Ko smo že pri solzivcu. S sabo nosim vedno žepno varianto, ko grem s psom na sprehod, na hrib, polje itd. Je sosedovega psa ubil en spuščen pes pa se lastnico hudo pogrizel. Od takrat.
In kdo bi rekel. Mi je pred enim mesecem rešilo psa in verjetno mene ter ženo. Na hrib smo šli in priteče iz ene bajte ala Pitbul oz en od tistih velikih borbenih psov. Direkt do mojega. Moj pri miru, tisti ga voha začne renčati in v napad proti vratu, moj se izmakne, spet skoči da ga za vrat zagrabi se moj izmakne, solzivec iz žepa med oči direkt napadalne mu psu, je samo stekel stran. V tem primeru sem čakal da napade mojega. Če bi srečno napadel bi mu zlomil vrat v sekundi. Tako da sem imel srečo.
Kar me zdaj zanima. Če hodim, se brigam zase. In od nekje priteče nek spuščen pitbul in laufa direkt na mojega psa. Lastnika nikjer. Ali zakonsko lahko uporabim solzivec preden pitbul ubije mojega psa? Ali moram počakati da ga najprej ugrizne pa potem se braniti?
Da ne bo kdo mislil, danes se mi je isto zgodilo. Drugi pitbul, na srečo se spuščenega pitbula lastnik obvladal preden je eskaliralo. Solzivec sem imel že v roki. Kaj zdaj?