarne zadeve, internet, tv, ips, sazas, računovodja recimo 200.. Še kaj?) računam v povprečju okoli 1200 na mesec. Je realno? Za natakarice okoli 1500-2000e na mesec, najemnina 600, 1200 ostali stroški. Pridem na slabih 4000 evrov, kar ni malo. V tem primeru je treba imetu prometa da še midva kaj dobiva iz tega okoli 9-10000e. Bi te številke vzdržale?
tisto še velja, da kot d.o.o. lahko dvigneš samo 50 evrov na dan?
 

Zmago1

Pripravnik
30. nov 2010
881
4
18
Ja no to ti je približen poslovni načrt, čeprav bi prej rekel da bo več stroškov če hočeš pobrat jutranje konice za kavice in popoldansko/večerno pirčkanje rabiš 2 kelnarci,....: 5000 stroškov, 5000 material, promet mora potem biti 11 in navzgor, to je cirka 400 / dan,... nimam pojma ali je to mal ali velik za lokal ?! Recimo da imaš odprto od 6-21h je to 100 jutranjih kav, 100 sokov in 100 popoldanskih pirov (kar je žganga je itaq dnar u džep direkt hehe) , če je povprečna stranka/kavo 10min in za pivo 20min, recimo da je povprečen račun 3e/osebo ,... potem rabiš 133 gostov,, imaš jutranjo in popoldansko konico,....čez pales bi rekel da ti morajo v lokalu skoz sedet ene 3-4 stranke,...
 

B81

22. jul 2007
37.006
10.535
113
Koliko pa je velik ta lokal za 600 eur najemnine? Se bo dalo 400 eur vsak dan skasirat? Je lokal ob kaki cerkvi, v kakem nak. centru?
Je bolj pajzl ali lokal tako treba?
BOlj kot računovodja ti je važen the mechanic
grin1.gif
(računalničar)
 

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
11000 na mesec se mi drugače zdi zelo optimistično.. je v centru večje vasi recimo, kvadratura je okoli 50kv metrov znotraj plus terasa. Je tudi cerkev nedaleč stran in glavne občinske zadeve. Zdi se mi, da bi bilo 400 na dan na dober dan, drugeče po mojem bolj 200-300, pa ob vikendih kakih 7-800 na dan.
Zakaj pa računalničar? Večino stvari znam sam narediti, no razen programiranja.. Drugače pa pa več ali manj ja. Zaradi promocij in podobno, težav z blagajno?
 

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Za vikend pozabi povečan promet. Nedeljo boš verjetno delal izgubo, pa soboto po 12.uri tudi.
 

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Odprita doo in probajta. Pa ne kupovati doo za nekaj 100€, ker nima smisla. Odprita novega, položita 7500€, ki jih bosta tako ali tako potrebovala za štart

Dobila bosta izkušnje, morda vama uspe s tem, morda v okviru tega najdeta še kakšno drugo možnost.

Go for it!
smile-1.gif
 

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Debatirat o ceni računovodskega servisa je enako kot govorit o ceni zavarovanja (brez da bi pogledal kaj je na zavarovalni polici). Ceneje je, boljši je agent. Odvisno od tega kaj nekdo potrebuje in kaj hoče. Danes sem lahko super zadovoljen ker mi obračunava minimalne prispevke, ko se bom s kladivom po roki in bo treba na bolniško ali ko bom šel v penzijo ga bom pa klel ker ne bom imel za jest.

Dokler vse špila je dober vsak (tudi žena, ki je v srednji šoli slišala da se nečemu reče konto, če kaj ne bo znala bo pa poguglala), samo da je poceni.
 

