Če nisi lovc.... ne moreš okol hodit z ničemer.
Pokaže pa tudi 0.45 (~9mm) da je že dovolj da ga fintaš.
Se da, dokler ne doživiš, pol je pa vpraša kaj se da in kako reagiraš v danem trenutku. V osnovi ga tudi z nožem ali s kamnom zrihtas.
si kaj od tega prijavilIn kdo bi rekel. Mi je pred enim mesecem rešilo psa in verjetno mene ter ženo. Na hrib smo šli in priteče iz ene bajte ala Pitbul oz en od tistih velikih borbenih psov. Direkt do mojega.
Da ne bo kdo mislil, danes se mi je isto zgodilo. Drugi pitbul, na srečo se spuščenega pitbula lastnik obvladal preden je eskaliralo.
Prvo zadevo, ko sem posprejal in nas rešil, sem šel 20 minut višje do koče na vrhu hriba. Vprašal lastnico če ga pozna, je rekla da pozna lastnika, da imajo danes festo ampak da pes ni njegov. Sem ji rekel naj ga poklice zdaj, da če vidim psa na poti dol poklicem takoj policijo. Je poklicala in so ji rekli, da je tisti gost zabave s psom že šel domov (spizdil).si kaj od tega prijavil
si kaj od tega prijavil
V skrajni sili....mu zarineš palce (prste) v oči....Tak je bil samo črn, ki je fasal solzivec.praviš da ga za noge primem?
Poglej priponko 67378
Ne poznam niti enega sportnega strelca, ki bi v sefu poleg orozja imel poln nabojnik - se na tekmi se jih napolni na lokaciji sami. Osebno "dobim pike" ze pri mulcih z airsoft, ko obracajo cevi vsepovsod in v minuti 40x "posweepajo" 5 oseb...v primeru polnega nabojnika pa je ta izvlečen, strelivo oziroma nabojnik s strelivom pa se fizično ne dotika orožja.
Saj si že tudi sam napisal. Napolnjen nabojnik imaš poleg orožja v sefu, en mm proč, da se ne dotika.
Ne poznam niti enega sportnega strelca, ki bi v sefu poleg orozja imel poln nabojnik - se na tekmi se jih napolni na lokaciji sami.
če imaš OL za ŠPORT imaš za ŠPORTČe ga imaš res samo za športno streljanje, je to verjetno ok. Če ga imaš pa za obrambo, potem pa pač ni logično. Eni se že sprašujejo, če spraviti z nabojem v cevi ali brez. Pustimo sedaj kaj pravi zakon.
Jaz imam tole za pse. Preizkušeno in dokazano dela. Pa majhen je, gre v vsak žep, Plus varnostna klipsna mi je super, da se mi žepu ali ruzaku ne sproži, obenem pa ga lahko aktiviraš, ne da bi ga gledal. V roko v žepu.Glede teh sprejev za oz. proti medvedom/psom (15m). Kakšen konkretni namig kaj nabaviti oz. kaj imate?
Kaj se ni potrebno tudi pri nakupu teh sprejev nekaj prijaviti?
Kako pa uporabiti, da živali ne še bolj razjeziš?
če imaš OL za ŠPORT imaš za ŠPORT
o kakšni obrambi gre govora? ta termin je možen samo v povezavi z OL za VARNOST, kar pa je dandanes nemogoče imeti (razen službeno, pa še to vojska in policija ne padeta pod ZoRo)
pa še enemu pod tabo:
pri pištolah/revolverjih ni zastavic, vsaj ne v IDPA, IPSC tekmovanjih
so pa pri puškah, ki so lahko 9x19 kalibra
v kolikor hočeš tekmovati v IPSC, ki je praktično "formula 1" dinamičnega strelstva, je najtežji varnostni IPSC izpit, da sploh lahko greš na tekmo in jo VARNO odstreliš
aja še to glede vzmeti v nabojnikih: le-te so še najmanjši strošek od vsega
Saj to se hecaš al? Menda ne misli kdo iz te teme, da bi šel skozi silobran v primeru, da ustreliš napadalca. Še policaj mora najprej ustreliti v zrak in bla bla opozoril dati predno lahko v sili nekoga kar ustreli. Srečni bodimo, da je tako, ker pri naših Balkanskih glavah bomo v primerih ko bodo ohlapnejša pravila za orožje imeli še večje probleme kot jih imajo v ZDA.Aja, če imaš OL za šport, potem s tem orožjem doma ne smeš ustreliti napadalca v samoobrambi? Good to know.
za silobran lahko uporabiš karkoli... kar je pri roki... sploh v primeru ko je ogrozeno neposredno zivljenjeSaj to se hecaš al? Menda ne misli kdo iz te teme, da bi šel skozi silobran v primeru, da ustreliš napadalca. Še policaj mora najprej ustreliti v zrak in bla bla opozoril dati predno lahko v sili nekoga kar ustreli. Srečni bodimo, da je tako, ker pri naših Balkanskih glavah bomo v primerih ko bodo ohlapnejša pravila za orožje imeli še večje probleme kot jih imajo v ZDA.
kuharski nož je tudi samo za v kuhinjo...če imaš OL za ŠPORT imaš za ŠPORT
o kakšni obrambi gre govora? ta termin je možen samo v povezavi z OL za VARNOST, kar pa je dandanes nemogoče imeti (razen službeno, pa še to vojska in policija ne padeta pod ZoRo)
pa še enemu pod tabo:
pri pištolah/revolverjih ni zastavic, vsaj ne v IDPA, IPSC tekmovanjih
so pa pri puškah, ki so lahko 9x19 kalibra
v kolikor hočeš tekmovati v IPSC, ki je praktično "formula 1" dinamičnega strelstva, je najtežji varnostni IPSC izpit, da sploh lahko greš na tekmo in jo VARNO odstreliš
aja še to glede vzmeti v nabojnikih: le-te so še najmanjši strošek od vsega
To ni res. Sem presedel na precej predavanjih za strelno orožje in poznam kar nekaj predavateljev, ki poznajo ne samo zakonodajo, ampak tudi prakso, zraven so bili tudi policisti. Če imaš orožje doma ne glede na papir po katerem ga imaš lahko, ga lahko uporabiš za samoobrambo. Seveda mora biti primerna, kar se preverja pri vseh takih dogodkih. Po domače mora biti ogroženo življenje, po možnosti z enako silo, bla bla.Saj to se hecaš al? Menda ne misli kdo iz te teme, da bi šel skozi silobran v primeru, da ustreliš napadalca. Še policaj mora najprej ustreliti v zrak in bla bla opozoril dati predno lahko v sili nekoga kar ustreli. Srečni bodimo, da je tako, ker pri naših Balkanskih glavah bomo v primerih ko bodo ohlapnejša pravila za orožje imeli še večje probleme kot jih imajo v ZDA.