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Zdi se mi, da je v petek in soboto glih največ prometa, večer seveda.
Saj pravim, dobra storitev mi je bolj pomembna od cene pri računovodstvu. Ima še kdo kakšen nasvet, izkušnje z gostilno?
smile-1.gif
 

perofero

Pripravnik
27. feb 2013
405
0
16
Največji problem se mi zdi, da sama ne mislita delat. Vsaj en od vaju (če ima drugi redno službo) bi moral na začetku večino dneva delat v kafiču. Da se zmanjšajo stroški in da se dobi pregled nad prometom in kje jih je potrebno kontrolirat.
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Poglej, nekdo je omenil da bolj potrebuješ "dobrega računalničarja", hm, jaz se kaj takšnega ne bi šel, vse delaj "by the book", ker drugače lahko pokasiraš takšno kazen, da ti bo žal da si se sploh spomnil it gostinstvo.
wink-1.gif


... v vaših koncih bo računovodstvo verjetno res cenejše, vendar se poskusi dogovoriti za pavšal.

Kakorkoli, če nimaš veliko konkurence v bližini go for it, v vsakem primeru pa najprej naredi dober poslovni načrt, stroški ki si jih omenil se mi zdijo nekoliko majhni, sploh ogrevanje. Na denar za zaloge tudi ne pozabi, ker ti na začetku verjetno ne bodo dali na odlog plačila.

Kot so ti že omenili, boš potreboval minimalno dve natakarici ... ne, ni nujno da so miss vasi, vendar morata znati skuhati dobro kavo in znati delati z gosti.

To je bistvo ...
zmaga.gif
 

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Natakarica se itak mora znati znajti v gostilni in biti prijazna. Saj nisem rekel, da nebi delala, seveda bi, ampak bolj pomagala v ozadju, ker ljudje vedno raje kelnarce gledajo, kot pa dva tipa. No vsaj mislim tako. Lahko bi bilu tu pa obratno, da bi bilo bolj zanimivo
smile-1.gif

omenil sem, da računam na približni strošek na mesec 8-9 tisoč, že to se mi zdi zelo dosti, sploh za en kafič. Ima kdo kake konkretne informacije?
 

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Kaj pa znata vidva takega, da menis da bi lokal pod vama laufal bolje kot dosedaj?
 

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
A lokal ima parkirni prostor? To je ena izmed zelo pomembnih stvari za dobro laufanje lokala. Sliši se morda smešno, vendar se v praksi izkaže za dejstvo.
Drugače pa v španoviji še pes crkne, kot ti je en z drugimi besedami, pomensko isto povedal malo višje.
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Jap... To je res... Prej ali slej pride do ocitkov.

Sicer ce mata oba za zalozit 3500€ kr tko, na priblizno, potem ne bo kaksne katastrofe ce zapreta po pol leta ce ne bo laufalo...

Ma ja, jest pravim, simpaticne kelnarce, kaksna runda stalnim strankam na racun hise, kaksno organizirano martinovanje, kaksen bonboncek ob pijaci tja pa sem, pa dober odnos s strankami, pa more bife laufat. Sicer mores bit res ze malo psihologa da se znas vsem strankam prikupit, sam ce ti uspe si zmagovalec...
 

lystek

Pripravnik
19. sep 2010
79
0
6
Sva predvsem poštena in korektna, kar pa trenutni lastnik ni in bo zato kmalu pakival od tam.. To je en bolj pomembnih razlogov. Znava sigurno manj od njega, ampak če si cigumigu ljudje slej ko prej odidejo od tebe..
Lokal ima drugače lep parkirni prostor. Ne vem kaj je to španovija??
smile-1.gif

Benady- čist enako? kako se je izšlo?:)
 

stankozaspanko

Fizikalc
27. jul 2012
4.930
8
38
Španovija pomeni da gresta dva (najprej prijatelja, na koncu pa sovražnika) skupaj v posel. Problem lahko nastane, ko bo nekdo od vaju drugemu očital da je delal več od njega ... ipd ... Torej, v posel je bolje iti sam, zato pa je rek: v partiji (španoviji) še pes crkne.
wink-1.gif

Mogoče pa vama uspe ...
zmaga.gif